7/7/09

Κλειστά τα ΚΕΠ λόγω 48ωρης απεργίας

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ – ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ

Με δυσκολία διεξάγονται από χθες οι συναλλαγές του κοινού με τα ΚΕΠ, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν για χθες 6 και σήμερα 7 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)

Τα βασικά αιτήματα που διεκδικούνται με τη 48ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, είναι το επίδομα υπολογιστή, επίδομα σε όσους εργάζονται σε Νομαρχιακά ΚΕΠ, προκειμένου να εξισωθούν μισθολογικά με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αναγνώριση προϋπηρεσίας, αλλά και επίλυση προβλημάτων όπως οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας που επιδεινώνονται σταδιακά με νέες υπηρεσίες ( ΑΜΚΑ, ΟΓΑ, ΕΟΤ, Επιδότηση Ενοικίου κλπ).
Μιλώντας στη «Θ» η Αντιδήμαρχος Ξάνθης κα Καραγιαννίδου, αρμόδια για τη λειτουργία του Δημοτικού ΚΕΠ, σημείωσε:
«Θέλω να σας πω ότι πραγματικά είμαι με τους εργαζόμενους και γι’ αυτό συμμετέχω και συμπαρίσταμαι στην απεργία του προσωπικού του ΚΕΠ. Εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν πάρα πολύ και αυτό που κάνουν είναι από τα μεγαλύτερα κατορθώματα που κάνουν εδώ στο ΚΕΠ του Δήμου. Έχουν λοιπόν κατέβει μαζικά οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ όλης της χώρας σε 48ωρη απεργία, στις 6 & 7 Ιουλίου. Κάποια από τα αιτήματα των απεργών είναι η σύσταση όλων των θέσεων των εργαζομένων που απασχολούνται στα ΚΕΠ και η άμεση έκδοση της τρίτης προκήρυξης, σαν δεύτερο αίτημα είναι η αναγνώριση της υπηρεσίας για τα χρόνια που εργάζονται σαν συνταξιούχοι, τρίτο αίτημα είναι να τους χορηγηθεί επίδομα υπολογιστή, ένα τέταρτο αίτημα είναι η καθιέρωση εφάπαξ επιδομάτων αλλότριων εργασιών, όταν τα ΚΕΠ αναλαμβάνουν να διεκπαιρεώσουν υποθέσεις άλλων υπηρεσιών με χρέωση του φορέα που εξυπηρετούν, για παράδειγμα το ΑΜΚΑ, την επιδότηση ενοικίου, τα δελτία του ΕΟΤ, του ΟΓΑ, των θεάτρων κ.ά.. Άλλο αίτημα είναι ότι θα πρέπει να γίνονται ενημερωτικά σεμινάρια στις περιφέρειες πριν ακόμη γίνει η εφαρμογή των νέων υποθέσεων που υπάρχουν. Επίσης, θα πρέπει να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός όλων αυτών των υποθέσεων για να σταματήσει το φαινόμενο της αθρόας εισροής νέων υποθέσεων, αλλά και τον άτακτο χρονισμό αυτών, που ήδη υπάρχει, με αποτέλεσμα να εργάζονται τα παιδιά αυτά εξαντλητικά και μάλιστα με ουρές δυσαρεστημένων πολιτών… Βεβαίως και έχουν γίνει οι ανάλογες ενέργειες, αλλά δυστυχώς ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη. Πιστεύω ότι η πανελλαδική αυτή απεργία των ΚΕΠ, θα δώσει ένα μήνυμα στο υπουργείο εσωτερικών και πιστεύω ότι θα πάρουν και αυτοί το μήνυμα της απεργίας»!
Η Διευθύντρια του ΚΕΠ Ξάνθης κ. Λαλίνη μίλησε και αυτή στην εφημερίδα μας, προσθέτοντας:
«…θα ‘θελα να συμπληρώσω ότι όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίσαμε μία πολύ άσχημη κατάσταση, με ουρές δυσαρεστημένων πολιτών, που τα «βάζανε» με τους υπαλλήλους του δήμου. Το ίδιο θα συμβεί και χειρότερα από δω και πέρα γιατί ξεκίνησε και η επιδότηση ενοικίου. Θέλουμε να διατηρήσει ο θεσμός την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία του και προπάντων οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ να έχουνε μια αξιοπρεπή αντιμετώπιση για την εργασία που προσφέρουν και όχι να θεωρούνται οι είλωτες του υπόλοιπου δημόσιου τομέα. Ακόμη θα ‘θελα να συμπληρώσω σχετικά με το τι έχει γίνει από τους αρμόδιους φορείς για όλη αυτή την κατάσταση, πρέπει να ενημερώσω όλα τα ΜΜΕ της πόλης, αλλά και όλους τους πολίτες της Ξάνθης, ότι είναι ο μοναδικός δήμαρχος, η μοναδική αρμόδια αντιδήμαρχος στον δήμο Ξάνθης, που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο αίτημα το δικό μου για την πρόσληψη προσωπικού, γιατί λείπουν άτομα με μακροχρόνιες άδειες, είτε αναρρωτικές, είτε άδειες κύησης και λοχίας και σε μία εβδομάδα μέσα εξασφαλίσανε δύο άτομα και τα στείλανε στο ΚΕΠ του Δήμου, ούτως ώστε, όσο μπορούν να μας βοηθήσουν. Ένα άλλο, γίνονται, με τις ενέργειες του δημάρχου κου Στυλιανίδη και της κας Καραγιαννίδου, να αντικατασταθεί ο εξοπλισμός του ΚΕΠ, υπολογιστές, εκτυπωτές, τα πάντα και είναι ένα πολύ σεβαστό ποσό. Γι’ αυτό θα ‘θελα να τους ευχαριστήσω δημόσια και την αρμόδια αντιδήμαρχο αλλά και τον δήμαρχο που είναι κοντά μας σε όποια προβλήματα προκύπτουν, κάνουν τα αδύνατα – δυνατά να ανταποκριθούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, αλλά να ξέρετε και ένα άλλο, ότι αποφάσεις για την εισροή των υποθέσεων στα ΚΕΠ, δεν παίρνονται από τους δήμους. Παίρνονται απ’ το αρμόδιο υπουργείο και από τον αρμόδιο υφυπουργό, ούτε καν θα ερωτηθεί ο δήμαρχος ή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αν το ΚΕΠ που έχει στην πολιτική του ευθύνη, αν αντέχει να ανταπεξέλθει σ’ αυτά».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: