8/10/09

Άνω – κάτω στη ΣΕΚΑΠ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΡΑΠΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ-Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους χθες
-Αναβλήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για την Παρασκευή
-Παρουσιάστηκε ο αποχωρήσας Πρόεδρος χωρίς να εξηγεί με ποια ιδιότητα


Λίγες ημέρες πριν αντικατασταθούν από τα νέα διοικητικά συμβούλια, τα οποία θα ορίσει η νέα διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, Νίκος Παππάς (σ.σ. παραιτήθηκε εν μέσω εκλογών) και Γιάννης Ράπτης προσπάθησαν να μονιμοποιήσουν και να προάγουν ημετέρους στη ΣΕΚΑΠ, μέσα σε μία γενική κατακραυγή των εργαζομένων που έκαναν στάση εργασίας ζητώντας να σταματήσουν όλα!

Το θέμα, που είχε παρουσιάσει πρώτη και αποκλειστικά η «Θ», πήρε μεγάλες διαστάσεις, αφού οι «γαλάζιοι» παράγοντες όχι μόνο ήταν αμετανόητοι αλλά προσπάθησαν να περάσουν όλα όσα είχαν κατά νου και με τη λογική βεβαίως ότι «φεύγουν» λόγω αλλαγής κυβέρνησης.
Χθες οι εργαζόμενοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και δεν άφησαν να εξελιχθεί το διοικητικό συμβούλιο, ζητώντας εδώ και τώρα να μην γίνει τίποτα από την αποχωρούσα διοίκηση.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι ζήτησαν να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ο Αντιπρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Γιάννης Ράπτης.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΑΠΠΑ

Και ως έκπληξη εμφανίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο ο Νίκος Παππάς, παραιτηθείς Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ, όχι μόνο για να μετέχει στη συζήτηση, αλλά και για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα των υπαλλήλων!
Όταν ρωτήθηκε τόσο από τους υπαλλήλους όσο και από τους δημοσιογράφους με ποια ιδιότητα μιλά, εκείνος αρκέστηκε να πει ότι «αυτό δεν έχει σημασία…» απαξιώνοντας κάθε έννοια διαλόγου αλλά και σεβασμού στο αξίωμα του Προέδρου της ιστορικής Καπνοβιομηχανίας.
Βλέποντας την όξυνση ο κ. Παππάς δεσμεύθηκε να μην προχωρήσει καμία πρόσληψη, μονιμοποίηση ή προαγωγή, αν πρώτα δεν υπάρξει συμφωνία με τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Εκείνοι με τη σειρά τους αντιπρότειναν στον κ. Παππά να σταματήσει κάθε πράξη από τη συγκεκριμένη διοίκηση λόγω αλλαγών που επίκεινται μετά την αλλαγή κυβέρνησης.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ;

Έντονη είναι η φημολογία ότι κάποιοι μέσα στη ΣΕΚΑΠ προωθούν την πώληση της εταιρίας μέσω… της πρότασης που έκανε η ΣΕΚΕ δια του κου Ταρενίδη όταν είπε «εμείς μπορούμε και έχουμε τα κεφάλαια να αγοράσουμε τη ΣΕΚΑΠ…».
Άξιο απορίας λοιπόν είναι γιατί να γίνει το διοικητικό συμβούλιο της Παρασκευής, όταν αυτή η διοίκηση θα παραδώσει στη νέα, που οσονούπω αναμένεται από τη νέα διοίκηση της ΑΤΕ;
Σε τι θα μπορέσουν να νομιμοποιηθούν οι αποφάσεις;

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: