19/9/09

Κινήσεις κατά του εμβολίου

ΟΡΓΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1-Αρνούνται να εμβολιαστούν πολίτες που αμφισβητούν τη χρησιμότητα
-Ξεκίνησε δικαστικός αγώνας με αγωγές

«Είμαστε απλοί Έλληνες πολίτες που δεν ανήκουμε σε καμία παράταξη ή οργανισμό. Δεν αποσκοπούμε σε κανένα όφελος, κοινωνικό, οικονομικό ή άλλο. Το μόνο που επιζητούμε είναι η κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε ένα κρίσιμο θέμα για την υγεία του ελληνικού πληθυσμού - και όχι μόνο: Αρνούμαστε να εμβολιαστούμε για τον ιό Η1Ν1».

Αυτά διαβάζει κάποιος στην κίνηση των αρνούμενων να εμβολιαστούν (υπάρχει ήδη παγκόσμιο κίνημα), η οποία ήδη στη χώρα μας αριθμεί 4.064 μέλη μέσω του facebook μόνο (www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=109274477004). Μεγάλη και διαρκώς ογκούμενη φιλολογία αναπτύσσεται γύρω από το «ζήτημα της χρονιάς» όπως χαρακτηρίζεται η γρίπη Η1Ν1. Με άξονα όσα λέγονται και γράφονται για το «γεγονός της χρονιάς», καθώς και μια ενδιαφέρουσα έρευνα της Θεσσαλονικιάς Βίκυς Χρυσού που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Άβατον», η «Θ» ανοίγει τον φάκελο του ζητήματος.
Οι κύριες αντιδράσεις εστιάζουν στην πραγματική έκταση του θέματος και στη χρηστικότητα του εμβολίου, κάνοντας λόγο για μια ακολουθούμενη «καλοστημένη ροή “πληροφοριών” που σπέρνει σταγόνα-σταγόνα το φόβο μετάδοσης της ασθένειας και στρώνει το δρόμο αποδοχής των “προληπτικών” εμβολιασμών των πληθυσμών, με στόχο τη χειραγώγηση αλλά και το κέρδος για τα φαρμακευτικά καρτέλ». Μέσα απ’ όλα αυτά, μαθαίνουμε ότι ο επί κυβέρνησης Bush υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Donald Rumsfeld, ως βασικός μέτοχος της εταιρείες βιοτεχνολογίας Gilead, κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα του αμφιλεγόμενου και επικίνδυνου –όπως αποδείχτηκε αργότερα– εμβολίου «Tamiflu-Roche».
Το εμβόλιο αυτό μονοπώλησε την αγορά κατά τη «γρίπη των πτηνών» και απέφερε δισεκατομμύρια δολάρια στους γνωστούς κι άγνωστους μετόχους της εταιρείας που το παρήγαγε. Ήδη το «Tamiflu» έχει απαγορευτεί για τα παιδιά στην Ιαπωνία, αφού προκάλεσε δεκατέσσερις θανάτους και ανήκεστες βλάβες σ’ αυτά.
Παράλληλα, αναπτύσσεται όλο και περισσότερο η φιλολογία περί τεχνητού δημιουργήματος που ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο βιοτεχνολογίας, όπως είχε γίνει και στη δεκαετία του ’80 με τον ιό του AIDS. Επιστήμονες τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να προκύψει με φυσικές διεργασίες μετάλλαξη του ιού, που να περιέχει γονίδια χοίρων, πτηνών και ανθρώπων ταυτόχρονα, σε μια χώρα όπως το Μεξικό, όπου αυτά τα είδη δε ζουν μαζί και δεν υπάρχουν εκτεταμένες εγκαταστάσεις ορνιθοτροφείων.
Τον περασμένο Φεβρουάριο πέρασε σχεδόν απαρατήρητη η είδηση ενός ατυχήματος με τρένο στην Αυστρία, το οποίο μετέφερε δοχείο με δείγμα επικίνδυνων ιών Η1Ν1, για λογαριασμό της φαρμακευτικής εταιρείας «Baxter». Αποστολέας του υλικού ήταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που διατηρεί «τράπεζα ιών», ενώ η «Baxter» έχει πατέντα του ιού από πέρυσι!... Στην υπόθεση ενεπλάκησαν τα ονόματα των «Novartis», «Glaxo» και «Sanofi», εταιριών που σύμφωνα με δήλωση του ελληνικού υπουργείου Υγείας θα προμηθεύσουν την Ελλάδα με εμβόλια. Σύμφωνα με ιατρικά δεδομένα, οι πολίτες που θα εμβολιάζονται θα αποτελούν φορείς και ισχυρούς μεταδότες του ιού στις κοινότητές τους, μετατρέποντας ακόμη και τις σχετικά ακίνδυνες μορφές φθινοπωρινής γρίπης, σε γρίπη βαριάς μορφής. Με το μαζικό εμβολιασμό και έχοντας ο ιός τέτοια μεταδοτικότητα, αναμένεται μια πραγματική πανδημία ανάλογη με εκείνη της «ισπανικής γρίπης» του 1918, που κόστισε τη ζωή σε είκοσι εκατομμύρια ανθρώπους σε Ευρώπη και Αμερική. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα δεν θρήνησε θύματα τότε επειδή ακριβώς δεν είχε εμβολιαστεί ο πληθυσμός, γεγονός που τονίζεται έντονα στο εξωτερικό.

ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
Σήμερα η χώρα μας ως μέλος του ΟΗΕ και του ΠΟΥ, δηλώνει έτοιμη ν’ ακολουθήσει τη γραμμή των μαζικών εμβολιασμών. Μπορεί οι εν λόγω σχηματισμοί να θεωρούνται ιδρύματα στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, όμως εκατοντάδες ανεξάρτητες έρευνες έχουν εντοπίσει μυριάδες ατοπήματα, εμπλοκές τους σε σκάνδαλα και απάνθρωπες πρακτικές. Μεταξύ άλλων, και η ανοχή τους απέναντι στις συγκαλυμμένες δοκιμές φαρμάκων και εμβολίων σε παιδιά της Αφρικής. Ας μην ξεχνάμε τον Fritz ter Meer που καταδικάστηκε στη Νυρεμβέργη για διενέργεια πειραμάτων σε κρατούμενους στο Auschwitz. Μόλις αποφυλακίστηκε μετά από μόλις επτά χρόνια (1956), έγινε πρόεδρος της «Bayer»!... Και ας μην ξεχνάμε ότι οι έρευνες -που πληρώνονται από το δημόσιο, δηλαδή από τους πολίτες- γίνονται αντικείμενα σφετερισμού από τις φαρμακοβιομηχανίες που απολαμβάνουν σημαντικές φοροαπαλλαγές, με κορωνίδα στο ζήτημα τις ΗΠΑ.
Οι «υπόγειες» νομοθετικές ρυθμίσεις που προηγήθηκαν στις ΗΠΑ δεν επιτρέπουν στους πολίτες να αρνηθούν τον εμβολιασμό τους. Τυχόν άρνηση ισοδυναμεί με ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με βίαιη απομάκρυνση και εγκλεισμό στα ειδικά στρατόπεδα συγκέντρωσης της FEMA! Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν ακόμη δε γινόταν καν λόγος για γρίπη, ο George Bush είχε περάσει νομοσχέδιο που δίνει ασυλία στις φαρμακευτικές εταιρείες και τις απαλλάσσει από κάθε ευθύνη για την ασφάλεια ή τις παρενέργειες των σκευασμάτων που θα χορηγούν σε καιρό «ειδικής ανάγκης σε θέματα υγείας». Προφανώς, οι νομοθετικές ρυθμίσεις της υπερδύναμης «δείχνουν» την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν και οι κυβερνήσεις των άλλων χωρών, όπως έγινε για παράδειγμα με την ασφάλεια των αεροδρομίων μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Σε όλο τον κόσμο σήμερα, πλήθος άρθρων συνδέει τη νέα γρίπη και τα εμβόλια με τον όρο «βιολογικά όπλα». Ας μην ξεχνάμε ότι η επιστημονική αλαζονεία δεν έχει πάψει να στοιχειώνει τη ζωή, καθώς σπαταλά δισεκατομμύρια για φονικές εφευρέσεις και όχι κινούμενη πάντα με γνώμονα το κοινωνικό όφελος… Ένας από τους λίγους γιατρούς που εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στο στημένο σκηνικό τρόμου της νέας γρίπης, είναι ο ανοσολόγος-παθολόγος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος. Σε συνέντευξή του στο «Βήμα» (26.7.2009) τονίζει πολλά και ενδιαφέροντα όπως «δεν υπάρχει επιστημονικό ή επιδημιολογικό δεδομένο που να στηρίζει αυτή τη μεγάλη ανησυχία για τη νέα γρίπη», «στη δημιουργία σεναρίων σημαντικό ρόλο παίζουν η φαρμακευτική βιομηχανία, η εξεύρεση πόρων για μελέτες και έρευνες, τα παιχνίδια εξουσίας και η αύξηση της επιστημονικής φήμης ερευνητών που ασχολούνται με τους ιούς της γρίπης» και «είναι ένας ακόμη τρόπος να τρομοκρατήσουμε τους συμπατριώτες μας, να τους απομακρύνουμε από τα υπαρκτά προβλήματα της χώρας και να επιδεινώσουμε την ήδη κακή πορεία της οικονομίας μας».

ΣΗΜΕΙΑ ΑΞΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
Κρατούμε τη δήλωση «το μόνο ασφαλές εμβόλιο είναι αυτό που δεν χρησιμοποιείται ποτέ» του James Shannon, τέως διευθυντή του αμερικανικού εθνικού συμβουλίου υγείας και καταγράφουμε μερικά ενδιαφέροντα σημεία επί του θέματος:
-Τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά, κάτι που παραδέχεται τηλεφωνικά ακόμη και ο παρασκευαστής (http://www.youtube.com/watch?v=az5aAwr4ugE).
-Δεν υπάρχει οργανισμός που να ελέγχει τι περιέχεται στα εμβόλια.
-Από τους 145 πρώτους θανάτους οι 128 καταγράφηκαν στο Μεξικό όπου είχε προηγηθεί δωρεάν εμβολιασμός του πληθυσμού.
-Το πολυδιαφημιζόμενο Tamiflu έχει από το 2007 απαγορευτεί στην Ιαπωνία για παιδιά γιατί προκάλεσε (14) θανάτους και ανήκεστες βλάβες ενώ η προβλεπόμενη από την εταιρία επωφελής δράση του είναι συντόμευση μόνον της ανάρρωσης κατά μία ή μιάμιση ημέρα εδώ.
-Αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της γρίπης είναι η επαρκής ποσότητα βιταμίνης D η οποία ενεργοποιείται με έκθεση στον ήλιο ( η έξαρση το χειμώνα οφείλεται στην έλλειψη της βιταμίνης αυτής λόγω ανεπαρκούς έκθεσης στον ήλιο).
Τέλος, παραθέτουμε έναν ενδεικτικό πίνακα σύγκρισης κόστους συστατικών και τελικής τιμής φαρμάκων ευρείας κυκλοφορίας (σε δολάρια):
-Xanax 1 mg. Τιμή (100 tablets): 136,79. Κόστος συστατικών: 0,024. Ποσοστό υπερτίμησης 569.958%.
-Prozac 20 mg Τιμή (100 tablets): 247,47. Κόστος συστατικών: 0,11. Ποσοστό υπερτίμησης: 224.973%.
-Norvasec 10 mg. Τιμή (100 tablets): 188,29 Κόστος συστατικών: 0,14. Ποσοστό υπερτίμησης: 134,493%.
-Tenormin 50 mg. Τιμή (100 tablets): 104,47. Κόστος συστατικών: 0,13. Ποσοστό υπερτίμησης: 80.362%.

ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Απέναντι σ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση, αναπτύσσονται σήμερα συνεχώς δίκτυα αντίστασης πολιτών που εξελίσσονται σε μια παγκόσμια ανεξάρτητη φωνή ενημέρωσης, παρακινώντας τους πολίτες να αρνηθούν τον εμβολιασμό τους. Αγωγές ασκήθηκαν ήδη ατομικά ή μαζικά στη Γαλλία και στις ΗΠΑ, ενώ νέες αγωγές προστίθενται ενάντια στην αυστριακή υπουργό Υγείας, σε άτομα και φορείς για τη δράση τους στο ζήτημα της γρίπης και τις διασυνδέσεις τους με την «Baxter».
Οι «Glaxo» και «Novartis» αναζητούν εθελοντές –και μικρά παιδιά– για τις δοκιμές των σκευασμάτων τους, που σύμφωνα με δήλωση του ιολόγου Alexander Kekuli του Halle – Wittenberg University, μπορούν να αποβούν ιδιαίτερα επικίνδυνες στα παιδιά. Η Νέα Ζηλανδία δήλωσε πως θα αρνηθεί να γίνουν δοκιμές στη χώρα της, ενώ η Τσεχία –όπου έχουν ήδη συλληφθεί γιατροί και νοσοκόμες που προκάλεσαν το θάνατο αστέγων, στους οποίους δοκιμάστηκαν τα εν λόγω εμβόλια– αρνείται να εμβολιάσει έστω κι ένα άτομο στη χώρα! Κάτι που δηλώνεται και από την Πολωνία, για την οποία γράφεται ότι έχει «παραγκωνίσει» επί του θέματος τον αμερικανό πρέσβη, αρνούμενη να δώσει στον ΠΟΥ τον έλεγχο επί της πανδημίας στη χώρα. Ο δε υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε πως δεν πρόκειται να γίνουν εκεί δοκιμές σε ανθρώπους και δεν θα χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε αδοκίμαστα εμβόλια σε κανέναν πολίτη της χώρας.
Και έπεται μακρά συνέχεια…
Επιμέλεια: Θοδωρής Μπακάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια: