19/11/09

Το Κερασάκι στην Τούρτα

Παναγιωτόπουλος ναι, πλην όμως όχι ο Νίκος! Η χθεσινή στήλη αναφέρθηκε στην ομιλία που θα κάνει κοινοβουλευτικός της Ν.Δ. για την υποψηφιότητα Σαμαρά στην Ξάνθη την προσεχή Δευτέρα. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, πρώην υπουργός και μετέπειτα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. θα είναι λοιπόν ο ομιλητής και όχι ο Νίκος της Καβάλας. Με τον Πάνο γνωρίστηκα το 1986 όταν ακόμη αρθρογραφούσε στην «Απογευματινή» και κρατούσε την βασική πολιτική εκπομπή του «9,84». Νέος άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό, με τεχνοκρατικές αντιλήψεις και ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος… Παρόλα αυτά παραμένει ισχυρό χαρτί και για την Νέα Δημοκρατία και φυσικά για το Σαμαρικό μπλοκ. Είναι αλήθεια ότι ο Αντώνης Σαμάρας κατάφερε να «κρατήσει» στο περιβάλλον του τα πιο αξιόλογα στελέχη της Ν.Δ….

Φαντάζεστε στο Ν. Ξάνθης, με το σύνολο σχεδόν των πρωτοκλασάτων στελεχών της γαλάζιας παράταξης στο πλευρό της Μπακογιάννη, να υπερψηφισθεί ο… Αντώνης Σαμαράς; Να τρέχουν δηλαδή νυχθημερόν Κοντός, Τσαλίδης και τα περιβάλλοντά τους… Νομάρχης, Δήμαρχος και τα περιβάλλοντά τους, νυν και πρώην πρόεδροι της ΝΟΔΕ και οι παλαιοκομματικοί και να μην καταφέρουν έστω την οριακή πλειοψηφία της Ντόρας στην περιοχή τους; Αυτή μάλλον θα είναι και η «τελευταία» τους… Γι’ αυτό προφανώς, σκίζονται να πείσουν λυτούς και δεμένους να στηρίξουν την κα Ντόρα. Διαφορετικά… ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!

Αν δείτε κανέναν… Ζορρό το Σάββατο στο παζάρι μην τρομάξετε… Δεν θα πρόκειται για τον… Αντόνιο Μπαντέρας, αλλά για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη μας σύμφωνα με το πρόγραμμα, που φρόντισε να στείλει μια εβδομάδα πριν! Στις 11 το πρωί θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΝΟΔΕ (αρκεί όμως να… τους τηλεφωνήσει λίγο πριν για να είναι ανοιχτά)! Μισή ώρα αργότερα θα περιδιαβεί δρόμους και σοκάκια και θα καταλήξει στο παζάρι. Και ξέρει καλά από «παζάρια» ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης!

Την Κυριακή στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί η συνδιάσκεψη των Επιμελητηρίων και των Ομοσπονδιών ΑΜ-Θ για την επιδότηση του κόστους εργασίας (12%). Είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την καταβολή του επιδόματος, καθώς πληροφορούμαι από τα κεντρικά του ΟΑΕΔ ότι δεν υπάρχει κανένα (πράσινο) φως στο τούνελ. Και να διευκρινίσουμε, ότι το 12% απλά καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ ως «ενδιάμεσος» φορέα. Αν δεν δώσει όμως το ΟΚ ο Παπακωνσταντίνου δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε πεντάλεπτο! Και προς το παρόν, το ταμείο είναι μείον και κανένας δεν συζητάει για τέτοιου είδους επιδοτήσεις! Θα δούμε τι θα αποφασισθεί στην συνδιάσκεψη της Κυριακής και στην συνέχεια το ξανασυζητάμε…

Τελικά δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει τα πρόσωπα που τοποθετούνται στις γραμματείες των υπουργείων θα πρέπει να είναι σον και καλά… ακαδημαϊκοί! Όποιος διαθέτει διδακτορικά, σημαίνει ότι διαθέτει και ικανότητες στην πολιτική διοίκηση; Τι νοοτροπία είναι και τούτη; Ανεχτήκαμε την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση», ανεχτήκαμε την καινοτομία στις επιλογές του νέου πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του… Δεν είναι δυνατόν όμως να ανεχτούμε και την «υψηλή διανόηση» στην πολιτική παρέμβαση του κράτους… Ίσως Σαφώς υπάρχουν κάποιοι ακαδημαϊκοί που θα μπορούσαν να στελεχώσουν τέτοιες θέσεις πλην όμως δεν είναι μόνο οι ακαδημαϊκοί… Έτσι όπως το πάει ο Γιωργάκης, θα κάνει την κυβέρνηση ένα ατελείωτο… πανεπιστήμιο! Και είναι γνωστό ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια… μπάζουν από παντού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: