24/6/09

Τουρκική "επέλαση"

ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ “TRT” ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
-Στο πλευρό της «Θ» κινήσεις πολιτών της Θράκης για τον αγώνα ενάντια στην τουρκική προπαγάνδα
-Ολόκληρη η Ευρώπη ανησυχεί πλέον για όλες τις ύποπτες κινήσεις της γείτονος, εκτός από την Ελλάδα…

Καθημερινές είναι πλέον οι αποκαλύψεις, γύρω από την Τουρκική προκλητικότητα και «επέλαση» προς την Ελλάδα και δη τη Θράκη.
Χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας, αλλά με σκοπό και μόνο την ενημέρωση και επαγρύπνηση των αναγνωστών μας, αποκαλύπτουμε και σήμερα τόσο το νέο – με τουρκική χρηματοδότηση – σχέδιο πληροφόρησης μέσω του καναλιού “TRT” όσο και με κείμενα αισχρής προπαγάνδας που παραποιούν την ιστορία και πλήττουν βάναυσα τη μνήμη όσων χάθηκαν στις τουρκικές γενοκτονίες.
Παράλληλα κινήσεις πολιτών της περιοχής μας, με επιστολές συμπαράστασης στηρίζουν την προσπάθεια της «Θ» ενάντια στην Τουρκική προπαγάνδα…


“TRT” ΟΠΩΣ… “BBC”

Και ενώ το αγγλικό δίκτυο ενημέρωσης μέσω του διαδικτύου “BBC” σίγησε για την Ελλάδα, εντούτοις οι Τούρκοι έστησαν έναν απίθανο και πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο πληροφόρησης και προπαγάνδας με ιστοσελίδα του κρατικού καναλιού “TRT”. Η φυσιογνωμία του δικτύου, μοναδική: οι ειδήσεις σε ελάχιστες αράδες και όλος ο υπόλοιπος χώρος εστιάζει στην προπαγάνδα για την «ευρωπαϊκή» προοπτική της Τουρκίας, τις τουρκικές μειονότητες σε Βουλγαρία καθώς και σε θέσεις και απόψεις γύρω και κυρίως μόνο στην εξωτερική πολιτική και επιδίωξη της Τουρκίας.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι, ότι υπάρχει και ειδικό πλαίσιο για συζήτηση και σχολιασμό διπλωματικών θέσεων, γεγονός που ενισχύει τη δυναμική της διάχυσης από πλευράς Τουρκίας των θέσεών της σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και σε έλληνες πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως «τούρκοι» και που σκοπός είναι αυτοί να ενημερώνονται και να γνωρίζουν άμεσα τις θέσεις της χώρας που τους «διεκδικεί».

Είναι επίσης προφανές, ότι η μέθοδος της διοχέτευσης ειδήσεων και απόψεων από τις Τουρκόφωνες εφημερίδες έχει «ξεφτίσει» μιας και οι νέοι ολοένα και περισσότερο εντρυφούν στο ίντερνετ…

ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ», όπου μεταφράζει τα ανυπόστατα κείμενα της τουρκόφωνης “MILLET”, που εκδίδεται στην Ξάνθη και επιτίθεται ολημερίς στη «Θ».

Οι εκδότες αυτής της εφημερίδας λοιπόν, ο Τζενκίζ Ομέρ στις 4-6-2009 πάλι τα κατάφερε, με έναν λίβελλο κατά των προγόνων μας, της ιστορικής αλήθειας και ημών των ίδιων. Αφορμή το ’22.

Διαβάστε για να φρίξετε…

«… Με την υποκίνηση της Ευρώπης επιτέθηκαν στην Ανατολία φτάνοντας ως την Άγκυρα. Δεν έμεινα αγριότητα και απανθρωπιά που να μην έκανε ο Ελληνικός Στρατός κατά μήκος της διαδρομής του. Βίαζαν γυναίκες και μικρά κορίτσια και μετά αφού πετσόκοψαν άντρες και γυναίκες, πυρπόλησαν τα χωριά.

… Ίδια αγριότητες υπήρξαν και στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Οι Ρωμιοί που ζούσαν στην περιοχή με την υποκίνηση της Ελλάδας και της Ευρώπης σχημάτισαν τρομοκρατικές ανταρτικές ομάδες. Αυτές οι συμμορίες εξοπλίστηκαν από τις δυτικές δυνάμεις και διέπραξαν σφαγές που έφτασαν στο σημείο γενοκτονίας των τουρκομουσουλμάνων που ζούσαν στην περιοχή. Όμως τι περίεργο, στις μέρες μας τα εγγόνια αυτών των συμμοριών δολοφόνων συκοφαντώντας το τουρκικό έθνος ισχυρίζονται πως υπέστησαν γενοκτονία. Για να καλύψουν τις αγριότητες που έκαναν οι ίδιοι, κατηγορούνε τους Τούρκους μουσουλμάνους.

… Το ξαναγράφουμε. Οι Τούρκοι λόγω θρησκείας ποτέ δεν έχουν κάνει γενοκτονία. Οι Τούρκοι δεν έκαναν γενοκτονία ούτε τους Αρμένιους, ούτε στους Ρωμιούς. Το αντίθετο. Οι Αρμένιοι και οι Ρωμιοί διέπραξαν γενοκτονία σε βάρος των Τούρκων. Τα δήθεν ντοκουμέντα και έγγραφα που ισχυρίζονται πως έχουν είτε οι Αρμένιοι, είτε οι Ρωμιοί δεν έχουν καμιά σχέση με την επιστήμη και την ιστορική πραγματικότητα. Αυτά όλα είναι στημένα και ψέματα. Αυτό υποδεικνύουν ανεξάρτητοι και αμερόληπτοι ιστορικοί»…

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ «Θ» ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Και ενώ δίνουμε μαζί με άλλους συναδέλφους, απ’ όλη τη Θράκη και την ομογένεια, τον αγώνα ενάντια στην τουρκική οργανωμένη προπαγάνδα… οι Κινήσεις Πολιτών στέκονται στο πλευρό μας, με επιστολές που αν μη τι άλλο μας εμψυχώνουν και μας κάνουν να ΜΗ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ, όπως δυστυχώς μας κάνει να νιώθουμε το ελληνικό κράτος…

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, γράφει στην επιστολή της:
«Προς την
Εφημερίδα «ΘΡΑΚΗ»
Κύριε Διευθυντά,
Απευθυνόμαστε σε εσάς, παίρνοντας αφορμή από την θρασύτατη επίθεση που δεχτήκατε από το τουρκόφωνο έντυπο MILLET, για την κριτική σας στα «ελληνοτουρκικά» όπως πολύ σωστά κάνουν όλες οι τοπικές ελληνόφωνες εφημερίδες. Καθημερινά ζούμε μαζί σας, την αγανάκτηση για την προκλητικότητα με την οποία οι τουρκοδίαιτοι της λεγόμενης «τουρκικής ένωσης» σε συνεργασία με το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής προσβάλουν την Εθνική μας αξιοπρέπεια και την υπόσταση της Θράκης μας.
Στόχος τους είναι να μας φέρουν σε αντιπαράθεση με τους μουσουλμάνους αδελφούς μας. Βέβαια εκμεταλλεύονται την «υπερβολική» μας Δημοκρατία όσο και την εγκληματική αδιαφορία των Αθηνών και κάποιων της τοπικής μας εξουσίας για τα γνωστά ψηφοθηρικά και άλλα συμφέροντα…»

Και καταλήγουν: «Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι: λέξεις όπως «τουρκογενής», «αυτοπροσδιορισμός» και «πολυπολιτισμικότητα», είναι εργαλεία με τα οποία οι γνωστοί πάτρονες, μας μακέλλωσαν τους αδελφούς μας χριστιανούς και μουσουλμάνους της Κύπρου και της Γιουγκοσλαβίας, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Ο πολιτισμός μας δε, είναι μόνο ένας στη Θράκη, ο Ελληνορωμαϊκός ή Βυζαντινός…»


Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΗΣΥΧΕΙ

Ανώτατος αξιωματούχος της Ευρώπης, που παλιότερα κατείχε θέση «διαπραγματευτή», μιλώντας στη «Θ» επισήμανε τα εξής ενδιαφέροντα:
«Περιμέναμε από την Ελλάδα να έχει καλύτερα αντανακλαστικά. Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τα όσα συμβαίνουν σε διπλωματικό επίπεδο. Βεβαίως και δεν έχουμε δικαίωμα να εμπλακούμε, μα πιστεύουμε ότι αν οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δεν είναι καλές και συνεχιστεί το «παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι», δεν θα μπορέσει να υπάρξει ηρεμία και ορθή ευρωπαϊκή κατεύθυνση και για τις δύο χώρες.

Οσο και αν θέλουμε να θεωρήσουμε διμερές το πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό. Ποιες όμως οι αντιδράσεις σας; Δέχεστε αυτά που λέει η Τουρκία και απαντάτε επι αυτών; Εχει λόγο η Ελλάδα που να αποκλείει κάθε κουβέντα της Τουρκίας; Εχει μηχανισμούς προώθησης των πληροφοριών; Πως καταφέρνει η Τουρκία με το χειρότερο επίπεδο διαβίωσης να έχει το καλύτερο διπλωματικό δίκτυο, μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία; Αναρωτηθείτε λοιπόν σε τι φταίτε εσείς… και μη κατηγορείτε την Τουρκία…»

Όλα τα παραπάνω, η «Θ» τα αφήνει ασχολίαστα, αφήνοντάς τα στην Αθήνα και το ΥΠΕΞ να τα σκεφτούν…
Πάντως ο «αντίλογος» στην Τουρκική «επέλαση», σίγουρα δεν είναι η χρηματοδότηση ή η διαφήμιση των δραστηριοτήτων της Σαμπιχά…

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: