5/12/09

Οι Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις έκαναν τη μεγάλη ανατροπή στην ΕΛΜΕ!

Ν. ΑΝΤΑΜΠΟΥΦΗΣ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ»


Την μεγάλη ανατροπή έφεραν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ξάνθης, που έγιναν προχθές μετά την ετήσια γενική συνέλευση.
Οι Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών κατήγαγαν μεγάλη νίκη, φτάνοντας στην πρωτιά από την τρίτη μέχρι σήμερα θέση που κατείχαν. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 607 μέλη, 36 εκ των οποίων επέλεξαν το λευκό ψηφοδέλτιο, ενώ βρέθηκαν και οκτώ άκυρα. Η κάλπη ανέδειξε πρώτες τις Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών με 196 ψήφους, κάτι που σημαίνει ότι εκλέγει τρία μέλη στο ΔΣ (Β. Αγοραστού, Ν. Ανταμπούφης και Ε. Σκούπρας). Δεύτερη η ΔΑΚΕ με 183 ψήφους, εκλέγει δύο μέλη (Ι. Μαργαριτίδης και Γ. Παπαντόπουλος), ενώ η τρίτη ΠΑΣΚΕ έλαβε 173 ψήφους και στέλνει δύο μέλη στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης (Κ. Μπαχαβιώλος και Α. Σουλτάνης). Τέλος, η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ έλαβε μόλις έντεκα ψήφους. Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου, για να εκλεγεί ο πρόεδρος και ν’ ανατεθούν τα καθήκοντα στα υπόλοιπα μέλη.
«Η νίκη ήρθε γιατί είμαστε πολύ κοντά στους συναδέλφους» λέει περιχαρής η καθηγήτρια κα Μαρία Λουκοπούλου, η οποία ήρθε τέταρτη σε αριθμό ψήφων, προσθέτοντας: «Η νίκη αυτή μας λύνει τα χέρια για να… ξεκουνηθούμε λίγο και να κάνουμε όχι τόσο διεκπεραιωτική όσο ουσιαστική και πολιτική δουλειά».

«ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ…»
Με την παραπάνω φράση ερμηνεύει το αποτέλεσμα ο εκλεγείς (δεύτερος στη σειρά) καθηγητής κ. Νίκος Ανταμπούφης, προσθέτοντας: «Παρουσιάζεται συνολικά μια κάμψη και στα δύο σχήματα (σσ. ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ) και εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχει και μια αποδοκιμασία απέναντι σ’ αυτές τις παρατάξεις και στον δικομματισμό στον χώρο της εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα επιβραβεύεται η στάση που έχει κρατήσει η παράταξή μας, ως σχήμα που απευθύνεται στην ευρύτερη αριστερά, με ανοικτές διαδικασίες που ελέγχονται από τους συμμετέχοντες».
Ο κ. Ανταμπούφης, σε αντίθεση με την καταγεγραμμένη έκπληξη πολλών, λέει: «Πέρυσι είχαμε έρθει τρίτοι, με αντίστοιχε με τις φετινές διαφορές από τους άλλους δύο. Το φετινό αποτέλεσμα δεν αποτελεί έκπληξη για μας. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει σταθερή ανοδική πορεία του σχήματος, που σ’ αυτές τις εκλογές μάς έδωσε την πρώτη θέση».
Θοδωρής Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: