19/11/09

Οι τρεις Υποψήφιοι στη Θράκη

ΧΘΕΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ



-Το Σάββατο έρχεται ο Ψωμιάδης στην Ξάνθη
-Τη Δευτέρα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος
-Την Παρασκευή η Ντόρα

Στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκε χθες ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιώντας επίσκεψη στη Θράκη, ενώ τον ακολουθούν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης το Σάββατο και η Ντόρα Μπακογιάννη την ερχόμενη Παρασκευή, κλείνοντας ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο στον πρώην κυβερνητικό κόμμα.
Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Έβρου και στη συνέχεια απηύθυνε ομιλία σε μέλη και φίλους της Ν.Δ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρουπόλεως.
Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους οπαδούς και φίλους υποστηρικχτές της υποψηφιότητάς του, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «Νομίζω ότι τώρα είναι ώρα να δούμε θετικά τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο εξής. Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας καλείται να επιλέξει εκείνον που προτείνει σαφέστερη Προοπτική, όχι εκείνον που θα κάνει την πιο εξουθενωτική κριτική….» και συνέχισε: «Πρέπει να πάψουμε να κρύβουμε τις αξίες μας και τις αρχές μας για να μην μας… «κακοχαρακτηρίσουν» οι αντίπαλοί μας. Να υπερασπιστούμε αρχές και αξίες που τις υιοθετεί ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και περιμένει από μας να τις υπερασπιστούμε. Να κερδίσουμε έτσι τις χιλιάδες των ψηφοφόρων που χάσαμε, αλλά δεν πήγαν να ψηφίσουν αλλού, πήγαν σπίτι τους και έκαναν αποχή. Εκείνους που δεν προσχώρησαν στις ιδέες κάποιων άλλων, αλλά μας γύρισαν την πλάτη γιατί δεν υπερασπιζόμαστε τις δικές μας αξίες και ιδέες. Να πάψουμε να ντρεπόμαστε γι’ αυτά που θα ’πρεπε να είμαστε υπερήφανοι. Την ιστορία της παράταξής μας και τις ιδέες μας. Και να πάψουμε να διχάζουμε ό,τι πρέπει να ενώνουμε. Αν τα κάνουμε όλα αυτά, θα επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, τη δυναμική της εξουσίας και τον «αέρα νίκης…»
Και κατέληξε: «Πιστεύω, λοιπόν, ότι είμαι σε θέση να αναδείξω ξανά τις παραδοσιακές αρχές και τις διαχρονικές αξίες της παράταξης, που δώσαμε την εντύπωση ότι εγκαταλείπουμε ή κρύβουμε. Και το αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους, που δεν πήγαν σε άλλο κόμμα, αλλά έμειναν σπίτι τους κι έκαναν αποχή. Αυτούς πρέπει να ξανακερδίσουμε κατά προτεραιότητα. Και πιστεύω ότι μπορώ να το επιτύχω. * Πιστεύω προφανώς ότι δεν αρκούν οι παραδοσιακές μας αρχές. Πρέπει να τις συνθέσουμε με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες αντιλήψεις του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Να μη μπούμε στο ψευτο-δίλημμα αν θα είμαστε «παλαιοδεξιοί» ή «νεοφιλελεύθεροι». Να μην κυνηγάμε τους οριακούς και τους ευκαιριακούς ψηφοφόρους πότε από δω και πότε από κει. Αλλά να κάνουμε τις ιδέες μας μαγνήτη για την κοινωνία. Και να κερδίσουμε από παντού. Πιστεύω ότι μπορώ να το επιτύχω. Τέλος, πρέπει να ανανεώσουμε το κόμμα μας, δίνοντας στα μέλη λόγο και ρόλο. Με λογοδοσία ευθύνης για τα στελέχη μας. Και βάζοντας ξανά πολύ ψηλά τον πήχη του δημοσίου ήθους. Που για μας είναι επιλογή κορυφαία. Πιστεύω ότι κι αυτό μπορώ να το επιτύχω. Όλοι οι υποψήφιοι λένε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να δώσει ξανά στην παράταξη ταυτότητα, στις ιδέες μας ευρύτερη απήχηση, στο κόμμα μας δυναμισμό, δημοκρατική λειτουργία και προοπτική σύντομης ανάκαμψης»

ΣΤΗΝΞΑΝΘΗ Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στη Ξάνθη θα βρεθεί ο υποψήφιος για την αρχηγία της Ν.Δ. Παναγιώτης Ψωμιάδης το Σάββατο.
Πιο αναλυτικά, ο υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΝΟΔΕ - Ν.Δ. Ν. Ξάνθης, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, στις 11.00 το πρωί.
Στις 11.30 θα επισκεφθεί την αγορά και στη συνέχεια το παζάρι.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Εν τω μεταξύ, στην Ξάνθη θα έρθει ο πρώην Υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, που θα συναντηθεί με στελέχη – υποστηριχτές της υποψηφιότητας Αντ. Σαμαρά και θα επιχειρήσει και επι μέρους συναντήσεις με μέλη που δεν έχουν «κατασταλάξει» στο ποιον Πρόεδρο θα επιλέξουν τελικά στις διαδικασίες της 29ης Νοεμβρίου.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΝΤΟΡΑ
Και τέλος, τον κύκλο των Υποψηφίων Προέδρων στη Θράκη, θα κλείσει η πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, που θα έρθει στην Ξάνθη την επόμενη Παρασκευή, λίγο πριν εκπνεύσει η ημερομηνία της προεκλογικής περιόδου για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κα Μπακογιάννη δεν θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο λόγω της παράλληλης διοργάνωσης του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμά της για το νομό μας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ
Σε 370.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ, η Οργανωτική Επιτροπή του Έκτακτου Συνεδρίου-Εκλογών και Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, απέστειλε δια του Προέδρου της Δημήτρη Σιούφα, επιστολές με τις οποίες τα ενημερώνει για την εκλογή του νέου Προέδρου του Κόμματος στις 29 Νοεμβρίου και που μπορούν να ψηφίσουν, ενώ περιέχουν και την αίτηση επαναβεβαίωσης εγγραφής ή νέας εγγραφής μέλους.

Η επιστολή αναφέρει:
« Αγαπητό μέλος της Νέας Δημοκρατίας,
όπως γνωρίζετε, την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου εκλέγουμε νέο Πρόεδρο του Κόμματός μας. Μετέχουμε στην εκλογική διαδικασία όλοι όσοι είμαστε εγγεγραμμένοι ως μέλη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη, κατά την ημέρα των εκλογών.
Πρόκειται, όπως έχει υπογραμμίσει ο Πρόεδρος του Κόμματος Κώστας Καραμανλής, για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Είναι ένα σημαντικό βήμα άμεσης Δημοκρατίας, που ενισχύει το άνοιγμά μας στην Κοινωνία και υπηρετεί κοινούς μας στόχους, όπως η συνοχή, η αλληλεγγύη, η προοπτική.
Μετά την απόφαση του Συνεδρίου της 7ης και 8ης Νοεμβρίου, η εκλογή Προέδρου του Κόμματός μας από τη λαϊκή βάση γίνεται πραγματικότητα.
Όλοι όσοι είμαστε μέλη του Κόμματος, προσερχόμενοι στις κάλπες, θα ανανεώσουμε την εγγραφή μας καταθέτοντας συμπληρωμένη την αίτηση επαναβεβαίωσης που σας επισυνάπτουμε και την οποία μπορείτε να αναπαραγάγετε.
Την αίτηση αυτή μπορεί, επίσης, να την προμηθευτεί κάποιος, είτε από τις οργανώσεις του Κόμματος, είτε στα εκλογικά κέντρα, είτε να την εκτυπώσει από την ιστοσελίδα της Ν.Δ. www.nd.gr Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, την ημέρα των εκλογών, στις 29 Νοεμβρίου, μπορούν να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα, να εγγραφούν ως μέλη και να μετάσχουν στις εκλογές όλοι όσοι αποδέχονται τις αρχές του Κόμματός μας.
Τόσο για τα μέλη που ανανεώνουν την εγγραφή τους, όσο και για τους πολίτες που θα εγγραφούν για πρώτη φορά αρκεί η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Άδειας Οδήγησης, καθώς και η καταβολή δύο (2) Ευρώ.
Με την πεποίθηση ότι, όχι μόνο θα προσέλθετε στις εκλογές, αλλά θα εργαστείτε και για την προσέλευση νέων μελών, η Οργανωτική Επιτροπή θέλει να σας πληροφορήσει για τους τόπους στους οποίους θα τοποθετηθούν κάλπες.
Συγκεκριμένα:
Εκλογικά Τμήματα θα υπάρχουν σε κάθε Καποδιστριακό Δήμο.
Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη κάλπες θα τοποθετηθούν στα σημεία που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα.
Σε περίπτωση κατά την οποία ουδείς από τους υποψηφίους συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, μεταξύ των δύο επικρατεστέρων υποψηφίων.
Στην επαναληπτική ψηφοφορία δικαίωμα εκλέγειν έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στην πρώτη ψηφοφορία και μάλιστα μόνον στο ίδιο εκλογικό τμήμα που είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα.
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό 210-3255255 (από 9 π.μ. έως 9 μ.μ), ή να απευθυνθείτε στις τοπικές μας οργανώσεις ή διαβάσετε στην ιστοσελίδα www.nd.gr αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τη διαδικασία της εκλογής.
Με τη συμμετοχή μας στην εκλογή Προέδρου κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία περισσότερο δυνατή.
Στις 29 Νοεμβρίου αποφασίζουμε, επιλέγουμε, δυναμώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ».

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: