Γράφει ο ΤΕΝΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ
Είχα χθες μια έντονη συζήτηση στον ραδιοφωνικό «αέρα», με τον δημοτικό σύμβουλο κο Μαλκότς, ο οποίος απασχόλησε τον τοπικό τύπο τις τελευταίες ημέρες, με το γνωστό θέμα «Λιβανελή», σε σχέση με την πρόσκλησή του στο Χατζηδάκειο φεστιβάλ.
Πέρα από όλα τα άλλα που ειπώθηκαν και από τις δύο πλευρές για το επίμαχο, η συζήτηση μετακύλησε σε ένα πιο σημαντικό θέμα που συζητείται και παραμένει ανοιχτό εδώ και… 86 χρόνια, χωρίς ακόμη να βρεθεί κάποιος να το «κλείσει» όπως πρέπει και με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς.
Ρώτησα λοιπόν τον κο Μαλκότς, αν αναγνωρίζει στην Θράκη την ύπαρξη Τουρκικής- εθνικής μειονότητας, για να πάρω αμέσως την θετική του απάντηση! Όταν τον ρώτησα, αν αναγνωρίζει και την ύπαρξη πομάκων και αθιγγάνων- Ελλήνων πολιτών, ισότιμων μελών της ίδιας- ενιαίας μειονότητας, έκανε τον… Κινέζο λέγοντας πως δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο!
Συνεχίζοντας τον δημόσιο διάλογο, τον ρώτησα, γιατί καλούνται στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν μειονοτικοί κύκλοι, εκπρόσωποι θεσμών που δεν νομιμοποιεί η Ελληνική πολιτεία, όπως ο ψευδομουφτής, αλλά και εξωγενείς παράγοντες, που καμία σχέση δεν έχουν με την Θράκη, όπως ο Τούρκος πρόξενος.
Η απάντηση που έλαβα, ήταν πως η πλειοψηφία της μειονότητας αναγνωρίζει τον κο Μετέ ως νόμιμο μουφτή γι’ αυτό και αγνοεί τον διορισμένο από την Ελληνική πολιτεία! Όσο δε για την παρουσία του Τούρκου πρόξενου και για τα όσα προκλητικά αναφέρει συνήθως από μικροφώνου σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και εκεί ο κος Μαλκότς απέφυγε να απαντήσει…
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, οι μειονοτικοί παράγοντες, επιθυμούν να μετατρέψουν την Ελληνική δημοκρατία σε μία ιδιότυπη δημοκρατία, όπου ο καθένας θα δέχεται ως νόμιμο, όχι τον νόμιμο, αλλά εκείνο που ο ίδιος θεωρεί νόμιμο, αποπέμποντας τον πραγματικά νόμιμο! Μ’ αυτή την «τετράγωνη» λογική, διάφορες ομάδες πληθυσμών που δεν θα αποδέχονται για παράδειγμα τον πρωθυπουργό, τον υπουργό, τον νομάρχη, τον δήμαρχο, τον δικαστή κλπ, θα ορίζουν έναν δικό τους που θα τον αποδέχονται και θα τον «υπακούουν» αγνοώντας τους θεσμοθετημένους!
Αλήθεια σε ποια χώρα του κόσμου είδαν να εφαρμόζεται μια τέτοιου είδους δημοκρατία; Μήπως στην… Τουρκία; Ακόμη και στα λεγόμενα κράτη- δημοκρατικά μοντέλα της Σκανδιναβίας, τέτοιο πράγμα δεν νοείται ως… δημοκρατία! Αντιθέτως θεωρείται ευθέως και αμέσως ως ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ της δημοκρατίας και διώκεται ποινικά!
Στην Ελλάδα όχι μόνο δεν γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά μπορούν ανενόχλητα όλοι αυτοί οι κύκλοι να περνάνε τέτοιου είδους «γραμμές» ανενόχλητοι, αντιποιώντας θεσμικές αρχές και συγχρόνως να ΣΕΡΝΟΥΝ πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς εκβιάζοντάς τους εμμέσως πλην σαφώς, με δέλεαρ τους καθοδηγούμενους ψήφους που υποτίθεται πως διαθέτουν…
Μέχρι που θα φτάσει λοιπόν αυτή η προκλητικότητα; Ποιος θα παρέμβει ώστε να λειτουργήσει επιτέλους η δημοκρατία στην Θράκη και να εδραιωθεί το περί δικαίου αίσθημα; Εκτός κι αν θέλουν κάποιοι και από τις δύο πλευρές, να τιναχθούν στον αέρα οι ισχύουσες διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες και να πάμε στην προ του 1923 κατάσταση… Πράγμα που σίγουρα δεν συμφέρει ούτε στην τουρκική πλευρά, αλλά και ούτε σε εκείνους τους μουσουλμάνους της Θράκης που θεωρούν ακόμη «μητέρα πατρίδα» τη γειτονική χώρα! Δεν μπορεί να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Με λίγα λόγια (και με βάση τις υπάρχουσες διμερείς συμφωνίες) οι Έλληνες στην Ελλάδα και οι Τούρκοι στην Τουρκία! Με εξαίρεση τους λιγοστούς Έλληνες της Τουρκίας που είναι αναγνωρισμένοι ως εθνική μειονότητα… Όσο για τους «Τούρκους» στην Ελλάδα αυτοί μόνο ως… τουρίστες μπορούν να εκληφθούν και υπ’ αυτή την ιδιότητα είναι καλοδεχούμενοι. Με την διαφορά, ότι οι «τουρίστες» μετά από λίγο καιρό επιστρέφουν στα σπίτια τους! Γιατί, Τούρκοι –Έλληνες πολίτες… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου