Άκουσε τα εξ’ αμάξης και στοχοποιήθηκε –όχι άδικα- από τους «έξω», αλλά και από τους εσω-κομματικούς αντιπάλους του, εξ’ αιτίας του λουκέτου στα συνεταιριστικά εργοστάσια. Ο λόγος για τον Αλέκο Κοντό, που διατέλεσε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην πιο άσχημη ίσως περίοδο για τις Ξανθιώτικες βιομηχανίες και για το συνεταιριστικό κίνημα γενικότερα… Δεν μπορεί όμως κανείς να αμφισβητήσει τις προσπάθειες που κατέλαβε για την αποκατάσταση των εργαζόμενων σ’ αυτές, κάτι που κατάφερε τελικά, παρά την πεποίθηση των αντιπάλων του περί του αντιθέτου… Αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους…
Συνέχεια στο χθεσινό άρθρο μου για το Θρακιώτικο Πανεπιστήμιο θέλησε να δώσει ο Χρίστος Πούλιος, ο οποίος συμφωνώντας απόλυτα με το περιεχόμενο, ανέφερε επί προσθέτως και τα εξής: «Συμφωνώ με την παρέμβασή σου στο άρθρο για το ΔΠΘ. Σε αντιδιαστολή με το Πανεπιστήμιο Κρήτης (παρότι πολύ νεότερο) τι κατάφερε; Αρκετοί καθηγητές εκεί, στο ξεκίνημα ήταν Κρητικοί και το πάλεψαν. Εδώ; Ποια η διασύνδεση του Πολυτεχνείου με τη τοπική βιομηχανία και ποια με τη τοπική αυτοδιοίκηση; Ευθύνες υπάρχουν, αλλά έχω την άποψη ότι οι πιο πολλές ανήκουν στους πανεπιστημιακούς για την απομόνωση». Αλήθεια είναι ότι ο Χρίστος Πούλιος είχε καταθέσει προτάσεις για την καθιέρωση μεταπτυχιακών υποτροφιών από το Δήμο για δημότες της Ξάνθης, σε τομείς που ενδιαφέρουν τον Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Την θεσμική διασύνδεση με το Πολυτεχνείο ώστε οι διπλωματικές εργασίες των φοιτητών να είναι άμεσα αξιοποιήσιμες κλπ. Αλήθεια, «ακούστηκαν» οι προτάσεις του Χρίστου Πούλιου ή παρέμειναν φωνή βοώντος εν τη ερήμω; Εκτός κι αν θεωρούμε, ότι το πανεπιστήμιο βρέθηκε συμπτωματικά στην Θράκη για να συντελέσει στην… τουριστική ανάπτυξη, εκτιμώντας προφανώς ότι οι φοιτητές μπορεί να εκληφθούν από την τοπική κοινωνία, ΜΟΝΟΝ ως τουρίστες που τζιράρουν τα χρήματά τους στην αγορά! Και αυτό φυσικά είναι κατάντια!
Πληροφορήθηκα από φιλικά έντυπα του Φίλιππου Τσαλίδη, ότι είχε πρόσφατα ένα ατύχημα επί της Εγνατίας οδού με το αυτοκίνητό του. Ευτυχώς, ο ίδιος δεν έπαθε απολύτως τίποτα, παρά το γεγονός ότι –σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα- το αυτοκίνητό του κατέστη άχρηστο! Εύχομαι «περαστικά» στον Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας και θα του πρότεινα… να ανάψει ένα κεράκι στην Παναγία!
Δεν κατανοώ την αντίδραση του Νίκου Τσάβα στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ… Δηλαδή, δεν έχει το δικαίωμα ο πρόεδρος του εμπορικού τμήματος ή οποιοδήποτε άλλο διοικητικό στέλεχος, να αναφέρεται δημόσια στα προβλήματα του Επιμελητηρίου και να παίρνει θέση; Και φυσικά, κάθε άλλο παρά «κακό» είναι να θέλουν νέοι άνθρωποι να ζωντανέψουν το Επιμελητήριο και να αγωνιστούν για τα συμφέροντα των μελών του! Που ήταν το Επιμελητήριο όταν ο Κριτσίνης και ο Μυλωνάς έτρεχαν για το ΜΑΚΡΟ; Που ήταν ο Επιμελητήριο όταν ο Σιούτας έτρεχε για το ΔΕΡΑΣ; Και επειδή ο Νίκος Τσάβας είναι έμπειρος στην πιάστα και στα «κοινά» της, θα προτιμούσα να ενώσει την φωνή και την αγωνία του παρά να καταγγέλλει (και μάλιστα τη απουσία) συναδέλφους του μέσα στο ΕΒΕ…
Δυστυχώς οι χαλαζοπτώσεις –όπως μας ενημερώνουν οι μετεωρολόγοι- θα συνεχιστούν και δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλες «πληγές» τις επόμενες μέρες. Το γεγονός, ότι η γης είναι κορεσμένη από νερό, αφήνει ανοιχτά ενδεχόμενα για πλημμύρες, υπερχειλίσεις χειμάρων και ποταμών και όλα αυτά τα οποία θα πρέπει να είναι στην μέριμνα της πολιτικής προστασίας. Ελπίζω να διαψευστούν οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων μας, αλλά σαν παιδιά φρονίμων, θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας… Δυστυχώς, ο φετινός Ιούνιος, κάθε άλλο παρά καλοκαιρινός μήνας ήταν…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου