22/9/09

Ξεκίνημα Παπαδόπουλου με το «ισχυρό» φύλο


ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Με πρώτο του ακροατήριο να είναι το «ισχυρό» φύλο ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ως υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ ο Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος.
Η συνάντηση του κυρίου Παπαδόπουλου με τους θηλυκού γένους υποστηρικτές του έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2009, στο καλαίσθητο αλλά και ασφυκτικά γεμάτο «Mariposa», που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Γεωργίου Σταύρου.

«ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΣΑΣ…»

Οι δεκάδες Ξανθιώτισσες που βρέθηκαν στην εκδήλωση του Τρ. Παπαδόπουλου μετέφεραν σε αυτόν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της σύγχρονης εργαζόμενης γυναίκας και μητέρας, τόσο στο σπίτι όσο και στους χώρους εργασίας.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην πόλη μας στην ομιλία του, αφού χαιρέτισε και ευχαρίστησε τις παριστάμενες, τόνισε τον ρόλο της γυναίκας ως «σύμβολο δημιουργίας της ίδιας της ζωής αλλά και της ελπίδας της ανθρωπότητας», εξηγώντας έτσι τον λόγο που προτίμησε να ξεκινήσει με τον τρόπο αυτό την επίσημη προεκλογική του καμπάνια. Στην συνέχεια ο κύριος Παπαδόπουλος έστρεψε τα «βέλη» του κατά της απερχόμενης κυβέρνησης, την οποία υπέδειξε ως μόνη υπεύθυνη της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, αλλά και κατά του ίδιου του σημερινού πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτήρισε ως «εν’ αποδράσει πρωθυπουργό».
Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί στην θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία, με τις δυσκολίες αλλά και τις προκλήσεις που αυτή συνεπάγεται, όμως απέφυγε να κουράσει το ακροατήριό του με μακροσκελής αναφορές στο πρόγραμμα και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την γυναίκα, το παιδί και την οικογένεια. Άλλωστε, όπως τόνισε και ο ίδιος, «κανένα πρόγραμμα, ακόμη και το ιδανικότερο, δεν μπορεί να έχει τύχη αν οι πολίτες εκτός από την αποδοχή τους δεν είναι συνειδητά συμμέτοχοι στην εφαρμογή του». Για τον λόγο αυτό υποσχέθηκε να υπάρχει αναλυτική εξέταση του προγράμματος αυτού, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.
Το κεντρικό σημείο όμως της, σύντομης σχετικά, ομιλίας του κυρίου Παπαδόπουλου περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που απασχολούν την Ελληνίδα σήμερα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να ξέρετε ότι γνωρίζω τις αγωνίες σας για τη δημιουργία της οικογένειας στις δύσκολες σημερινές συνθήκες με τις πολλές απαιτήσεις της ζωής. Γνωρίζω επίσης τις αγωνίες για το μεγάλωμα των παιδιών σας, τις αγωνίες για το σχολείο και το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και την ακόμη μεγαλύτερη αγωνία σας, αλλά και αγωνία όλων μας, για την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών αυτών». Στο σημείο αυτό ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε τις παριστάμενες ότι «κύριο μέλημά μου θα είναι ο αγώνας και η προσπάθεια για μια αξιοπρεπή επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών μας γιατί πρέπει να αφήσουμε στην άκρη, στο παρελθόν του παλαιοκομματικού βουλευτή, την ψηφοθηρική εκμετάλλευση χτυπώντας την πόρτα του βουλευτή για να βρούμε δουλειά στο παιδί μας». Κατά τον κ. Παπαδόπουλο «ο σύγχρονος βουλευτής πρέπει να συμβάλλει αποτελεσματικά μαζί με τους κοινωνικούς φορείς έτσι ώστε να δημιουργηθούν επιχειρήσεις αλλά και υπηρεσίες που θα δίνουν δουλειά στα παιδιά μας αξιοποιώντας το καθένα σύμφωνα με τα προσόντα και τις γνώσεις του».
Κλείνοντας την ομιλία του ο Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος παρουσίασε την σύζυγό του Κατερίνα, προτρέποντας τις παριστάμενες «να πολλαπλασιάσουμε όλοι μαζί το μήνυμα της νίκης στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου», στηρίζοντας παράλληλα και την δική του υποψηφιότητα.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο πολυάριθμο ακροατήριο που βρέθηκε στο γνωστό καφέ μπαρ της Γ. Σταύρου βρέθηκαν πολλές γνωστές γυναικείες παρουσίες του τοπικού ΠΑΣΟΚ, νεότερα αλλά και παλαιότερα μέλη και στελέχη του μεταξύ των οποίων η παρολίγον συνυποψήφια του κ. Παπαδόπουλου, δικηγόρος Ευαγγελία Μιχαηλίδου, η σύζυγος του επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης στη Νομαρχία Ξάνθης, Φώτη Καραλίδη, Κατερίνα, στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του Κινήματος, καθώς και άλλες πολλές περισσότερο ή λιγότερο γνωστές Ξανθιώτισσες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: