7/7/09

Το κερασάκι στην Τούρτα... 07/07/2009

Ακούμε τελευταία (και στο παρελθόν) για αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνται σε δήμους, για διαπλοκές δημάρχων με εργολάβους, για απευθείας αναθέσεις κλπ και αυτό ακούγεται για το σύνολο σχεδόν των δήμων και όχι μόνο του νομού μας… Συνήθως αυτό καταγγέλλεται από τους αντιπολιτευόμενους, αλλά, τι σύμπτωση, όταν οι αντιπολιτεύσεις πάρουν τις δημαρχίες, για τα ίδια ακριβώς σκάνδαλα κατηγορούνται στην συνέχεια κι αυτές! Τι σημαίνει αυτό; Ότι η κουτάλα της εξουσίας δεν περιέχει μόνο δόξα και πρωτόκολλα… Και δεν το λέμε εμείς αυτό, το λένε οι ίδιοι οι αυτοδιοικητικοί όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Γιατί όταν «καταλάβουν» τους δήμους τα ξεχνάνε!

Κανένας έλεγχος στους «μεγαλοκαρχαρίες» που λυμαίνονται τον τουρισμό στην χώρα μας! Αγανακτισμένος, γνωστός συμπολίτης μας που «τόλμησε» να ταξιδέψει από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα, δήλωσε ότι: «Τέτοιο λάθος δεν το ξανακάνω»! Με πλοία χωρητικότητας 500 επιβατών, οι άνθρωποι φορτώνουν… 2000 κόσμο και στην συνέχεια δεν έχουν που να τους βάλουν! Αρκεί να τους τα πάρουν… Όταν οι «Αγούδημοι» (συνεχίζουν να) κάνουν κουμάντο και να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον τουρισμό της χώρας, τι μπορεί να περιμένει κανείς… Και με ένα Υπουργείο Τουρισμού ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ και αδύναμο να παρέμβει σε κάθε περίπτωση! Όχι πως το αντίστοιχο της Ναυτιλίας είναι καλύτερο φυσικά… Κατά τα άλλα πάμε να ανταγωνιστούμε τους γείτονες που δικαίως παίρνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της τουριστικής πίτας και μάλιστα μέσα από τα χέρια μας! ΑΝΙΚΑΝΟΙ και κατώτεροι των περιστάσεων σχεδόν άπασα η πολιτική ηγεσία του τόπου!

Γνωστός Ξανθιώτης που προτιμάει την παραλία του Μυρωδάτου, ζήτησε από τον πρώην αντιδήμαρχο Αβδήρων (κο Αμαξηλάτη) να τοποθετήσει ένα ντους στην παραλία που επισκέπτονται αρκετές χιλιάδες Ξανθιωτών κάθε εβδομάδα… Η πιο πολυσύχναστη παραλία δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΤΟΥΣ! Και ξέρετε ποια ήταν η απάντηση που εισέπραξε; «Εμείς στα Άβδηρα δεν έχουμε νερό να πιούμε θα δώσουμε σ’ αυτούς για να κάνουν ντους»; Έτυχε να ήμουν παρών στη συζήτηση και στην αρχή εξέλαβα ως αστειάκι την παρόλα του πρ. αντιδημάρχου και νυν προέδρου στο διαδημοτικό οργανισμό ύδρευσης… Στην συνέχεια όμως κατάλαβα ότι κάθε άλλο παρά αστειάκι ήταν το «τρανταχτό επιχείρημα» του αυτοδιοικητικού! Αν δεν είναι διαθέσιμοι οι δήμοι να κάνουν τέτοιου είδους ευτελούς αξίας εργάκια στην παραλία μας, τότε πως μπορούμε να ελπίζουμε στην ανάπτυξη και την παρακράτηση των Ξανθιωτών, οι οποίοι φεύγουν στους γειτονικούς νομούς όπου υπάρχουν τα ΠΑΝΤΑ, γιατί εκεί προφανώς επικρατούν άλλες νοοτροπίες… Πιστεύω ότι μετά από αυτό 1-2 ντους σε κάθε πολυσύχναστη παραλία να τοποθετηθούν… Και φυσικά, εν αναμονή καθαρισμού (κοσκινίσματος) και της υπόλοιπης παραλίας…

Αφού μοσχο-πούλησαν τα ξερικά χωράφια τους (βάλτοι) για οικόπεδα έναντι υπέρογκων ποσών και τα οικονόμησαν, στην συνέχεια αντιμετωπίζουν τους αγοραστές ως… έποικους και ως «ξένο σώμα». Ο λόγος για τους πωλητές οικοπέδων σε Άβδηρα- Μυρωδάτο, που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ΕΧΘΡΙΚΑ τους παραθεριστές της παραλιακής ζώνης! Δύο προτάσεις έχει η στήλη: Α) Να πάρουν πίσω τα οικόπεδά τους, «ρεγκάλο» και τα σπίτια που καλώς ή κακώς κτίστηκαν και να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω, για να μείνουν μόνοι, ήσυχοι και ΕΡΗΜΟΙ όπως προφανώς θέλουν οι ίδιοι. Β) Να αποκόψουν το παραλιακό κομμάτι του Δήμου Αβδήρων και με ανάλογες ενέργειες να δημιουργηθεί ένας δεύτερος δήμος αφού οι κάτοικοι τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι πολλαπλάσιοι των μόνιμων κατοίκων των οικισμών! Πράγματι, αυτή την «εχθρικότητα» δεν την καταλαβαίνω…

Πρωτοβουλίες συλλογής υπογραφών προκειμένου να δημιουργεί στην Δράμα οργανωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ανέλαβε λέει ομάδα κατοίκων μετά από ανοιχτή συνέλευση απλών πολιτών, φίλων του ποδηλάτου, αλλά και «πεζών». Κάτι ανάλογο θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει και στην Ξάνθη. Οι πάμπολλες προτάσεις που έχω καταθέσει κατά καιρούς μέσα από την στήλη και από τις ραδιοτηλεοπτικές μου εκπομπές, δυστυχώς φαίνεται πως δεν ελήφθησαν υπόψη από κανέναν εκεί μέσα στον Δήμο! Ούτε από την συμπολίτευση, αλλά ούτε από την αντιπολίτευση… Με την ευκαιρία αυτής της αναμπουμπούλας και της ταλαιπωρίας από τα έργα στο κέντρο της πόλης, ήταν ότι καλύτερο η παράλληλη υλοποίηση τέτοιων ποδηλατοδρόμων. Αλλά είπαμε… οι άνθρωποι βλέπουν τριάντα χρόνια… ΠΙΣΩ και όχι μπροστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: