26/6/09

Ακούστηκαν αλήθειες στο Επιμελητήριο από Αθανασιάδη

ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΑΒΟΥ ΣΕ ΜΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΣΙΝΗ
Πικρές αλήθειες για την απαξίωση και τον αποσυντονισμό του ΕΒΕ Ξάνθης, ακούστηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση, που κινήθηκε σε έντονους ρυθμούς, αφού ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Αθανασιάδης, ζήτησε να αποχωρήσουν από το διοικητικό συμβούλιο οι μονίμως απουσιάζοντες σύμβουλοι, όπως και να τηρηθεί το σύστημα της υπογραφής στα πρακτικά και όχι του… «σταυρού» έγκρισης!!!

Ο κ. Αθανασιάδης μίλησε με σκληρές εκφράσεις καταλογίζοντας ευθύνη στη διοίκηση για το κατάντημα του φορέα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Κανείς δεν δικαιούται πια, να απαξιώνει αυτό τον θεσμό, που έτσι και αλλιώς έχει αποδείξει ότι ΔΕΝ μπορεί αν πείσει και να κινητοποιήσει κανέναν. Απόδειξη αυτού που λέω είναι, ότι εδώ σε αυτήν την αίθουσα, μιλήσαμε για οικονομική κρίση, μιλήσαμε για θέσεις και προτάσεις για την ανάπτυξη και κανείς – εκτός των συνηθισμένων εκπροσώπων – δεν ήρθε να μας ακούσει και να πει τη γνώμη του.
Και γιατί να έρθει;
Για να ακούσει τις ίδιες αμπελοφιλοσοφίες μας;
Για να ακούσει τις ευχαριστίες μας σε Υπουργούς και Βουλευτές, όταν τίποτα, μα τίποτα δεν έχουν κάνει για τον τόπο μας;
ΔΕΝ μας υπολογίζουν κύριοι, γιατί πολύ απλά, εμείς φταίμε που απαξιώθηκε ο θεσμός αυτός.
Εμείς φταίμε που δώσαμε στο θεσμό ρόλο διακοσμητικό, χωρίς πυγμή, χωρίς παρέμβαση στην κοινωνία, χωρίς αποτέλεσμα στις ενέργειές μας.
Αλλά και από την άλλη, τι να έρθει να κάνει ένας επαγγελματίας εδώ;
Τι να ακούσει;
Έχετε δει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης;
Ακόμη και αυτά, αν δεν τα ζητήσουμε εμείς, εκτός του ότι τα μαθαίνουμε τελευταίοι, είναι και ανούσια και δεν αγγίζουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες των μελών μας.
Δυστυχώς κύριοι, αυτή είναι η κατάσταση.
Και λυπάμαι που το λέω, αλλά όσο μένουμε αδρανείς και θεατές της οικονομικής κρίσης, όσο μένουμε μακριά από τα μέλη μας, η απαξίωση θα είναι ακόμη χειρότερη.»

«ΤΙ ΕΡΓΟ ΑΦΗΝΕΤΕ;»

Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο ΕΒΕ, επιτέθηκε και προσωπικά στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου αναφερόμενος στο τι έργο παραδίδει αυτή η διοίκηση, σημειώνοντας:
«Ξέρετε, δεν με ενδιαφέρει εάν στις επόμενες εκλογές εκλεγώ πρώτος ή δεύτερος, αλλά τι θα αφήσω πίσω μου ως έργο.
Αλήθεια κύριε Πρόεδρε, γνωρίζετε τι αφήνετε ως έργο εσείς και η διοίκησή σας πίσω σας; Αμφιβάλλω. Αν ναι, παρακαλώ κάντε μία ανασκόπηση, πάντως όχι για ταξίδια, εκθέσεις, επισκέψεις και άλλα τέτοια. Τι αφήνετε στο Επιμελητήριο ως έργο. Αν κάτι μου πείτε που δεν το γνωρίζω, θα ανακαλέσω ευθύς αμέσως τα όσα έχω πει…»

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ…

Ο κ. Ανδρικόπουλος ανταπαντώντας στον κ. Αθανασιάδη, τον κατηγόρησε ότι «λαϊκίζει και παίζει το παιχνίδι εντυπώσεων συγκεκριμένων ΜΜΕ που έχουν στόχο τον ίδιο τον Πρόεδρο και το ΕΒΕ…», θέση την οποία αρνήθηκε ο κ. Αθανασιάδης λέγοντας ότι «εμείς παίζουμε το παιχνίδι του λαού και όχι των μέσων…»


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο κ. Αθανασιάδης, ξεπερνώντας το φραστικό επεισόδιο με τον κ. Ανδρικόπουλο πρότεινε μία σημαντική πρωτοβουλία από το ΕΒΕ: «Τέλος, ζητώ και προτείνω, τώρα που τα αποτελέσματα της τεχνιτής κρίσης των τραπεζών είναι ορατά, να πάμε στα μέλη μας, να βγούμε στην αγορά, να συζητήσουμε, να μιλήσουμε και να οργανώσουμε δυναμικές παρεμβάσεις και αντιδράσεις. Τα μέτρα με έμμεσους και άμεσους φόρους έρχονται. Η φοροεπιδρομή σε εμάς θα ξεσπάσει τους μικρομεσαίους. Μην εθελοτυφλείτε, γιατί θα το βρούμε όλοι μπροστά μας…»

ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΑΒΑ ΣΕ ΜΥΛΩΝΑ - ΚΡΙΤΣΙΝΗ

Ξέσπασμα Τσάβα – όχι απόλυτα δικαιολογημένο - στην προχθεσινή συνεδρίαση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, μάλλον κατ’ εφαρμογή της λαϊκής ρήσης που λέει ότι «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο».
Αρκετό καιρό μετά τις δηλώσεις των μελών του ΕΒΕ κ. Γιώργου Μυλωνά και Σάκη Κριτσίνη στη «Θ», ο κ. Νικόλαος Τσάβας εξέφρασε την αντίθεσή του στα περί «νέων ανθρώπων που δεν εισακούονται» και σχεδόν σε όλα όσα ειπώθηκαν τότε και καταγράφηκαν στις σελίδες μας. «Ήταν λάθος τους αυτά που μετέφεραν στην εφημερίδα σας» δηλώνει ο κ. Τσάβας και προσθέτει: «Εγώ απλώς αντέδρασα κι απάντησα στην προχθεσινή συνεδρίαση σ’ αυτά που είπαν. Δηλαδή αυτοί είναι μια ομάδα πέντε νέων ανθρώπων κι εμείς είμαστε… σαβούρα; Δε νομίζω να συμφωνεί κανείς μ’ αυτά που είπαν» λέει ο κ. Τσάβας χωρίς να θέλει να προσθέσει κάτι περισσότερο.

ΚΡΙΤΣΙΝΗΣ: «ΛΥΠΑΜΑΙ…»

Ωστόσο, οι δηλώσεις του και οι αιτιάσεις κατά Μυλωνά –μιας και ο… ευτυχής πατέρας Σάκης Κριτσίνης απουσίαζε από την προχθεσινή συνεδρίαση- προκάλεσαν την αντίδραση του απόντος μέλους του ΕΒΕ: «Τι να πω για όλα όσα ειπώθηκαν τη απουσία και πίσω από την πλάτη μου; Να ασχοληθώ με κάτι σημαντικό ναι, αλλά μ’ αυτά…» λέει ο κ. Κριτσίνης και προσθέτει: «Και τι κριτική κάναμε δηλαδή; Τι πρόσφεραν κάποιοι και πού έδωσαν μάχες; Ήταν απόντες, αλλά καθένας γράφει την ιστορία του». Μη θέλοντας να δώσει περαιτέρω συνέχεια, ο κ. Κριτσίνης καταλήγει αιτιολογώντας: «Τους πείραξε που είπα ότι με ψήφισε το 47% της αγοράς, αλλά είναι μια πραγματικότητα, τι να κάνουμε; Μπαίνουν νέοι άνθρωποι, καθένας κάνει τη δουλειά του και θα κριθούμε όλοι όταν έρθει η ώρα. Τίποτε άλλο…».

ΕΝΩΤΙΚΟΣ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ

Στον απόηχο των παραπάνω, ο κ. Γιώργος Μυλωνάς εξηγεί: «Μετά το τέλος της συνεδρίασης έγινε μια προσωπική, φιλική κουβέντα με τον κ. Τσάβα και δόθηκαν εξηγήσεις για το τι ακριβώς έλεγα. Το θέμα έχει κλείσει και δεν χρειάζεται να δημιουργούνται προσωπικές αντιπαραθέσεις. Έχουμε πολλή δουλειά στο Επιμελητήριο, γι’ αυτό άλλωστε μας ψήφισαν τα μέλη μας».
Ο κ. Μυλωνάς επανακάμπτει με ενωτική διάθεση και καταλήγει λέγοντας: «Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω για να τιμήσω αυτούς που με ψήφισαν. Προέχει η ενότητα και δουλειά για το Επιμελητήριο». Ευχή όλων, τα πράγματα να είναι έτσι και ομοίως να εξελιχθούν…

Παν. Πεντζουρίδης
Θοδωρής Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: