3/12/09

Κ. Γιαγτζόγλου: «Πληρώθηκαν οι συμβασιούχοι της Καθαριότητας»


ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΘΕΩΡΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ


Την έντονη αντίδραση του Αντιδημάρχου που προίσταται της υπηρεσίας καθαριότητας στον Δήμο Ξάνθης, Κώστα Γιατζόγλου, προκάλεσε η φημολογία ότι υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές του προσωπικού που εργάζεται στην υπηρεσία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Μιλώντας στην «Θ» για το θέμα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όχι μόνο δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στις πληρωμές αλλά έχουν ήδη πληρωθεί, ακόμη και όσοι προσλήφθησαν μέσα στο Νοέμβριο ως συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου. Αυτά που φημολογούνται είναι όχι μόνο ανυπόστατα αλλά και κακόβουλα, χωρίς να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».


«ΕΛΛΙΠΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»
Την αντίδραση του κ. Γιατζόγλου προκάλεσε όμως και η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης των «Πολιτών για την Ξάνθη», η οποία επέρριπτε ευθύνες για αδράνεια στην δημοτική Αρχή για το θέμα της ανακύκλωσης. Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούν τον δήμο για άγνοια και ανεπάρκεια αναφορικά με την προώθηση της ανακύκλωσης στην Ξάνθη, δεδομένου ότι δεν στηρίζει σε τοπικό επίπεδο την προσπάθεια του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων της περιφέρειας Α.Μ.Θ. μέσω της διανομής κάδων κομποστοποίησης, μιας και στην πόλη μας δεν υπάρχει κάποιος φορέας, όπως π.χ. κάποια οικολογική οργάνωση, που να μπορεί ν’ αναλάβει την υλοποίηση αυτής της δράσης.
Από την πλευρά του ο κ. Γιατζόγλου δήλωσε ότι «η παράταξη των «Πολιτών για την Ξάνθη» έχει προφανώς ελλιπή ενημέρωση. Από την πλευρά μας έχουμε ήδη κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να στηρίξουμε το εν λόγω πρόγραμμα, μεσολαβώντας για την προμήθεια των συμπολιτών μας που ενδιαφέρονται με κάδους κομποστοποίησης. Μάλιστα σήμερα (σ.σ. χθες) δώσαμε στην δημοσιότητα και σχετική ανακοίνωση για το θέμα, όπου γνωστοποιείται μάλιστα τόσο ο αριθμός τηλεφώνου όσο και το όνομα του υπεύθυνου υπαλλήλου ο οποίος θα συγκεντρώνει τα στοιχεία των ενδιαφερομένων ώστε με την συμπλήρωση ικανού αριθμού ενδιαφερομένων να προχωρούμε στην προμήθεια των σχετικών κάδων. Προσωπικά θεωρώ πάντως ότι υπήρξε κάποια ιδιαίτερη βιασύνη από την πλευρά της αντιπολιτευόμενης παράταξης να καταγγείλει τον δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες για αδράνεια, χωρίς να δει πρώτα πως έχουν τα πράγματα. Είναι αλήθεια πως η ΔΙΑΜΑΘ, ως φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο περιφέρειας αναζήτησε πρώτα κάποια οικολογική οργάνωση σε τοπικό επίπεδο, όμως αφού αυτή δεν υπάρχει, απευθύνθηκε σε μας που ανταποκριθήκαμε άμεσα. Έτσι, σε συνεργασία του τμήματος Καθαριότητας με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου μπορούμε να προωθήσουμε αυτή τη δράση διαχείρισης οικιακών απορριμμάτων».
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του τμήματος Καθαριότητας του δήμου έχει ως εξής:

«Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης ενημερώνει ότι σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ), υλοποιεί Πολιτικό Πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης, που χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τις Οικολογικές Ομάδες της ΠΑΜΘ.
Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Ξάνθης να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα δηλώνοντας συμμετοχή, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 25410 22786 και με τον αρμόδιο υπάλληλο κύριο Σωτήρη Καραμεσίνη όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ο οποίος θα συγκεντρώνει τα ονόματα των ενδιαφερομένων πολιτών.
Οι συμπολίτες μας θα πρέπει να δηλώνουν το είδος του κάδου κομποστοποίησης που ενδιαφέρονται, δηλαδή για κάδο οικιακή κομποστοποίησης που τοποθετείται μόνο σε χώρα ή αν ενδιαφέρεται για κάδο που μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες τις επιφάνειες (τσιμέντο, πέτρα κλπ)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: