«ΕΙΜΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑ» ΔΗΛΩΝΕΙ Η… «ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ» ΤΗΣ Ν∆!
«Συνεχίζει τις ανθελληνικές επιλογές της στη δυτική Θράκη η Νέα Δηµοκρατία, καθώς για µία ακόμη εκλογική αναμέτρηση επιλέγει άνθρωπο του τουρκικού προξενείου ως μειονοτικό υποψήφιο», γράφει προχθές το «Θέμα».
Πρόκειται για την κα Αϊσέλ Ζεϊµπέκ, η οποία μιλώντας στην εφημερίδα δηλώνει ευθαρσώς «είμαι Τουρκάλα», πως την Κυριακή των εκλογών «οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης πρέπει να ψηφίσουν Τούρκο υποψήφιο» και ότι «το μειονοτικό είναι πρόβλημα ελληνοτουρκικό που πρέπει να λυθεί µε διμερείς συνθήκες». Το «Θέμα» σημειώνει τα εξής ενδεικτικά: «Μάλιστα στην Ξάνθη την παρομοιάζουν ως “Καραχασάν της Ν∆”, αφού οι ιδέες και οι απόψεις των δύο γυναικών ταυτίζονται. Επιπροσθέτως, η κυρία Ζεϊµπέκ, εκτός από «Τουρκάλα» δηλώνει «πνευματικό παιδί» του κ. Παναγιώτη ∆ηµητρά, γνωστού για τις ανθελληνικές θέσεις του περί ύπαρξης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, αλλά και του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Αλέξη Ηρακλείδη, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει στο «ΘΕΜΑ», ντρέπεται που είναι Έλληνας, κατηγορώντας παράλληλα την Ελλάδα για εθνοκάθαρση των Τούρκων το 1922.
Λακωνικοί και αποφεύγοντας να ρίξουν λάδι στη νέα μεγάλη φωτιά, οι δυο εκπρόσωποι της ΝΔ στον νομό μας, δηλώνουν:
Θεολόγος Καλαϊτζής: «Κάθε Έλληνας πολίτης είναι ελεύθερος ν’ αυτοπροσδιορίζει την καταγωγή του. Ωστόσο, η μειονότητα στην Ελλάδα είναι θρησκευτική. Πάντως, έχω την άποψη ότι όλοι οι μειονοτικοί έχουν την ίδια λογική και δεν μπορεί να σταματήσει αυτό…».
Στέλιος Μωραΐτης: «Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστές και δεν έχω να πω απολύτως τίποτε».
ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»
«Τιµή µου που είµαι Τουρκάλα»
«Οταν ήµουν φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήµιο έτυχε να έχω πάρα πολύ καλούς καθηγητές. Ενας από αυτούς ήταν και ο κ. Αλέξης Ηρακλείδης. Την ώρα λοιπόν που καθηγητής και φοιτητές συζητούσαµε, ένας συµφοιτητής µου µε ρώτησε αν είµαι Τουρκάλα ή Ελληνίδα. Ο κ. Ηρακλείδης λοιπόν δεν µε άφησε να απαντήσω, λέγοντας πως ήταν η πιο βλακώδης ερώτηση που είχε ακούσει. Σήµερα, λοιπόν, λέω πως είµαι Τουρκάλα και είναι τιµή για εµένα. Η ταυτότητά µου άλλωστε είναι γνωστή στην Ξάνθη».
Αυτά λέει η κυρία Ζεϊµπέκ, εκλεκτή της Νέας ∆ηµοκρατίας για τις επερχόµενες βουλευτικές εκλογές, µιλώντας στο «ΘΕΜΑ». Φαίνεται λοιπόν η κυβέρνηση να δηµιουργεί παράδοση στις ατυχείς επιλογές υποψηφίων στον Νοµό Ξάνθης, καθώς και το 2007 είχε επιλέξει ακόµα έναν εγκάθετο του τουρκικού προξενείου.
Πρόκειται για τον κ. Ορχάν Χατζή Ιµπράµ, ο οποίος και πάλι στην εφηµερίδα δήλωνε «Τούρκος» που στέκεται στο πλευρό των «Τούρκων της ∆υτικής Θράκης και του Καραµανλή». Αυτή τη φορά, όπως εξηγεί η κυρία Ζεϊµπέκ, η υποψηφιότητά της προέκυψε ύστερα από συνάντηση που είχε µε τον γραµµατέα της Ν.∆. κ. Λευτέρη Ζαγορίτη λέγοντας συγκεκριµένα: «Με ήξερε, µια και µου είχε προτείνει να είµαι υποψήφια και το 2007. Με ξανακάλεσε στο γραφείο του πριν από λίγες εβδοµάδες και µου ξανάκανε πρόταση. Αυτή τη φορά δέχτηκα, µια και οι όροι ήταν καλύτεροι». Οροι όµως που δεν έχουν να κάνουν µε ιδεολογική ταύτιση, καθώς όπως η ίδια σηµειώνει: «Για µένα δεν υπάρχουν κόµµατα, υπάρχει µόνο η µειονότητα και η µειονότητα είναι υπεράνω των κοµµάτων».
Για τον λόγο αυτό η κυρία Ζεϊµπέκ δεν έχει υιοθετήσει ένα από τα προεκλογικά συνθήµατα της Ρηγίλλης, αλλά το γνωστό σύνθηµα του τουρκικού προξενείου της Κοµοτηνής που λέει: Τουρκική ψήφος σε Τούρκο υποψήφιο». Όμως, αν και δηλώνει έτοιµη να υπερασπιστεί τα δικαιώµατα των «Τούρκων της Ξάνθης», θεωρεί πως τα συνολικά προβλήµατα που αντιµετωπίζουν οι Ελληνες µουσουλµάνοι της ∆υτικής Θράκης πρέπει να ενταχθούν στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών συζητήσεων: «Θα πρέπει να επιλυθούν επιτέλους τα προβλήµατα που θέτει συνεχώς η Ελλάδα για την τουρκική ταυτότητά µας. Το συγκεκριµένο πρόβληµα, πέρα από τους µειονοτικούς βουλευτές, πρέπει να το συζητήσουν µεταξύ τους η Ελλάδα και η Τουρκία. Το Μειονοτικό είναι θέµα ελληνοτουρκικό. Η ταυτότητά µας είναι τουρκική και τα µεγάλα µας προβλήµατα θα πρέπει να συζητηθούν και να επιλυθούν σε επίπεδο διµερών σχέσεων».
Πέραν όµως της εξοµολόγησης των διπλωµατικών ανησυχιών, η κυρία Ζεϊµπέκ δίνει µια άλλη διάσταση στους λόγους που οδήγησαν τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραµανλή να προσφύγει
σε πρόωρες εκλογές. Συγκεκριµένα αναφέρει: «Τους επόµενους µήνες η Ελλάδα θα αντιµετωπίσει έντονα προβλήµατα στην εξωτερική της πολιτική, γι’ αυτό και ο Καραµανλής προτίµησε να πάει σε πρόωρες εκλογές».
Ωστόσο, αν και θεωρεί πως η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει τη δήθεν «εθνική τουρκική ταυτότητα» της µειονότητας, η ίδια αναστατώνεται όταν ακούει για Ποµάκους. Επιχειρώντας µάλιστα να εµφανίσει ως τρελούς όσους αυτοπροσδιορίζονται Ποµάκοι, τονίζει πως «υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να τους αποκαλούµε ελέφαντες».
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Πίσω από τις κλειστές κουρτίνες του κτιρίου της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης», συνωµοτικά, όπως έχουν µάθει να κινούνται οι εγκάθετοι της Αγκυρας, στήνουν ένα βρόµικο παιχνίδι µε τις ψήφους της µειονότητας.
Στην αίθουσα που αποτελεί τη γιάφκα των σκληροπυρηνικών του τουρκικού προξενείου της Κοµοτηνής, λοιπόν, µαζεύτηκαν την περασµένη εβδοµάδα όλοι οι ταγοί των µουσουλµάνων της Ξάνθης ώστε να δώσουν γραµµή που λέει «τουρκική ψήφος στον Τούρκο υποψήφιο που επέλεξε το προξενείο».
Επικεφαλής της άτυπης προεκλογικής εκστρατείας ο ψευδοµουφτής Ξάνθης κ. Αχµέτ Μετέ, ο οποίος, όπως έχει αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», αποκαλεί τους Ελληνες «γκιαούρηδες» και τη χώρα µας «µικρή σαν µύγα». Παρόντες οι πρώην µουσουλµάνοι βουλευτές κ. Γκαλήπ Γκαλήπ, ο οποίος επιθυµεί τη δηµιουργία τουρκικού πανεπιστηµίου στην ελληνική Θράκη, ο κ. Αχµέτ Φαΐκογλου, που µιλάει για δήθεν «ελληνική κατοχή της Θράκης», και όλοι σχεδόν οι δήµαρχοι των πιο σκληροπυρηνικών χωριών της ορεινής Ξάνθης.
Όμως, οι άνθρωποι του προξενείου εκτός από τις προεκλογικές ετοιµασίες φαίνεται πως έχουν βάλει µπροστά και το σχέδιο «Εκτουρκισµός µουσουλµάνων της Ρόδου και της Κω».
Συγκεκριµένα, ο κ. Μετέ υποστήριξε στη διάρκεια της συγκέντρωσης πως «υπάρχουν 3.000 Τούρκοι στη Ρόδο και στην Κω» και µε τη σύµφωνη γνώµη των υπολοίπων αποφάσισαν να στείλουν ψευδοµουφτήδες στα δύο νησιά ώστε να τους προσηλυτίσουν.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θ. ΜΠΑΚΑΛΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου