5/12/09

Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων τίμησαν τα ΑμΕΑ

Γ. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΡΙΠΛΟ ΣΤΟΧΟ»



Την ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) τίμησαν με τη σειρά τους χθες το πρωί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο και οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της Ξάνθης.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με πρωτοβουλία του δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης «Όμορφη πόλη 89,9 fm», του παραρτήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (τμήματος νοσηλευτικής), της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.
Στόχοι της εκδήλωσης ήταν η μουσική έκφραση των μαθητών της πόλης και η παρουσίαση της δουλειάς τους στο κοινό, η ευαισθητοποίηση των νέων γύρω από ζητήματα που αφορούν το « διαφορετικό» και η οικονομική στήριξη του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης. Την εκδήλωση πλαισίωσε ο Μπάμπης Κούκος με παρέα εκπαιδευτικών. Για την οικονομική στήριξη του Ψυχολογικού κέντρου Ξάνθης, τυπώθηκαν εισιτήρια των δύο ευρώ (μαθητικά) και των πέντε ευρώ. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο συνάδελφος κ. Τηλέμαχος Αρναούτογλου, ο οποίος –μεταξύ άλλων- δήλωσε ότι «τα παιδιά των σχολείων της Ξάνθης ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα και αυτά που –ουσιαστικά- δημιούργησαν αυτή την εκδήλωση».
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας και πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου κ. Γιάννης Χρηστίδης, δήλωσε: «Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρυσι, γίνεται για δεύτερη φορά και είναι μουσική εκδήλωση με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών γυμνασίων και λυκείων της πόλης. Έχει δε τριπλό στόχο: Ο ένας είναι να παρουσιάσουν τη δουλειά τους οι μαθητές, γιατί πραγματικά γίνονται δημιουργικά πράγματα σε επίπεδο εκδηλώσεων και μουσικών σχημάτων στο νομό μας. Ο δεύτερος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και κατ’ επέκταση όλη η κοινωνία μας στο θέμα των ΑμΕΑ και ο τρίτος, τα όποια έσοδα έχουμε από αυτή την εκδήλωση να δοθούν συμβολικά στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης». Ο κ. Χρηστίδης κατέληξε λέγοντας ότι «τα ΑμΕΑ πρέπει να είναι ισότιμο και αναπόσπαστο μέλος της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου κι αυτό πρέπει να είναι αγώνας όλων μας».
Θοδωρής Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: