19/9/09

Η Ξάνθη των αφισοκολλητών και των… τελάληδων!

Γράφει ο ΤΕΝΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ

ΑΚΟΥΣΑΤΕ – ΑΚΟΥΣΑΤΕ!!! Κάπως έτσι ξεκινούσαν οι «τελάληδες» αρκετές δεκαετίες πριν και διαλαλούσαν αποφάσεις των εκάστοτε αρχόντων για να ενημερωθεί το «πόπολο»! Στη συνέχεια αναρτούσαν «φιρμάνια» και λίγο αργότερα, όταν ανακαλύφθηκε ο πολύγραφος και μπήκαν οι πρώτες κολώνες της ΔΕΗ, κάρφωναν εκεί τις ανακοινώσεις αλλά ο τελάλης… τελάλης!

Σήμερα, στον 21ο αιώνα που με μία πληκτρολόγηση από το κινητό σου τηλέφωνο, μπορεί να ενημερωθεί ο… αστροναύτης που περιφέρεται γύρω απ’ τον πλανήτη γη, στην Ξάνθη ο… «τελάλης» ζει και βασιλεύει!
Όποιου του «καπνίσει» να προβάλλει και να διαφημίσει την πραμάτια του, είτε είναι… πατάτες, είτε είναι θεάματα, είτε οτιδήποτε άλλο, βάζει ένα ηχείο πάνω απ’ το αυτοκίνητό του και το… διαλαλεί!
Ακόμη και οι ίδιες οι υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης, κάνουν το ίδιο για να «διαφημίσουν» τις εκδηλώσεις τους! Λες και δεν υπάρχει τοπικός τύπος, λες και δεν έχουμε εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις στην Ξάνθη!
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος δήμος (Ξάνθης) ανέχεται τον οποιοδήποτε να χαλάει την εικόνα της πόλης αφισορυπαίνοντάς την, προφανώς ως μια επίσης σύγχρονη μέθοδο προβολής, διαφήμισης και διάχυσης ιδεών στον 21ο αιώνα!
Στην πρώτη περίπτωση, σ’ αυτή του «τελάλη», εκτός του ότι μάς γυρίζουν στο μεσαίωνα, παίζουν και με την… ψυχική υγεία των πολιτών! Καθημερινά σχεδόν οι τελάληδες μάς σπάζουν τα νεύρα με την ένταση των ηχείων που ελεύθερα χρησιμοποιούν, ενώ προβλέπεται απ’ το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, αυστηρή τιμωρία.
Επίσης, όλα αυτά, γίνονται σε βάρος των ΜΜΕ, τα οποία διατηρούν το έννομο συμφέρον για τα «διαφυγόντα» απ’ αυτές τις περιπτώσεις… Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την αφισοκόλληση αλλά και για την υπαίθρια – φωτεινή διαφήμιση , που επίσης κρίθηκε παράνομη!
Κατήγγειλα πολλές φορές και καταγγέλω το δήμο Ξάνθης και το δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη για την ανοχή του απέναντι σ’ όλα αυτά που πλήττουν την υγεία μας, αλλά και τα συμφέροντά μας. Ο κος Στυλιανίδης προφανώς ζει στο δικό του κόσμο! Ζούμε σε μια πόλη με μπόλικη δόση σχιζοφρένειας, απροστάτευτη από τελάληδες και αφισοκολλητές, χωρίς καμία ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας, με έντονο αρνητισμό σε οτιδήποτε καινοτόμο και προοδευτικό προτείνεται (π.χ. ποδηλατόδρομοι κ.λπ.) και μ’ αυτές τις προϋποθέσεις, θα πάμε του χρόνου τέτοιο καιρό, να ξαναψηφίσουμε… την ίδια δημοτική αρχή(!!!)
Αν νομίζει ο φίλτατος Στυλιανίδης, ότι θα τον διασώσει το μεγάλο έργο – «τέρας» της ενοποίησης των πλατειών, μάλλον πλανάται πλάνην… Ας μην ξεχνάει ότι πέρασαν οι εποχές, που οι γαλάζιοι υποψήφιοι έβαζαν το… σακάκι τους για να εκλεγούν! Τώρα δεν τους σώζει ούτε… όλη η γκαρνταρόμπα τους.
Και κάτι ακόμα… Η ευαισθησία του δήμου περί των οικονομικών, επικεντρώνεται και ολοκληρώνεται στην ελαχιστοποίηση των δαπανών για την ενημέρωση του πολίτη… Σε κάθε εντολή δημοσίευσης που στέλνει στον τοπικό τύπο, η επισήμανση του δήμου είναι: «να καταχωρηθεί με τα μικρότερα στοιχεία», δηλαδή με γράμμα τέτοιο που ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ! Εννοούν λοιπόν την ενημέρωση των πολιτών με γράμματα που δε θα διαβάζονται για να μην πληρώσουν χρήματα στον τοπικό τύπο και συγχρόνως, ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ!!!
Κατά τ’ άλλα, οι τελάληδες και οι αφισοκολλητές, όσο παράνομοι κι αν είναι, υιοθετούνται, ευλογούνται και ανδρώνονται με την ανοχή του δήμου Ξάνθης και του δημάρχου του!
Να τους χαιρόμαστε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: