2/7/09

Ν. Παππάς: «Θα έρθω επάνω να τα ξεκαθαρίσω όλα…»

ΕΝΩ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
-Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη ΣΕΚΑΠ

-Στοιχεία ζήτησε αιφνιδιαστικά η μέτοχος ΣΕΚΕ

-Φημολογίες για απαξίωση της εταιρίας και όδευση προς πώληση
-«Σιγή» κρατά η ΑΤΕ -Έντονη η ανάμειξη Κοντού

Το τελευταίο συνεταιριστικό «προπύργιο», η ΣΕΚΑΠ, μπήκε και αυτή στο μάτι του κυκλώνα, αφού η μέτοχος ΣΕΚΕ ζήτησε αιφνιδιαστικά οικονομικά στοιχεία, δημιουργώντας επι της ουσίας θέμα για την καπνοβιομηχανία και φυσικά αναβλήθηκε η προχθεσινή γενική συνέλευση.
Η ΣΕΚΕ όμως είναι μεγαλομέτοχος της ΣΕΚΑΠ, διοικείται δε από στελέχη της Ν.Δ. όπως και η ΣΕΚΑΠ, συνεπώς το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικο-διοκητικό, αλλά και αμιγώς πολιτικό!


Η ΑΝΑΒΟΛΗ

Αναβλήθηκε τελικά η Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ, όπως είχε διαρρεύσει τις τελευταίες μέρες με αίτημα της ΣΕΚΕ. Η μεγαλομέτοχος της συνεταιριστικής καπνοβιομχανίας ΣΕΚΕ, για του εκπροσώπου της Πάνου Ταρενίδη, κατέθεσε σχετικό έγγραφο στο Προεδρείο της Συνέλευσης. Σε αυτό αναφερόταν ότι η ΣΕΚΕ δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις του Προέδρου στο αίτημά της για παροχή στοιχείων των τελευταίων τριών ετών όσον γύρω από τις οικονομικές κινήσεις της εταιρίας καθώς και το οφέλη που αποκόμισε απ’ αυτές.
Ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Νίκος Παππάς απαντώντας στο αίτημα διευκρίνισε ότι τα στοιχεία ζητήθηκαν την Παρασκευή με αποτέλεσμα να δοθούν τα επίσημα στοιχεία σε απλή παράθεση, γεγονός που δεν ικανοποίησε την ΣΕΚΕ. Τελικά η νέα ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση ορίστηκε για τις 21 Ιουλίου.
Πριν την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος Ν. Παππάς ζήτησε και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους δυο εκλιπόντες της «οικογένειας» της καπνοβιομηχανίας που χάθηκαν τους προηγούμενους μήνες ενώ ο κ. Παπαβασιλείου ζήτησε εκ μέρους των εργαζομένων να ονομασθούν δυο αίθουσες του εργοστασίου προς τιμήν των θανόντων.

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;

Το ερώτημα βεβαίως είναι γιατί αυτή τη χρονική στιγμή ζήτησε η ΣΕΚΕ τα οικονομικά στοιχεία, όταν αυτό μπορούσε να γίνει πριν από ένα μήνα περίπου και γιατί ζητήθηκαν επι της ουσίας τα στοιχεία, όταν αφού είναι μεγαλομέτοχος, έχει την ευκαιρία να τα ελέγξει οποτεδήποτε και χωρίς να αναβάλει γενική συνέλευση.
Φήμες, οι οποίες τείνουν να γίνουν δηλώσεις προθέσεων στελεχών της ΣΕΚΕ, αναφέρουν ότι «η εποχή Παπά οδεύει στο τέλος της…» αφήνοντας να εννοηθεί ότι «ελέγχεται» (;) ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ για τις ημέρες διοίκησής του, αλλά και για αποφάσεις που πήρε, προφανώς εκτελώντας αμιγώς εντολές του Μεγάρου Μαξίμου και όχι – πλέον – του κ. Κοντού.
Στην ουσία η ΣΕΚΕ, έρχεται σε άμεση σύγκρουση με την κυβέρνηση, παρ’ όλου που και ο κ. Ταρενίδης αλλά και στο σύνολό της η διοίκηση έχει αναφορά στη Ν.Δ. όπως και προσωπικά στον κ. Κοντό.

Ν. ΠΑΠΑΣ: «ΘΑ ΑΝΕΒΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΛΑ…»

Με τη λακωνική δήλωση «θα ανέβω επάνω να τα καθαρίσω όλα και μετά θα δώσω συνέντευξη τύπου για να τα πούμε όλα δημόσια και να τελειώνει η υπόθεση…», απάντησε στο ερώτημα της «Θ», ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κ. Νίκος Παπάς, αφήνοντας ανοιχτά να εννοηθεί ότι υπάρχει ζήτημα σοβαρό στην καπνοβιομηχανία και πως αυτό θα λυθεί οριστικά με άμεση επάνοδό του στην Ξάνθη.
Σε επίμονη ερώτηση της εφημερίδας μας, σε τι αποσκοπούσε η αναβολή της συνέλευσης με αίτημα της ΣΕΚΕ αρκέστηκε να πει και μόνο ότι «τα στοιχεία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε μετόχου και πολύ περισσότερο της ΣΕΚΕ. Ρωτήστε αυτούς που ζήτησαν την αναβολή, σε τι και αν αποσκοπούν σε κάτι…»

ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ

Ομολογουμένως, στη ΣΕΚΑΠ δεν υπάρχει και το ενδεδειγμένο κλίμα, ίσως να είναι μία από τις χειρότερες περιόδους που διανύει σε ότι αφορά τις σχέσεις μετόχων.
Χαρακτηριστικό του κλίματος αυτού, είναι τόσο η προχθεσινή αναβολή, οι αιχμές από πλευράς ΣΕΚΕ, γεγονός που μαρτυρεί ευθέως ότι μετά την απομάκρυνση Κοντού από την κυβέρνηση, επιχειρείται «χειραγώγηση» της τελευταίας συνεταιριστικής εταιρίας στην Ξάνθη, προκειμένου να αφαιρεθεί αυτό το προνόμιο – σε βαθμό εκδίκησης (;) – από το Μαξίμου, λόγω του ότι ο κ. Παπάς είναι αποκλειστικά επιλογή του κ. Αγγέλου, Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.

«ΣΙΓΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΕ

«Σιγή ιχθύος» τηρεί η Αγροτική Τράπεζα που έχει εισηγηθεί την πώληση της ΣΕΚΑΠ εδώ και τέσσερα χρόνια, με τη σύμφωνη γνώμη μάλιστα του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντού, όπως αποκαλύπτει διοικητικό στέλεχος της Τράπεζας, που κατείχε μέχρι πρότινος σημαντική θέση στο διοικητικό συμβούλιο.
Η κυβέρνηση δεν έχει ανάψει το «πράσινο» φως για μία τέτοια κίνηση, εντούτοις οι μέτοχοι φαίνεται να παίρνουν θέσεις «μάχης» για την αξίωση των μεριδίων τους, άλλως και δεν μπορεί να εξηγηθεί η κίνηση αυτή της ΣΕΚΕ, πλήν της πολιτικής διάστασης που έχει με την έντονη και εμφανή ανάμειξη του κ. Κοντού.
Πάντως σε ερώτηση που έθεσε στον κ. Μηλιάκο η «Θ», δεν πήρε απάντηση μιας και όλη η υπόθεση βρίσκεται στο προσωπικό γραφείο του πρωθυπουργού και έχει δοθεί εντολή να κρατηθεί μακριά από κάθε μορφής δημοσιότητας.
Οδηγία, που δεν συμμερίζεται ο κ. Κοντός, που ανεβάζει τους τόνους αντιπαράθεσης, προκειμένου να διαπραγματευτεί τη δική του θέση στις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις στο νομό Ξάνθης, από πλευράς Ν.Δ.

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: