17/9/09

Γαλάζια…κατάντια!

ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

-Επιστρατεύτηκε ο Σταμάτης Σταματιάδης για να «κλείσει» το ψηφοδέλτιο
-Αιχμές με ανακοίνωση ο Κοντός σε Ζαγναφέρη
-Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η συνέντευξη τύπου του Τσαλίδη

Στη χειρότερη καμπή της ιστορίας της βρίσκεται η κυβερνώσα παράταξη, με τον κεντρικό κομματικό μηχανισμό να βρίσκεται σε στάδιο ολοκληρωτικής κατάρρευσης.
Μετά την ηχηρή παραίτηση Ζαγναφέρη από το ψηφοδέλτιο – που πρώτη η «Θ» μετέδωσε και δημοσίευσε πανελληνίως – η Ν.Δ. σε ολονύκτιες διαβουλεύσεις κατάφερε μόλις πριν τη 1 το μεσημέρι να πείσει τον Σταμάτη Σταματιάδη, Πραγματογνώμονα, να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο και έτσι να μην μείνει με 4 υποψηφίους όπως ήταν ο διαφαινόμενος κίνδυνος…
Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο εκεί…

Ο Αλέκος Κοντός, στην πρώτη επίσημη δήλωσή του, μετά την τακτοποίηση της εκκρεμότητας του ονόματός του, επιτίθεται με πολλές αιχμές στον Κώστα Ζαγναφέρη, καταλογίζοντάς του «λιποταξία» από το κόμμα…

ΟΛΟΝΥΚΤΙΟ ΘΡΙΛΕΡ

Ολονύχτιο θρίλερ την Τρίτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη. Ο Κώστας Ζαγναφέρης αποφάσισε τελευταία στιγμή να αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο του νομού, αντιδρώντας στην επιλογή του Κώστα Καραμανλή να «κατεβάσει» και πάλι τον Αλέξανδρο Κοντό.
Καταγγέλλοντας - εμμέσως πλην σαφώς - τον Αλέξανδρο Κοντό, τον "Βατοπεδινό" που διεσώθη και συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. ο μέχρι χθες υποψήφιος του κόμματος στον Νομό Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης, αρνήθηκε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο.
«Θεωρούσα ότι θα μπορούσε και η Ξάνθη να έχει ένα καθαρό ψηφοδέλτιο. Είχα ενημερώσει. Κάποια πράγματα που ζήτησα δεν εισακούστηκαν», δήλωσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Θ» είχε προλάβει την είδηση και είχε σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, ενώ και η ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας μας, μετέδωσε λίγο μετά τις 9 το βράδυ την είδηση.

ΑΙΧΜΕΣ ΚΟΝΤΟΥ ΣΕ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ

Ο υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας κος Αλέξανδρος Κοντός, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Κώστα Ζαγναφέρη δήλωσε τα εξής:
«Ο κος Κώστας Ζαγναφέρης υπήρξε συνυποψήφιός μου με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του 2004 και του 2007.
Οι πολίτες της Ξάνθης έκαναν την αξιολόγησή τους και την επιλογή τους, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.
Τους έχω ανταποδώσει την εμπιστοσύνη αυτή, με κάθε μέσο που είχα στη διάθεσή μου, από όποιο πόστο και αν βρέθηκα.
Αυτό θα συνεχίσω να κάνω με ακόμη μεγαλύτερη μαχητικότητα γνωρίζοντας καλά ότι ο κόσμος της Ξάνθης είναι δίπλα μου και σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
Αν ο κος Ζαγναφέρης επιλέγει να εγκαταλείψει την προσπάθεια για την παράταξη που τον τίμησε χρίζοντάς τον υποψήφιο, αυτό είναι δική του υπόθεση και γι’ αυτή κρίνεται από την κοινωνία της Ξάνθης και τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν τον τιμά, όμως να προσπαθεί να συγκαλύψει την ατολμία και την ανασφάλειά του με ηθικολογίες.
Εξ άλλου, είναι γνωστό ότι το βράδυ της Δευτέρας πανηγύριζε στην Ξάνθη το γεγονός ότι είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.
Προφανώς, η ανταπόκριση που συνάντησε δεν ήταν τόσο θερμή, όσο ο ενθουσιασμός του…
Με τον τρόπο που επέλεξε να «λιποτακτήσει» την ώρα της «μάχης», απλώς επιβαρύνει τη θέση του απέναντι σε εκείνους που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία δυνατή και συσπειρωμένη ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης, που έχουμε μπροστά μας».

ΑΝΕΒΑΛΕ Ο ΤΣΑΛΙΔΗΣ

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και πρώην Βουλευτής Φιλ. Τσαλίδης, ανέβαλε την προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα συνέντευξη τύπου, που θα εξηγούσε τους λόγους της απουσίας του από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΧanthiPress.gr. σαφή εσωκομματική διαμάχη προδίδει η άρνηση του πρώην βουλευτή Φ. Τσαλίδη να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία μαζί με τον Αλ. Κοντό. Προ δεκαημέρου είχε ενημερώσει το Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου καθώς και τους παράγοντες του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Αλ. Κοντό.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΧanthiPress.gr. o απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, στην επιστολή του ανέφερε ότι στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός αποφάσιζε να συμπεριλάβει το όνομα του πρώην Υπουργού στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, θα έπρεπε να αποσύρει το δικό του. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Φίλιππου Τσαλίδη, για λόγους πολιτικούς που ο ίδιος εξηγούσε στην επιστολή του, η δική του υποψηφιότητα δεν θα επιθυμούσε να βρίσκεται δίπλα σε αυτή του Αλέξανδρου Κοντού ενώ προειδοποιούσε το κόμμα του για τα αρνητικά αποτελέσματα που αναμένονται στο Νομό, υπονοώντας ότι ο ίδιος δεν ήταν πρόθυμος να υπερασπιστεί τον πρώην Υπουργό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ανησυχία του αυτή για τη δυναμική της Ν.Δ. στην Ξάνθη, είχε μεταφέρει και πριν τις Ευρωεκλογές ενώ ο πρώην βουλευτής και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι το κλίμα αυτό, το οποίο στοχοποιεί τον πρώην Υπουργό μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, θα φέρει σε δύσκολή και -ενδεχομένως- αμήχανη θέση τους συνυποψήφιούς του στις επαφές με το εκλογικό σώμα και ειδικότερα με τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΑΝ. Β. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: