6/10/09

Το κερασάκι στην Τούρτα...

Κυριολεκτικά «γκαρντ γκινιόλ» η εκλογή του Σωκράτη Ξυνίδη το ξημέρωμα της επόμενης μέρας… Στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα και με βγαλμένα τα αποτελέσματα από τα 200 εκλογικά τμήματα (έναντι 238) ο Σωκράτης προηγούνταν μόλις 63 ψήφους του Παναγιώτη Σγουρίδη για να μεγαλώσει αισθητά η διαφορά στα εκλογικά αποτελέσματα των πρώτων πρωινών ωρών και να δώσει μια άνετη νίκη στο «νέο»! Μαζί με τα συγχαρητήρια στον Σωκράτη Ξυνίδη και τις ευχές για καλή και δημιουργική πορεία στην πολιτική προς όφελος των συμπολιτών του, θέλω να δώσω και συγχαρητήρια στον… Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος έπαιξε δίκαια και μοναχικά καταφέρνοντας να αυξήσει την εκλογική του δύναμη και σ’ αυτές τις εκλογές! Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμένος ο Παναγής και εύχομαι να τον δούμε και πάλι μπροστά σε αγώνες από οποιοδήποτε μετερίζι στο προσεχές μέλλον.

Του οποίου Σωκράτη Ξυνίδη το όνομα, έπαιξε στον Κυριακάτικο τύπο και ως υποψήφιο για τη θέση του γραμματέα του κόμματος ως εκ των ανθρώπων του περιβάλλοντος του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν ήταν συμπτωματική άλλωστε η συμμετοχή του στο επικρατείας στις περασμένες εκλογές… Ανοίγεται ένα «πεδίο λαμπρό» για τον Ξανθιώτη πολιτικό και είναι στο χέρι του να το εκμεταλλευτεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο στην πολιτική σκηνή, όπως επίσης στο χέρι του είναι να… κάψει το χαρτί του και να ακολουθήσει άλλες πεπατημένες προηγούμενων! Του εύχομαι προσωπικά, να επιτύχει το πρώτο(!)

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και μια νέα «μπάτσα» στα διχαστικά κελεύσματα της λεγόμενης «συμβουλευτικής επιτροπής» και του τουρκικού προξενείου… Οι μουσουλμάνοι ψήφισαν χριστιανούς, όπως και ψηφίσθηκαν από χριστιανούς, ιδίως στην περίπτωση του Τσετήν Μάντατζη… Αυτό σημαίνει ότι ένας μετά τον άλλο οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας καταλαβαίνουν το πραγματικό τους συμφέρον και αποδυναμώνουν τα κέντρα που τους θέλουν έρμαιο και εργαλεία για τα σχέδιά τους… Οφείλω να συγχαρώ τον Τσετήν Μάντατζη, ο οποίος κόντρα στις απειλές και στους αποκλεισμούς (λόγω μη υπακοής) κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει την εκλογική του δύναμη, αλλά και να την αυξήσει αισθητά!

Ο Αλέκος Κοντός, παρά την σιγουριά ορισμένων δεν έχασε σημαντικό ποσοστό από την εκλογική του δύναμη, όμως παρόλα αυτά έχει και αυτός μερίδιο στην ευθύνη για την κατάντια της Ν.Δ. στην «γαλάζια» Ξάνθη, όπως και ο Φιλ. Τσαλίδης που επί 1,5 χρόνο περίπου πρωτοκλασάτος γενικός γραμματέας του υπουργείου ανάπτυξης, δεν έκανε «αισθητή» την παρουσία του πουθενά. Όσο για την κομματική οργάνωση, θα το ξαναγράψω πως, μόνο ο δρόμος για το… χαρακίρι (μεταφορικά) τους απομένει πλέον! Γιατί η ανάληψη ευθυνών στα λόγια δεν μου λέει τίποτα απολύτως… Στο σπίτι τους λοιπόν και να έρθουν οι επόμενοι, οι νεότεροι, μπας και δει χαΐρι και προκοπή η Νέα Δημοκρατία! Όσο για το συνέδριο της μεγάλης πολιτικής παράταξης, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι το άλλο «παιδί» των Μητσοτακαίων αναλαμβάνει πλέον ρόλο, όπως ακριβώς έχει προγραμματιστεί και φυσικά όχι από τον Ελληνικό λαό…

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη η Γεωργία Ανδρέου που πραγματικά έκανε την έκπληξη… 4.500 περίπου ψήφοι είναι ένα ποσοστό που δεν το κατάφεραν κατά περίπτωση, ούτε έμπειροι πολιτικοί με πολύχρονη παρουσία στα πολιτευτικά πεδία… Εκτιμώ ότι οι περισσότεροι ψήφοι της Γεωργίας Ανδρέου προήλθαν από το στρατόπεδο του Φίλιππου Τσαλίδη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έγινε κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια από την πλευρά του πρ. βουλευτή… Θέλω να συγχαρώ την Γεωργία γιατί απέδειξε ότι… δεν της ταιριάζει ο ρόλος της γλάστρας!

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία το ποσοστό που κατάφερε ο ΛΑΟΣ τόσο στους δύο νομούς της Θράκης, όσο και σε επίπεδο επικράτειας. Μπορεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης να κάνει λόγο για 50% αύξησης της εκλογικής δύναμής του, πλην όμως με όλα αυτά που προηγήθηκαν (προσχωρήσεις στελεχών από Ν.Δ. και όχι μόνο) θα περίμεναν τουλάχιστον ένα ποσοστό 6.5-7% και πολλές περισσότερες έδρες… Στην Κομοτηνή ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έπαθε στραπάτσο, και αφού αποδείχθηκε λάθος η επιλογή του, ενώ στην Ξάνθη τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά δικαιώνουν τους υπεύθυνους της κομματικής οργάνωσης. Ούτε 4,5% με λιγότερο από 3.500 ψήφους, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ο σημερινός ΛΑΟΣ (στα υψηλότερά του) να δικαιολογήσει επιτυχία στην Ξάνθη…


Δεν υπάρχουν σχόλια: