10/10/09

Flamingo Retail Park στην Ξάνθη


ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΗΣ «ΑΘΩΝΙΚΗΣ» ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ…

Τρία χιλιόμετρα μόλις έξω από την Ξάνθη, στο όρια του Δήμου Βιστωνίδας και εντελώς «αθόρυβα» σε σχέση με άλλα εμπορικά κέντρα, προχωρά το εγχείρημα της εταιρίας . Retail Parks A.E. των Λεωνίδα Αθανασιάδη και Νίκου Λιαναντωνάκη, όπου θα φιλοξενεί αλυσίδες καταστημάτων όπως το Praktiker, Carrefour κ.λ.π.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» στην πρώτη της επένδυση για τη δημιουργία περιφερειακού retail park, του Flamingo Retail Park στην Ξάνθη, προχωράει η Α. Retail Parks A.E. των Λεωνίδα Αθανασιάδη και Νίκου Λιαναντωνάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», εντός του Οκτωβρίου αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας, ενώ οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν πιθανώς εντός του 2009 ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ το λιανεμπορικό κέντρο προγραμματίζεται να ανοίξει για το κοινό, το φθινόπωρο του 2010.

Εμπορικό πάρκο 16.000 τ.μ.
Η Retail Parks υλοποιεί συνολική επένδυση της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία ενός εμπορικού πάρκου κάλυψης 16.000 τ.μ., σε ιδιόκτητη έκταση 80 στρεμμάτων, που βρίσκεται στον κόμβο με την Εγνατία Οδό, στα ανατολικά της πόλης της Ξάνθης.
Το εμπορικό πάρκο θα κατασκευάσει η Ζήνων Αθανασιάδης Α.Τ.Ε. σε αρχιτεκτονικά σχέδια της Archigraph Projects. Το Flamingo Retail Parks θα διαχειρίζεται η Α. Retail Parks και οι χώροι του διατίθενται μόνο για ενοικίαση.
Στο Flamingo Retail Park, πρόκειται να λειτουργήσουν καταστήματα της Praktiker και της Carrefour, ενώ στους πιο μεγάλους χρήστες συμπεριλαμβάνονται οι αλυσίδες Ηλεκτρονική και Κου- Κου. Σημειώνεται ότι ήδη, με οριστικά συμβόλαια, έχει «δοθεί» το 77% των προς ενοικίαση χώρων.
Η Retail Parks στοχεύει στη δημιουργία ενός κέντρου που θα λειτουργεί συμπληρωματικά προς τις επιχειρήσεις του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου της Ξάνθης.
Στο Flamingo, το οποίο θα έχει 1.200 θέσεις υπαίθριου πάρκινγκ, θα εγκατασταθούν εταιρείες που διαθέτουν ογκώδη και βαριά προϊόντα -π.χ. επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών κ.ά.- για τη μεταφορά των οποίων απαιτείται η εύκολη προσέγγιση των οχημάτων των πελατών.

Μόνο σε ισόγειους χώρους
Το concept του κέντρου προβλέπει την ανάπτυξη γύρω από ένα δίπολο, αυτού μιας εταιρείας DIY, που εν προκειμένω είναι η Praktiker, και μιας υπεραγοράς τροφίμων, του Carrefour
Το Flamingo Retail Park θα αναπτυχθεί μόνο σε ισόγειους χώρους και το 90% των ενοικιαζόμενων χώρων θα αυλίζεται απευθείας στο πάρκινγκ.
Τα δύο μεγαλύτερα καταστήματα καταλαμβάνουν 4.600 τ.μ. και 4.780 τ.μ., ενώ το κατάστημα των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών θα αναπτυχθεί σε 1.500 τ.μ.
Επίσης, 3.000 τ.μ. διατίθενται για τη δημιουργία 3 - 5 καταστημάτων μεσαίου μεγέθους, ενώ 1.000 τ.μ. θα καταλαμβάνει μία μικρή εμπορική στοά, στην οποία, σε πολλά μικρά καταστήματα, θα λειτουργούν επιχειρήσεις εξυπηρέτησης των επισκεπτών.
Τονίζεται ότι το Flamingo Retail Park θα είναι ένα καθαρώς εμπορικό πάρκο, στο οποίο δεν δίνονται χρήσεις ψυχαγωγικές.
Η Α. Retail Parks A.E. είναι συμφερόντων του μηχανικού Λεωνίδα Αθανασιάδη, μετόχου και δ/νοντος συμβούλου της τεχνικής εταιρείας Ζήνων Αθανασιάδης ΑΤΕ, και του κ. Νικόλα Λιαναντωνάκη, πρώην υπευθύνου του επενδυτικού fund «Pradera» για την Ελλάδα.

Λιανεμπορικά πάρκα μεσαίου μεγέθους
Το Flamingo Retail Park αποτελεί ένα μοντέλο ανάπτυξης λιανεμπορικών πάρκων μεσαίου μεγέθους, το οποίο η A. Retail Parks σχεδιάζει να εφαρμόσει και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας, που συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα πληθυσμιακά μεγέθη και οι οποίες προσελκύουν εμπορική κίνηση και από τις κοντινές γύρω περιοχές.
Η εταιρεία ήδη εξετάζει 2-3 άλλες περιοχές που σε πρώτη φάση δείχνουν να πληρούν τα βασικά κριτήρια.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

bershka tha xei?kano niste na xei!!!!!!