8/10/09

Ενισχύεται η προστασία του πολίτη


ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Θετική αντιμετώπιση φαίνεται να έχει από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας στην πλειοψηφία τους, η διοικητική αναδιάρθρωση και ο διαχωρισμός που πραγματοποίησε η νέα κυβέρνηση στο πάλαι ποτέ υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Φυσικά υπάρχει μία επιφυλακτικότητα στην σκέψη αλλά και τις δηλώσεις των συνδικαλιστών και των στελεχών σε ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα, η οποία φαίνεται να οφείλεται περισσότερο στην τήρηση μίας στάσης αναμονής μέχρι να υπάρξουν οι πρώτες ενέργειες του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, οι οποίες θα καθορίσουν και την δική τους θετική ή αρνητική στάση απέναντι στις διοικητικές μεταβολές που αποφασίστηκαν.

Κ. ΜΑΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ»

Σχολιάζοντας την δημιουργία του νέου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο συνδικαλιστής των αστυνομικών στην Ξάνθη, Κωνσταντίνος Μαλικόπουλος , δήλωσε στην «Θ» ότι «όπως και σε όλα τα πράγματα, το αποτέλεσμα θα δείξει αν οι μεταβολές που έγιναν θα είναι σε όφελος τόσο της υπηρεσίας και της αποτελεσματικότητάς της όσο και σε όφελος του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτήν. Πρέπει πάντως να πω ότι ο νέος υπουργός είναι γνωστός από την προηγούμενη, επιτυχημένη κατά γενική ομολογία, θητεία του και πιστεύω να υπάρξει και πάλι μία άψογη συνεργασία. Πεποίθησή μου είναι ότι θα πάμε καλά όμως θα περιμένουμε για να δούμε τα πρώτα «δείγματα γραφής» του από την γνώριμη σε αυτόν θέση που κατέλαβε».

ΓΕΝΙΤΖΕΣ: «ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ»

Με θετική διάθεση αλλά και σαφή επιμονή στην εκτέλεση της υπηρεσιακής αποστολής των Σωμάτων Ασφαλείας, πέρα από τις όποιες μεταβολές υπάρχουν σε πολιτικό και διοικητικό επίπεδο, αντιμετώπισε τα νέα για την δημιουργία του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, Δημήτρης Γενιτζές. Μιλώντας στην «Θ» τόνισε ότι «για εμάς δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα ακόμη. Οι αλλαγές στις ονομασίες δεν μας επηρεάζουν. Είμαστε πάντα οι ίδιοι και συνεχίζουμε σε καθημερινή βάση να κάνουμε το καθήκον μας. Αν υπάρξουν μεταβολές στον τρόπο εκτέλεσής του, τότε ίσως να μπορέσουμε να πούμε περισσότερα. Στο ενδιάμεσο παραμένουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας».

Σ. ΤΣΙΜΠΛΑΣ: «ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ»

Θετικά κρίνει ο συνδικαλιστής των λιμενικών στην πόλη μας, Σπύρος Τσίμπλας, την ίδρυση του νέου υπουργείου, το οποίο θα περιλαμβάνει στην ευθύνη του τα Σώματα Ασφαλείας. Στις δηλώσεις του στην «Θ» ο κ. Τσίμπλας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «σαν πρώτη κίνηση είναι θετική να δημιουργηθεί ένα υπουργείο αποκλειστικά για τα Σώματα Ασφαλείας. Θα μπορέσει, αν στηριχθεί και λειτουργήσει, να βοηθήσει στην επίλυση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Λιμενικό Σώμα ως υπηρεσία αλλά και οι υπηρετούντες σε αυτό. Η απεμπλοκή από την γραφειοκρατία που θα φέρει αυτή η κίνηση, όπως υπολογίζουμε, θα δώσει ώθηση σε υπηρεσιακά προβλήματα που χρονίζουν, όπως επίσης και σε ζητήματα προμηθειών που μέχρι σήμερα λυνόταν με πολύ αργούς ρυθμούς. Μάλιστα η εξέλιξη αυτή μας κάνει να αισιοδοξούμε και για την προώθηση ενός παλαιού αιτήματος, της δημιουργίας δηλαδή σε βάθος χρόνου, της ελληνικής ακτοφυλακής».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: