4/7/09

Το κερασάκι στην Τούρτα... 04/07/2009

Το αν «κρύβεται» ο Αλέκος Κοντός πίσω από την κίνηση Ταρενίδη, να ζητήσει αναβολή της Γ.Σ. στη ΣΕΚΑΠ και για ποιους λόγους, είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει την κοινωνία. Το αν ο Νίκος Παπάς θα συνεχίσει στο τιμόνι της ΣΕΚΑΠ ή θα τον… αποκεφαλίσουν είναι επίσης το ελάχιστο που ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία. Άλλωστε… ποιος γνωρίζει το Νίκο Παπά ακόμη και κατ’ όψη! Εκείνο που ενδιαφέρει ΑΜΕΣΑ τους Ξανθιώτες, είναι να σταματήσουν κάποιοι να παίζουν παιχνιδάκια σε βάρος της ΣΕΚΑΠ, να συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο με τη σημερινή του μορφή και να δίνει στην κοινωνία αυτά που δίνει τόσες και τόσες δεκαετίες. Είναι πολύ εύκολο να ανασύρουμε από τα αρχεία μας καταστάσεις και να διαπιστώσουμε, ποιοι πρόεδροι ανέβασαν και εκτόξευσαν την ΣΕΚΑΠ, ποιοι απλά την διατήρησαν και ποιοι την βούλιαξαν! Εμείς λέμε: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΚΑΠ! Αφήστε επιτέλους και κανένα εργοστάσιο να δουλέψει στην Ξάνθη… Παίξτε αλλού τα προσωπικά σας παιχνίδια, γιατί σύντομα θα λογοδοτήσετε ενώπιων των Ξανθιωτών… ΟΛΟΙ σας!

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Λάκη Στυλιανίδη και των «πρωτοκλασάτων» του, να ενσωματώσουν το τοπικό ΛΑΟΣ στο δικό τους ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, η Ν.Ε. ΛΑΟΣ Ξάνθης αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατεβάσει δικό της ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με άγνωστο προς το παρόν το όνομα του επικεφαλής. Είναι αλήθεια ότι το «συζητούσαν» σε πρώτη φάση οι Καμπάκτσαλης- Σπηλιώτης ως ενδεχόμενο έναντι προφανώς κάποιων οφικίων, αλλά φαίνεται πως οι συζητήσεις τελείωσαν πριν καλά- καλά αρχίσουν. Οι «διαρροές» από την συμπολίτευση αναμένεται να είναι αρκετές, αν δεν γίνουν κάποιες θεματικές κινήσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα. Ίσως να είναι και αυτός ο λόγος των… τακτικών επισκέψεων του Τούρκου Προξένου στο γραφείο του Μιχάλη Στυλιανίδη! Δεν είναι καθόλου δύσκολο να το καταλάβουμε, αν ξαφνικά δούμε τους «προξενόφιλους» του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού, να ενσωματώνονται στο ψηφοδέλτιο Στυλιανίδη… Δεν ήταν συμπτωματική η πρόσκληση Τριμίντζιου σε Μπαντάκ προφανώς…

Διέψευσε με απάντησή του ο Μανώλης Φανουράκης τις καταγγελίες της Ειρήνης Δαλάτση, λέγοντας πως είναι ανυπόστατες και φαιδρές! Με την διαφορά ότι την απαντητική του ανακοίνωση την έστειλε μόνο σε μία εφημερίδα! Κανένα πρόβλημα και δεν είχαμε ποτέ και καμιά «πρεμούρα» να διεκδικήσουμε αποκλειστικότητες τέτοιου είδους… Άλλωστε και ο κος Φανουράκης, όπως και κάθε Φανουράκης είναι ελεύθεροι να επιλέγουν την επικοινωνιακή τους πολιτική. Όσο για το περιεχόμενο των καταγγελιών της Ειρήνης Δαλάτση, είναι αλήθεια ότι δεν το έχω ερευνήσει δημοσιογραφικά, γνωρίζω όμως, ότι η καταγγέλλουσα είναι η πλέον έμπειρη στο αντικείμενο, βαθιά γνώστρια των καταστάσεων όχι μόνο λόγω ασχολίας από τη θέση της δημοτικής συμβούλου, αλλά και λόγω επαγγελματικής ασχολίας επί 25ετίας περίπου στο ανάλογο τμήμα.

28 πρώην υπάλληλοι από ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ ήδη εντάχθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση από την περασμένη Πέμπτη, αφού μπήκαν οι υπογραφές στην σχετική σύμβαση από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας και από τον Υπουργό Οικονομίας. Για τους υπόλοιπους ωστόσο θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, αφού η ΚΥΑ που τους αφορά βρίσκεται ακόμη στο λογιστήριο του κράτους. Μετά όμως και από αυτήν την αίσια έκβαση για τους συναδέλφους τους, είναι μονόδρομος και η δική τους αποκατάσταση. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε γι’ αυτό ο Αλέκος Κοντός, αλλά και τον αγώνα δρόμου που έκανε ο θεολόγος Καλαϊτζής εκ μέρους της ΕΑΠΑΞ για την ένταξη των πρώτων 28 στις υπηρεσίες του Δήμου.

Θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγνώμη από τον συμπαθέστατο και αγωνιστή ιερέα της ορεινής περιοχής, τον παπά- Χρήστο, εφημέριο του Νεοχωρίου Σταυρούπολης. Αιτία, η αναφορά στο πρόσωπό του από συνεντευξιαζόμενο της «Θ», ηλικιωμένο κάτοικο της περιοχής Λειβαδίτη, ο οποίος στη ρύμη του λόγου, ανέφερε παρεμπιπτόντως ότι «μέχρι και ο παπάς έφυγε από το χωριό και πήγε στο Νεοχώρι γιατί εκεί έχει πιο πολύ κόσμο και πιο πολλά χρήματα»! Η αλήθεια είναι, ότι δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνιμη παρουσία ιερέα σε ένα χωριό των 8-10 κατοίκων! Και φυσικά, η «μετάθεσή» του στο Νεοχώρι έγινε με απόφαση της Ι. Μητρόπολης. Παρόλα αυτά, ο παπα-Χρήστος βρίσκεται στον Λειβαδίτη και λειτουργεί μία Κυριακή κάθε μήνα για 3-4 κατοίκους ή επισκέπτες της περιοχής, έχοντας την σημαντική βοήθεια και συμπαράσταση της πρεσβυτέρας του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: