9/10/09

Κατά… πάντων ο Μωραϊτης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ
-Καταγγέλλει Τσαλίδη για «παχυλές αντιμισθίες»
-Μέμφεται τον Ζαγναφέρη χαρακτηρίζοντάς τον «λιποτάκτη»
-Κατηγορεί τη Ρηγίλλης ότι δεν έλαβε υπ’ όψη τις προτάσεις της ΝΟΔΕ
-Υποστηρίζει Κοντό
-Συγχαίρει Ανδρέου για την υποψηφιότητά της


Ξέσπασμα, που αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα διάλυσης που επικρατούσε και επικρατεί ακόμα στη Ν.Δ. – αιτία άλλωστε της μεγάλης εκλογικής συντριβής της – έκανε με γραπτή του δήλωση στον τύπο, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στέλιος Μωραϊτης.
Κατηγορεί ευθέως τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Επενδύσεων κ. Τσαλίδη για «παχυλές αντιμισθίες και όχι στήριξη της του κόμματος…»

Καταγγέλλει τον κ. Ζαγναφέρη για «λιποταξία» που αποχώρησε από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.
Συγχαίρει την κ. Ανδρέου που τίμησε την παράταξη με την υποψηφιότητά της.
Υποστηρίζει εκ νέου τον κ. Κοντό για το ότι «σήκωσε το σταυρό του μαρτυρίου και της παράταξης…»
Ο κ. Μωραϊτης αρνείται να παραιτηθεί, δεν θεωρεί εαυτόν ΑΙΤΙΑ της κατάρρευσης της Ν.Δ. και προκαλεί όποιον θέλει να θέσει θέμα για το πρόσωπό του.
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ προτείνει ενόψει Συνεδρίου να εκλέγονται όλα τα όργανα απ’ ευθείας από την κοινωνία.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Διαβάστε λοιπόν όλα όσα λέει ο κ. Μωραϊτης και δώστε εσείς τα πρόσωπα που εκείνος αποφεύγει να κατονομάσει…:

Να γιατί έχασε η Νέα Δημοκρατία …επειδή «για όλα φταίει πάλι ο Μωραΐτης»

 Γιατί προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές. Φταίει ο Μωραΐτης.
 Γιατί διορίστηκαν γενικοί γραμματείς και «παίρνανε παχυλές αντιμισθίες» και δεν θέλησαν να στηρίξουν την ΝΔ σε αυτές τις εκλογές με την υποψηφιότητά τους. Φταίει ο Μωραΐτης.
 Γιατί με αίτησή τους, ενώ ζητούσαν να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο χωρίς προαπαιτούμενα και όταν συμπεριελήφθησαν και αποδέχθηκαν την υποψηφιότητά τους, μόλις ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο μετά από λίγες ώρες, τράπηκαν σε φυγή. Φταίει ο Μωραΐτης.
 Γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο συγκεκριμένος αξιόλογος υποψήφιος από την μειονότητα. Φταίει ο Μωραϊτης.
 Γιατί συμπεριλήφθησαν χωρίς να προταθούν από την ΝΟΔΕ οι δύο μειονοτικοί υποψήφιοι. Φταίει ο Μωραΐτης.
 Γιατί δεν στήριξαν την υποψηφιότητα μιας έντιμης και θαρραλέας αγωνίστριας. Φταίει ο Μωραϊτης.
 Γιατί προσφέρθηκε συγκεκριμένος υποψήφιος να σηκώσει το σταυρό της παράταξης ενώ είχαν εξαφανιστεί όλοι. Φταίει ο Μωραϊτης.
 Γιατί ένας και μόνο ένας υποψήφιος που κατέθεσε υποψηφιότητα, τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους εγγράφως και διαχώρισε τη θέση του…και γι αυτό φταίει ο Μωραΐτης.
 Γιατί δεν κοιμήθηκε 48 ώρες διερευνώντας τις προθέσεις των στελεχών μας όταν προέκυψε η άρνηση συγκεκριμένων. Φταίει ο Μωραϊτης.
 Γιατί εξαφανίστηκαν σε δυο σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις όλοι οι διορισμένοι και εκλεγμένοι πλην ελαχίστων. Φταίει ο Μωραϊτης.
 Γιατί κάποιοι έγιναν τυφλοπόντικες και υπόσκαπταν για ιδιοτελή προσωπικά πολιτικά συμφέροντα το κόμμα. Φταίει ο Μωραϊτης.
 Γιατί κάποια στελέχη μας πήγαν σε εκδηλώσεις πολιτευτών του ΠΑΣΟΚ. Φταίει ο Μωραϊτης.
 Γιατί κάποια στελέχη μας όχι μόνο δεν βοήθησαν αλλά αποθάρρυναν τους πολίτες ώστε να ψηφίσουν την ΝΔ. Φταίει ο Μωραϊτης.
 Γιατί εξαφανίστηκαν εκλεγμένα και ex officio μέλη της ΝΟΔΕ και δεν απαντούσαν ούτε στο τηλέφωνο. Φταίει ο Μωραϊτης.
 Γιατί εμφανίστηκαν κοπάδια στρουθοκαμήλων στην Ξάνθη. Φταίει ο Μωραϊτης.
 Γιατί κάποιοι την υποκρισία και την «ρουφιανιά» την έχουν επιλέξει ως στάση ζωής. Φταίει ο Μωραϊτης.
 Για όσους διορίστηκαν «με την αξία τους» από το 2004 μέχρι σήμερα σε διοικητικές θέσεις και σε τραπεζικά εργοστάσια. Φταίει ο Μωραϊτης.
 Για τις άθλιες συμπεριφορές κάποιων διορισμένων και εκλεγμένων το τελευταίο διάστημα. Φταίει ο Μωραϊτης.
 Γιατί χθες προσπάθησαν να κομματικοποιήσουν με την παρουσία τους πριν ακόμα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, εργασιακούς χώρους τραπεζικών εργοστασίων που υπάρχουν προβλήματα. Φταίει ο Μωραϊτης.
 Ο Μωραΐτης είναι Πρωθυπουργός, είναι Υπουργός, διορίζει συμβούλια, φτιάχνει ψηφοδέλτια, διορίζει γραμματείς και φαρισαίους, είναι Παντοδύναμος. Φταίει ο Μωραϊτης.
 Φταίει ο Μωραϊτης. «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΔΕΝ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΑΝ.
Με τίμησε με δημοκρατικές διαδικασίες η πλειοψηφία των αγωνιστών μας όπως προβλέπει το καταστατικό μας.
Δεν με διόρισαν ούτε οι εφημερίδες, ούτε οι εκδότες πολιτικοί μου αντίπαλοι, ούτε τα ραδιόφωνα, ούτε οι στρουθοκάμηλοι, ούτε οι τυφλοπόντικες, ούτε οι υπονομευτές της παράταξής μας.
Κάποιοι δυστυχώς δεν μπορούν να πιστέψουν και να χωνέψουν πως μπορεί ένα φτωχόπαιδο με πολύ κόπο και πολλή δουλειά να δεχθεί τόση αγάπη και εκτίμηση από την κοινωνία στην Νομαρχία, στο επιμελητήριο και στο ανώτατο κομματικό όργανο του Νομού μας. Θεωρούν τις τιμητικές αυτές θέσεις, ιδιοκτησία τους. Για να μπορούν να μοιράζουν την εξουσία όπως θέλουν, να παίρνουν τις αντιμισθίες και να «δουλεύουν» τον λαό μας.
Κάποιοι δυστυχώς δεν μπορούν να πιστέψουν και να χωνέψουν ότι δεν διεκδίκησα και δεν κατέλαβα καμιά έμμισθη θέση από την ημέρα που με τίμησαν με το αξίωμα του Προέδρου της ΝΟΔΕ. Δέχτηκα στα δύο χρόνια της Προεδρίας μου, τόνους λάσπης και ανελέητο πόλεμο, προκειμένου να εξαναγκαστώ σε παραίτηση και να τους παραχωρήσω την θέση μου.
Τους διαβεβαιώ ότι η θέση αυτή είναι θέση τιμητική, θέση αγώνα, κατάθεση ψυχής, δεν παραχωρείται δεν χαρίζεται αλλά μόνο κερδίζεται από την αγάπη και την εκτίμηση των στελεχών μας και της κοινωνίας.
Προτείνω αφού ήδη είμαστε σε πορεία προς το συνέδριό μας για εκλογή νέου αρχηγού της παράταξης, την τροποποίηση του καταστατικού μας έτσι ώστε ο Πρόεδρος μας αλλά και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ και όλων των κομματικών οργάνων να ψηφίζονται από την κοινωνία, τα μέλη μας και όσους ασπάζονται τις αρχές και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Περιμένω τους επικριτές μου, εκεί. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Πρόεδρος ΝΟΔΕ
Νέας Δημοκρατίας
Νομού Ξάνθης.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή ήταν λοιπόν η εκκαθάριση που υπόσχονταν τα μέλη της ΝΟΔΕ
ότι θα γίνει μετά τις εκλογές; Πάλι είστε όλοι έτοιμοι να ρίξετε
την ευθύνη σε "άλλους" πλην του εαυτού σας; Πώς τα είδατε τα κοπάδια των στρουθοκαμήλων; Γιατί από τα γραφόμενα δεν είναι φανερό αν κατορθώσατε να σηκώσετε το δικό σας κεφάλι από την άμμο.

Ναι, φταίει ο Τσαλίδης που ήταν αφελής. Φταίει και ο Ζαγναφέρης
γιατί πιθανότατα απλώς δεν σας είχε ανάγκη. Φταίει και η Γεωργία
γιατί ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν με κυβέρνηση ΝΔ δεν θυμάμαι να την στηρίξατε (για τη ΔΕΗ μιλώ), εκείνη σας έδωσε το άλλοθι που χρειαζόσασταν. Για να γυρνάω στη γειτονιά και να ακούω από παρατρεχάμενο της ΝΔ, να τη θάβει κυριολεκτικά και να εξαίρει
τον Κοντό, ωσάν να μην ήταν υποψηφία της ΝΔ.

Αυτή ήταν η ταπεινότης και η σεμνότης που ζήτησε ο Αρχηγός.
Ένα σας λέω. Tέτοιες δηλώσεις δεν πρόκειται να μας κάνουν
εμάς να γυρίσουμε πίσω. Σκεφτείτε το καλά, γιατί ακόμα και
αν δεν φταίτε 100% σήμερα, σίγουρα θα φταίτε 100% αύριο!!!

Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ