
Η απόφαση αφορά δάνεια που έχουν συναφθεί με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου στους βορειοελλαδικούς νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Καστοριάς και Φλώρινας.
Με επιστολή της προς τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Νίκο Λέγκα, η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ) εκφράζει την ικανοποίησή της για τη σχετική υπουργική απόφαση, η οποία αφορά τις επιχειρήσεις των παραπάνω νομών. Σύμφωνα με τον ΣΒΒΕ, «στο πλαίσιο αλλεπάλληλων συναντήσεων με την ηγεσία του υπουργείου, η διοίκηση του Συνδέσμου συνεργάστηκε με τον κ. Λέγκα, ο οποίος κατανόησε εξαρχής το πρόβλημα και την κρισιμότητά του για τη βιωσιμότητα πολλών μεταποιητικών επιχειρήσεων». Ωστόσο, η διοίκηση διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις, αφού «η απόφαση επιδέχεται βελτιώσεων». Σύμφωνα με τον ΣΒΒΕ, βελτιώσεις πρέπει να γίνουν κυρίως όσον αφορά στο θέμα της σύναψης νέων δανειακών συμβάσεων, «διότι ενδέχεται οι τράπεζες να εκμεταλλευτούν τη σχετική διάταξη και να μεταβάλλουν προς τα επάνω τα επιτόκια δανεισμού».
«ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ…»
«Είναι κάτι που ζητήσαμε από καιρό και ασφαλώς θέτει –έτσι κι αλλιώς- θετικό πρόσημο» δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων νομού Ξάνθη κ. Βασίλης Σκαρλάτος, ο οποίος ωστόσο εμφανίζεται αιτούμενος περισσότερα: «Είναι οπωσδήποτε μια θετική εξέλιξη σε κάτι που ζητούσαμε από καιρό, αλλά υπάρχουν κάποια σημεία που θα θέλαμε να είναι κάπως διαφορετικά. Όμως, κανείς δεν παίρνει ποτέ όλα όσα διεκδικεί. Σε μια επόμενη φάση θα ολοκληρώσουμε αυτό τον κύκλο αιτημάτων μας, εφ’ όσον θα έχουν δημιουργηθεί και πιο ώριμες συνθήκες για κάτι περισσότερο», καταλήγει ο κ. Σκαρλάτος.
«…ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ»
Τη συμβολή των προσπαθειών των Επιμελητηρίων σ’ αυτές του ΣΒΒΕ, επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, λέγοντας: «Η απόφαση ήρθε μετά από τις προσπάθειες των Επιμελητηρίων και του Συνδέσμου Βιομηχάνων. Μόνο εγώ κατέβηκα δέκα φορές στην Αθήνα για το ζήτημα, ενώ -πέρα από τη μεγάλη παρέμβαση των Επιμελητηρίων- μεγάλη ήταν η παρέμβαση πολιτικών προσώπων του νομού μας, δίχως τη συμβολή των οποίων τα πράγματα δεν θα έφταναν εύκολα εδώ». Ο κ. Ανδρικόπουλος αναφέρεται στη ρύθμιση χρεών που είχε γίνει στις 30 Ιουνίου του 2006 και καταλήγει λέγοντας: «Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεών μας τα κατάλαβαν αυτοί που πήραν την παράταση κι ας… κορόιδευαν κάποιοι… Βέβαια, ζητάμε κι άλλα, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό το πρώτο βήμα».
Θοδωρής Μπακάλης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου