19/6/09

«Μακελειό» στη ΝΟΔΕ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΩΡΑΪΤΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΙΡΕΤΟΙ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΡΡΙΠΤΟΥΝ ΟΙ «ΤΣΑΛΙΔΙΚΟΙ»
Και σαν να μην έφθανε το κακό ποσοστό, η κάκιστη κυβερνητική εικόνα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται επι μέρους σε σοβαρά ζητήματα για την περιοχή μας, η κορυφαία κομματική οργάνωση της Ν.Δ. στο Νομό, η Νομαρχιακή Οργάνωση, έγινε «άνω-κάτω» από τις αντεγκλήσεις και τις κατηγορίες ένθεν και ένθεν για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της ήττας στο νόμο.

Γενική ομολογία όλων ήταν, ότι δεν μπορεί ένα κόμμα εξουσίας να χάνει με τέτοιο ποσοστό, σε έναν νομό, που υπήρξε υπουργός, υπάρχει γενικός γραμματέας σε οικονομικό υπουργείο και το 70% των αιρετών θέσεων είναι «κατηλλειμένες» από «γαλάζια» στελέχη!
Στελέχη της Νομαρχιακής Οργάνωσης, που ανήκουν στο «στρατόπεδο» του πρώην Υπουργού, διασταύρωσαν τα ξίφη τους με τους «ανθρώπους» του Φιλ. Τσαλίδη που δεν αφήνουν τίποτε πλέον να πέσει… κάτω!

Ανέλαβε άραγε κανείς την ευθύνη;

ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Εδώ και τώρα να αναλάβει τις πολιτικές και προσωπικές του ευθύνες, με την υποβολή της παραίτησής του, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Στέλιο Μωραϊτη, σχεδόν όλες οι πλευρές, ενώ οι «συναισθηματικοί» του κόμματος δεν άντεξαν και ξέσπασαν κατά πάντων.
Οι φωνές από την Μιχ. Βόγδου ακούστηκαν σχεδόν μέχρι την κεντρική πλατεία, ενώ δεν ήταν υπερβολή να πούμε, ότι αν δεν υπήρχαν οι συγκρατημένοι της υπόθεσης, οι θερμοκέφαλοι θα είχαν ανταλλάξει και ορισμένες… χειροδικίες...!
Αιτία του έντονου και αρνητικού κλίματος ήταν, οι δηλώσεις του κου Μωραϊτη σε τύπο και τηλεόραση που ανέφερε μεταξύ άλλων«ότι όλο και όλο πέντε έτρεξαν για τις ευρωεκλογές… που είναι οι έμμισθοι… που είναι τα στελέχη…»

ΕΜΜΕΣΗ ΜΟΜΦΗ

Έμμεση πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Προέδρου της ΝΟΔΕ ήταν η απαίτηση μερίδας στελεχών της Ν.Δ. να παραιτηθεί, απαξιώνοντας τόσο την παρουσία του στο κόμμα, όσο και καταδικάζοντας προσωπικές ενέργειες και επιλογές που «υποθήκευσαν αρνητικά το κόμμα…»
Όπως δήλωσε στη «Θ» κορυφαίο στέλεχος που κατέχει και αιρετή θέση «δεν είναι δυνατόν να μας καταλογίζουν εμάς ευθύνη, όταν δεν υπήρξε συγκρότηση, όταν υπήρξε αντίθετα ανοχή, αποσυντονισμός, απραξία και θυμηθήκαμε λίγες μέρες πριν την κάλπη, να πάμε στο κόσμο… Να τους πούμε τι; Για τα λάθη μας, για τα λάθη της κυβέρνησης ή να υποσχεθούμε αυτά για τα οποία κανείς δεν μας ακούει και δεν δεσμεύεται ότι θα τα υλοποιήσει;»

«ΛΑΒΡΟΙ» ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ

«Λάβροι» κατά πάντων ήταν ο Αντινομάρχης κ. Δημαρχόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιαγτζόγλου, που δεν δέχθηκαν άλλο τον καταλογισμό ευθυνών «ελαφρά τη καρδία», ζητώντας παράλληλα να «δουλέψει ο κομματικός μηχανισμός με πραγματικά και αξιοκρατικά εσωκομματικά κριτήρια και όχι σκοπιμότητας…», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και η κα Δημούδη, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, απέρριψε τον όρο «πέντε – δέκα δούλεψαν», αναστρέφοντας τις ευθύνες στην ίδια την ηγεσία της ΝΟΔΕ.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;

Ήδη, στα χέρια του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης, έχουν φτάσει τα «μαντάτα» με γραπτά υπομνήματα στελεχών, που άλλοι κατέχουν και άλλοι είναι εκτός οργάνων.
Ο κ. Ζαγορίτης – εφόσον παραμείνει στη θέση του και δεν αντικατασταθεί από τον κ. Μεϊμαράκη – είναι αποφασισμένος να έρθει προσωπικά στην Ξάνθη και να δει κατ’ ιδίαν στελέχη της ΝΟΔΕ σε μία προσπάθεια κατευνασμού των τεταμένων σχέσεων, ιδιαίτερα μεταξύ των «ομάδων» Κοντού και Τσαλίδη.

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: