15/7/09

Η «Ρηγίλλης» ακούει;

Γράφει ο ΤΕΝΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ

Αναφέρθηκα πριν λίγες ημέρες μέσα από την στήλη, στην αδικαιολόγητη (;) απουσία της Χρυσούλας Δημούδη από την επίσκεψη Καλαντζάκου- Βερναδάκη στην Ξάνθη. Και αυτό γιατί η κα Δημούδη, εκτός από πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου τυγχάνει και διευθυντικό στέλεχος στον ΟΑΕΔ, αλλά και κομματική «αρμόδια» για θέματα απασχόλησης- ΟΑΕΔ της τοπικής ΝΟΔΕ.

Η κα Δημούδη απάντησε εγγράφως στο σχόλιό μου ως εξής:
«Αναφερόμενη στο σχόλιό σας, στο υπό αρ. 3550 φύλλο του Σάββατου 11 Ιουλίου 2009, σελ. 16 «Το Κερασάκι στη τούρτα», για την απουσία μου κατά την επίσκεψη της Υφυπουργού κας Καλαντζάκου και του Διοικητή του ΟΑΕΔ κου Βερναδάκη, δηλώνω ότι
Α) Σχετικά με τις ιδιότητές μου, διευκρινίζω ότι, είμαι Διευθύντρια της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ξάνθης (σχολείου του ΟΑΕΔ) και δεν έχει σχέση με τα προγράμματα τα οποία ανακοίνωσε η κ. Υφυπουργός και με τα οποία ασχολείται ο συνάδελφος Διευθυντής.
Β) Στο κομματικό όργανο της ΝΟΔΕ, που θεωρώ πως είχε υποχρέωση να με ενημερώσει για την επίσκεψη αυτή, είμαι υπεύθυνη ενημέρωσης, στα περί του ΟΑΕΔ.
Σε ερώτησή μου στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κο Μωραϊτη για την μη ενημέρωσή μου σχετικά με την εν λόγω συνάντηση, μου είπε πως ενημερώθηκε αργά και πως θεώρησε πως ήταν αρκετό να καλέσει την διοικούσα και όχι και την υπεύθυνη για τα προγράμματα αυτά που ο ίδιος με όρισε.
Για την τελευταία σας ερώτηση, δεν μου πέρασε ποτέ η ιδέα να «εγκαταλείψω», επειδή νοιώθω υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που με ψήφισε».
Λέει λοιπόν πως: «η ΝΟΔΕ Ξάνθης ενημερώθηκε αργά και θεώρησε αρκετό να καλέσει τη διοικούσα και όχι την υπεύθυνη για τα προγράμματα που ο ίδιος ο πρόεδρος του οργάνου όρισε»!
Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν κεντρικά και τοπικά συνεχίζει τον δρόμο της αυτοκαταστροφής. Στέλνει στην Ξάνθη μια υφυπουργό με ένα πακέτο εκατομμυρίων στα χέρια, απευθυνόμενη σε μία από εκείνες τις «ομάδες» πληθυσμών που θεωρείται άριστη προεκλογική πελατεία (και όποιος θέλει διαφωνεί) και ενημερώνει την τελευταία στιγμή το κομματικό όργανο!
Το κομματικό όργανο… δεν ενημερώνει ΚΑΘΟΛΟΥ την καθ’ ύλην αρμόδια, ορισμένη για το συγκεκριμένο αντικείμενο! Και μετά απ’ όλα αυτά περιμένουν ανάκαμψη και… δόξες ξανά! Είναι δυνατόν ΑΥΤΗ η Νέα Δημοκρατία να έχει κάποια σχέση με την Ν.Δ. της δεκαετίας του ’70 και του ’80;
Και όσο για εκείνους που κατηγορούνται από τους επαγγελματίες- βολεμένους της σημερινής Ν.Δ. ως «αποστάτες», γιατί προσχώρησαν σε άλλα κόμματα, αηδιασμένοι από τη χειρότερη Νέα Δημοκρατία όλων των εποχών, θα πρέπει να στείλουν μια ηχηρή απάντηση στους επικριτές τους. Μια απάντηση που να λέει ότι: «Η Νέα Δημοκρατία έγινε… ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το ΠΑΣΟΚ στην χειρότερή του μορφή»! Άρα η σημερινή Ν.Δ. είναι ο μεγάλος ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ από την ιδεολογία και από το όραμα των αυθεντικών νεοδημοκρατών. Είναι ο μεγάλος προδότης των προσδοκιών και των ελπίδων που απέθεσαν στον αείμνηστο εθνικό ηγέτη οι πραγματικοί αγωνιστές του χώρου…
Βλέπετε όμως οι αλήθειες είναι πικρές και ενοχλούν. Θα προσέξατε ότι η «Θ» είναι έξω σχεδόν απ’ όλα τα προγράμματα των υπουργείων της σημερινή κυβέρνησης. Γιατί η αλαζονεία και η υστεροβουλία περίσσεψε στα νεόκοπα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης. Γιατί προφανώς ήρθε η ώρα να πάνε στον «πάγκο» τους και να μας αδειάσουν την γωνιά! Και αυτό δεν είναι μία κατακραυγή Πασοκικής προέλευσης, αλλά μία… κραυγή απογοήτευσης ΓΝΗΣΙΑΣ Νεοδημοκρατικής προέλευσης…
Η Ρηγίλλης ακούει;


Δεν υπάρχουν σχόλια: