3/12/09

Αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις επιθέσεις σε Δήμαρχο, «ΜΑΧΗΤΗ» και Eurobank

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΑΘΕΙΑΣ»

Την ευθύνη για τις επιθέσεις στο αυτοκίνητο του Δημάρχου Ξάνθης, στην εφημερίδα «ΜΑΧΗΤΗΣ» και την Τράπεζα Eurobank ανέλαβε με προκήρυξή της η οργάνωση «Βιαστές της Απάθειας» σύμφωνα με δημοσίευση που έγινε προχθές βράδυ στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Zougla.gr»

Σύμφωνα με την προκήρυξη (σ.σ. της οποίας το περιεχόμενο σε καμία περίπτωση δεν υιοθετείται από τη «Θ») ο στόχος των επιθέσεων έγκειται στο ότι «Ο κοινωνικός ταξικός πόλεμος υπάρχει είτε το θέλουμε είτε όχι. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη των επιλογών μας τασσόμαστε με την πλευρά της διαρκούς επανάστασης μέχρι να γκρεμίσουμε κάθε μορφής εξουσία. Ο κάθε δήμαρχος αποτελεί κι αυτός ένα κομμάτι της θεσμικής εξουσίας που κρύβεται πίσω από επιτροπές πολιτών, δημόσια έργα και εργολάβους. Εκτός αυτού ο δήμαρχος ιστορικά υπήρξε το πρότυπο του πολίτη, ένα πρότυπο που μας προκαλεί αηδία και το απεχθανόμαστε. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό του προκλητικά πολυτελούς αυτοκινήτου του δημάρχου Ξάνθης…»
Και καταλήγουν: «Οι ενέργειές μας είναι αφιερωμένες στον ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ(δικαστήριο 2 Δεκέμβρη), στον ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ(εφετείο 9 Δεκέμβρη) και στους κατηγορούμενους για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Βιαστές της Απάθειας»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΘΥΜΑΤΩΝ»
Ο διευθυντής της EFG Eurobank Ergasias κ. Γιώργος Μεσσαριτάκης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, δεσμευόμενος από υπηρεσιακό κώλυμα, αλλά και μη θέλοντας να ρίξει λάδι στη φωτιά εν όψει της 6ης Δεκεμβρίου. Ωστόσο, αυτό που μένει από τις ζημιές στο κατάστημα της τράπεζας όπου προΐσταται (Μ. Βόγδου), είναι ότι δεν κατέθεσε μήνυση. Απλά αλλάχθηκε το τζάμι από την ασφαλιστική εταιρία και ο ίδιος εκτιμά ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε να ξεπεραστεί ανώδυνα η πιθανή ένταση των ημερών.
Αντιδιαμετρική η θέση ενός άλλου «θύματος», του εκδότη της εφημερίδας «Μαχητής» κ. Πάνου Παπαδόπουλου: «Με “χτύπησαν” γιατί τους καταδίκασα με σκληρές εκφράσεις για την επίθεση στο τζαμί, για το οποίο δεν έχουν λέξη στην προκήρυξή τους. Κι αν δεν εμπλέκονται, γιατί δεν το διαψεύδουν;». Καταλήγει δε, λέγοντας: «Ας αντιληφθούν οι βουτυρομπεμπέδες αναρχικοί της καρπαζιάς ότι οι εποχές που οι απλοί πολίτες δεν τολμούσαν επαναστάσεις ούτε στον ύπνο τους και συμβιβαζόταν με το μη χείρον βέλτιστον πέρασαν. Εμείς τολμάμε, αντιστεκόμαστε και θέλουμε η πόλη μας να αναπνέει ελεύθερα»».

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία ενόψει της 6ης Δεκεμβρίου, οπότε συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ.Κορκονέα.
Ανώτεροι αξιωματικοί εντόπισαν σε ιστοσελίδες κείμενα-προσκλήσεις προς ομάδες αναρχικών να έλθουν στην Αθήνα για τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν. Η ΕΥΠ -που έχει εμπλακεί στην υπόθεση- φέρεται πως έχει ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. ότι δεκάδες αναρχικοί από Ευρωπαϊκές χώρες, ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. “Δεν γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να έρθουν και κάθε εκτίμηση μπορεί να αποδειχθεί ανακριβής. Το σίγουρο είναι όμως πως ορισμένοι θα ήθελαν να δημιουργήσουν εκ νέου μια εκρηκτική κατάσταση στην Αθήνα”, είπε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ανώτερο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας. Βασική πύλη εισόδου θεωρείται το λιμάνι της Πάτρας για όσους τελικά αποφασίσουν να έρθουν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της 6ης Δεκεμβρίου αλλά και των επομένων ημερών. Ήδη από την ΕΥΠ έχει ζητηθεί η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και Σερβίας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξή του στο Reuters δεσμεύτηκε ότι δεν θα επαναληφθούν τα βίαια επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου. «Το ζήτημα είναι οι άνθρωποι να μπορέσουν να διαδηλώσουν την ημέρα εκείνη ελεύθερα και βεβαίως να μην επαναληφθούν ποτέ τα γεγονότα του περσινού Δεκέμβρη, που οδήγησαν στην καταστροφή της πόλης και σε λεηλασίες. Αστυνομικά μέτρα θα ληφθούν με σεβασμό στους διαδηλωτές ώστε να διαδηλώσουν ελεύθερα αλλά και να προστατευθούν περιουσίες και ζωές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
«Δεν υπάρχει τίποτε επίσημο, ωστόσο σίγουρα θα έχουμε αυξημένα μέτρα όπως θα γίνει παντού», δηλώνει ο προϊστάμενος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης κ. Ανδρέας Κατσιμπέρης, προσθέτοντας ότι «έτσι κι αλλιώς θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα, λόγω και του αγώνα της Skoda Ξάνθη με τον Ολυμπιακό».
Ίδια και η εκτίμηση του προέδρου των Αστυνομικών Ξάνθης κ. Κωνσταντίνου Μαλλικόπουλου, ο οποίος λέει ότι «δεν υπάρχει κάτι επίσημο μέχρι στιγμή, λογικά όμως θα υπάρξουν αυξημένα μέτρα»

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: