2/12/09

Η επόμενη μέρα στη Ν.Δ.

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ


Η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αυτή έγινε, δηλαδή μ άμεση προσφυγή στην βάση των φίλων και ψηφοφόρων του κόμματος αποτελεί την ειδοποιό διαφορά στην οποία «στέκονται» φίλοι και αντίπαλοι της κεντροδεξιάς παράταξης. Όλοι επίσης στέκονται στην ανάγκη για ενεργότερη συμμετοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πολιτική ζωή του τόπου, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή καμπή που περνάει ο τόπος μας. Αυτό γίνεται με δεδομένου ότι από την εκλογική ήττα της 4ης Οκτωβρίου η ενεργητικότητα των «γαλάζιων» αναλώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στην εκλογή νέου αρχηγού, δημιουργώντας ένα «κενό αντιπολίτευσης» που ανταγωνίστηκε επάξια το «κενό εξουσίας» που δημιούργησαν οι καθυστερήσεις στην πρόοδο του έργου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ…

Α. ΚΟΝΤΟΣ: «ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ – ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
Στην αθρόα συμμετοχή των νεοδημοκρατών στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στάθηκε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας στην «Θ» το αποτέλεσμα, την διαδικασία αλλά και την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία, μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Κοντό «η συμμετοχή των νεοδημοκρατών στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου ήταν πρωτοφανής, κάτι που με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο, ενώ παράλληλα στέλνει ισχυρό μήνυμα ενότητας και δύναμης, αφού δε ήταν μόνο η συμμετοχή αλλά και η επίσημη πλέον εγγραφή των ανθρώπων που την στηρίζουν ως μέλη της παράταξης. Τόσο η διαδικασία όσο και το αποτέλεσμά της δίνει στον κάθε νεοδημοκράτη την αυτοπεποίθηση ότι πλέον πατάμε γερά στα πόδια μας, ξεπερνώντας το σοκ της ήττας στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και ότι είμαστε ενωμένοι και έτοιμη για ν’ ασκήσουμε την αποφασιστική και ουσιαστική αντιπολίτευση που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο τόπος».

Α. ΤΣΑΡΤΣΑΡΑΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»
Από την πλευρά του ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την σημασία της ουσιαστικής λειτουργίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως απαραίτητου συστατικού της λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «χαιρετίζουμε στο ΠΑΣΟΚ την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Επιτέλους έχουμε πλέον και αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα. Αξιοσημείωτος είναι επίσης και ο τρόπος που έγινε αυτή η εκλογή, με την προσφυγή δηλαδή στην εκλογική βάση του κόμματος. Είναι κάτι για το οποίο το ΠΑΣΟΚ υπήρξε αντικείμενο λοιδορίας πριν από έξι χρόνια, όμως με χαρά βλέπουμε ότι και η Νέα Δημοκρατία μας ακολούθησε υιοθετώντας την εφαρμογή αυτού του τρόπου εκλογής και για την δική της ηγεσία. Ελπίζουμε ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και στα υπόλοιπα.

Ν. ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΑΣ: «ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ»
Την θετική του άποψη, παρά τις δεδομένες ιδεολογικές διαφορές που χωρίζουν το κόμμα του από τη Ν.Δ., κατέθεσε στην «Θ» και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Καλιαμπάκας, ο οποίος δήλωσε ότι «εύχομαι καλή πορεία στη νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για το καλό του τόπου πρώτα απ’ όλα. Είναι θετικό ότι αυτή η ηγεσία για πρώτη φορά εξελέγη απευθείας από την βάση και μάλιστα με τόσο μεγάλη συμμετοχή και ως τέτοιο το χαιρετίζουμε, παρά τις δεδομένες ιδεολογικές διαφορές που μας χωρίζουν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς ως ελλάσον αντιπολίτευση κάνουμε ήδη αυτό που μας αναλογεί από την άποψη του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Περιμένουμε πλέον και την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει και εκείνη αυτό που της αναλογεί».

Σ. ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ: «ΘΑ ΔΩΣΕΙ «ΑΡΩΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ» Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ Ν.Δ.»
Την προσωπική του συμπάθεια προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά δεν δίστασε να δηλώσει στην «Θ» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. στην Ξάνθη, Σταύρος Σπηλιώτης, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα αλλά και στο μέλλον της κεντροδεξιάς παράταξης υπό την ηγεσία του νέου της αρχηγού. Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιώτη «προσωπικά είμαι σίγουρος ότι υπό τον Αντώνη Σαμαρά η Νέα Δημοκρατία θα βρει και πάλι τον δρόμο της, δεδομένου ότι μπορεί να συσπειρώσει μέσα στο κόμμα την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη, πριν προχωρήσει στην διεκδίκηση των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι νομοτελειακά θα υπάρξουν. Προσωπικά υποστήριζα την υποψηφιότητα Σαμαρά, οπότε είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, αφού πιστεύω ότι μπορεί να την οδηγήσει και πάλι στην ηγεσία της χώρας». Σε ερώτησή μας αναφορικά με το αν η γενικότερη συσπείρωση της κεντροδεξιάς παράταξης γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά μπορεί να φέρει και πάλι το ΛΑ.Ο.Σ. εντός της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σπηλιώτης αρκέστηκε να σημειώσει αόριστα πως «ότι και να γίνει θα πρέπει κατ’ αρχήν να είναι προς όφελος συνολικά του ελληνικού λαού…».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: