29/9/09

Τουρκικό «προσκλητήριο» για τις Ελληνικές Εκλογές

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
-Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» για την πρωτοφανή επιχείρηση χειραγώγησης των ψηφοφόρων της μουσουλμανικής μειονότητας
-Το κρατικό κανάλι της Τουρκίας ανέλαβε ρόλο «ντελάλη» της νέας άθλιας προπαγάνδας

Με εκτελεστή το τουρκικό κρατικό κανάλι TRT, βομβαρδίζει καθημερινά τους δέκτες των μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης με προεκλογικά σποτ που αναπαράγουν το εμπρηστικό σύνθημα «Ο Τούρκος να ψηφίσει Τούρκο». Παράλληλα, οι εγκάθετοι της Άγκυρας έχουν γεμίσει την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη με αφίσες που χρησιμοποιούν σήμα των ακροδεξιών «Γκρίζων Λύκων» οργανώνοντας εκστρατεία 10.000 «Τούρκων ψηφοφόρων» στην Ελλάδα.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», φαίνεται πως την ώρα που οι υπεύθυνοι του υπουργείου Εξωτερικών έχουν πάψει να ασχολούνται με τον τομέα της εθνικής ασφάλειας και τρέχουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, η Άγκυρα έχει θέσει σε λειτουργία έναν καλοστημένο μηχανισμό προπαγάνδας με στόχο να επιτευχθεί: εκλογή τριών «Τούρκων» στο ελληνικό Κοινοβούλιο, που θα καταστούν ρυθμιστές της κυβέρνησης, και ένας τουλάχιστον «Τούρκος» υπουργός!

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
Όπως είχε δημοσιεύσει στα πολλά αποκαλυπτικά της ρεπορτάζ και η «Θ», μετά τον ανθέλληνα ψευδομουφτή Ξάνθης κ. Αχμέτ Μετέ αλλά και τα υπόλοιπα «άτυπα» όργανα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που τα τελευταία χρόνια έχουν αναλάβει εργολαβικά να προπαγανδίζουν στο εσωτερικό της Ελλάδας υπέρ της Τουρκίας, ήρθε η στιγμή να αναλάβει, δίχως «μεσάζοντες», το επίσημο τουρκικό κράτος. Με δούρειο ίππο το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TRT, επιχειρεί να κατευθύνει τις ψήφους των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης. Με σημαία το σλόγκαν «ο Τούρκος να ψηφίσει Τούρκο» προβάλλουν, καθημερινά, προεκλογικά τηλεοπτικά σποτ δίνοντας τη γραμμή της Άγκυρας για τις ελληνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Άλλωστε, οι μειονοτικές ψήφοι στη Ροδόπη και την Ξάνθη είναι συγκεκριμένες και οι άνθρωποι του προξενείου γνωρίζουν καλά πως πρέπει να μοιραστούν προσεκτικά ώστε να εκλεγούν τρεις τουλάχιστον μουσουλμάνοι βουλευτές.
Για το λόγο αυτό, στο ολιγόλεπτο σποτ που προβάλλεται στον Νομό Ροδόπης εμφανίζονται αρχικά διάφορα πρόσωπα που εκφράζουν τον μέσο μουσουλμάνο ψηφοφόρο, τα οποία, αφού αυτοαποκαλούνται «Τούρκοι», δηλώνουν πως «για το καλό της Δυτικής Θράκης θα ψηφίσουμε Τούρκο υποψήφιο». Στο τέλος μάλιστα τον λόγο παίρνει νεαρό ζευγάρι, όπου ο άνδρας υποστηρίζει πως θα ψηφίσει τον κ. Ιλχάν Αχμέτ της Ν.Δ., ενώ η σύζυγός του λέει πως θα στηρίξει τον κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας το παράδειγμα πώς πρέπει να διοχετεύουν οι ψήφοι ώστε να εκλέξουν περισσότερους μουσουλμάνους βουλευτές. Παράλληλα όμως με τον επίσημο εκφραστή του τουρκικού κράτους, στον προεκλογικό αγώνα έχουν μπει για τα καλά και οι διάφοροι σύλλογοι και οργανώσεις που αυτοαποκαλούνται «τουρκικοί».
Συγκεκριμένα, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης», ο «Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» και η «Ομοσπονδία Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» αναφέρεται: «Απόφαση της κορυφαίας συνεδρίασης των προέδρων της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης στις 19 Σεπτεμβρίου 2009, που είχε ως θέμα τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Η πραγματοποιηθείσα κορυφαία συνεδρίαση των παραπάνω συλλόγων και οργανώσεων αξιολόγησε τις εκλογές στην Ελλάδα και αποφάσισε πως η στρατηγική θα στηριχθεί στο σύνθημα «Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο» στηρίζοντας μόνο Τούρκους υποψήφιους. Καλούμε ως πρόεδροι των Τούρκων της δυτικής Θράκης να ασκήσετε το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν λαμβάνοντας μέρος στη διακυβέρνηση της Ελλάδας. Καλούμε όλους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης να ψηφίσουν τους Τούρκους υποψήφιους ανεξαρτήτως κόμματος. Η ψήφος του Τούρκου σε Τούρκο».
«Τουρκική εισβολή» 10.000 ψηφοφόρων ετοιμάζει ο «Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», καθώς έχει αναλάβει τη δωρεάν μετακίνηση μειονοτικών ετεροδημοτών που ζουν στην Τουρκία προς Ξάνθη και Ροδόπη. Μάλιστα, σε δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας «Birlik» φιλοξενούνται δηλώσεις του επικεφαλής του παραρτήματος του συλλόγου στη Σμύρνη κ. Αϊντίν Οζκάν, ο οποίος αναφέρει: «Είναι σημαντικό οι ψήφοι των συμπολιτών μας να χρησιμοποιηθούν υπέρ των Τούρκων» υποψηφίων, προκειμένου να επιλυθούν το συντομότερο τα προβλήματα των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης.

ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ «ΤΟΥΡΚΟ» ΥΠΟΥΡΓΟ
Επιπλέον, τονίζει ότι η εκλογή τριών «Τούρκων» βουλευτών είναι εφικτή, συμπληρώνοντας πως «σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού, οι ψήφοι των «Τούρκων» θα διαδραματίσουν ρόλο – κλειδί στον σχηματισμό της κυβέρνησης και ενδέχεται να μας δοθεί και υπουργείο».
Σημειώνεται πως στελέχη του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» δηλώνουν ότι ελέγχουν 70.000 μειονοτικούς ψηφοφόρους. Αναλυτικά, εμφανίζονται βέβαιοι ότι καθοδηγούν περίπου 36.000 μειονοτικούς ψηφοφόρους στη Ροδόπη και άλλους 33.000 στον Νομό Ξάνθης. Εκτιμούν δε ότι τα μεγέθη αυτά επαρκούν για να εξασφαλίσουν την εκλογή τουλάχιστον τριών «Τούρκων» βουλευτών, αρκεί να πριμοδοτήσουν μαζικά συγκεκριμένους υποψήφιους – εκλεκτούς της Άγκυρας. Αλλά ούτε αυτή η παράμετρος έχει αφεθεί στην τύχη, αφού – πέραν της προπαγάνδας του κρατικού σταθμού TRT – διάφορα σωματεία που λειτουργούν στη Δυτική Θράκη, όπως η παράνομη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», έχουν αναλάβει το έργο της σωστής διανομής των ψήφων, δίνοντας γραμμή στη μειονότητα ποιους να «σταυρώσουν» την Κυριακή των εκλογών.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ
Τέλος αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι η Τουρκία παίζει ένα εκβιαστικό παιχνίδι για να αποτρέψει την συσπείρωση μειονοτικών στο ΠΑΣΟΚ, εμφανίζοντας διακρατικό πρόβλημα σε περίπτωση εκλογής Παπανδρέου στην κυβέρνηση.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» «Τύπος και διπλωμάτες εκφράζουν ανησυχία αναφορικά με το ενδεχόμενο διακυβέρνησης της Ελλάδας από το ΠΑΣΟΚ. Διάχυτη είναι η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση Καραμανλή και η κυβέρνηση Ερντογάν βρήκαν ένα modus vivendi, και κάθε αλλαγή μπορεί, αρχικά τουλάχιστον, να οδηγήσει σε εντάσεις, κυρίως αναφορικά με το Κυπριακό.»
Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει μία παρέμβαση στις εκλογές αυτές, για να έχει ρυθμιστικό ρόλο στα της χώρας μας, όπως είχαμε από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους αποκαλύψει…
Και τα χειρότερα, έπονται!

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: