9/12/09

Το Κερασάκι στην Τούρτα

Προς Νομάρχη Γιώργο Παυλίδη: «Φίλε Νομάρχη, οι μηνύσεις και οι αγωγές εναντίον του τοπικού τύπου δεν είναι η καλύτερη οδός για να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο και που ενδεχομένως κάποιοι δεν σου το αναγνωρίζουν… Αρκεί μία απάντηση στην εφημερίδα που σε «εμπλέκει» κι αν αρνηθεί να την δημοσιεύσει, τότε το συζητάμε… Παρόλα αυτά θα πρέπει να αναφερθεί πως τα πρόστιμα που υποβάλλονται σε «καθ’ υπερβολή» κατασκευές αποφασίζονται από την διεύθυνση πολεοδομίας. Το σημείο όμως που θα έπρεπε να επικεντρώσουμε όλοι μας, είναι το γεγονός κατασκευαστικών υπερβολών στα νεόδμητα τεμένη, ώστε να «προσελκύσουν» κάποιοι την επιβολή προστίμων (ο νόμος εφαρμόζεται για όλους το ίδιο) και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν για να… κράξουν την χώρα μας διεθνώς, περί μη σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών!

Προς Γιάννη Διαφωνίδη εφημερίδα «Εμπρός»: «Δεν μπόρεσα να καταλάβω το νόημα της χθεσινής σου «επίθεσης» κύριε συνάδελφε… Αν πιστεύεις πως ότι γράφεται στην εφημερίδα σου δεν επιδέχεται σχολιασμό, τότε μάλλον πλανάσαι πλάνην… Και στο φινάλε, κανένας δεν σχολίασε αρθογραφία της «Εμπρός», αλλά περιεχόμενο δηλώσεων δημοσίου προσώπου. Όσο για το αν παίζει η «ΘΡΑΚΗ» και εγώ προσωπικά, ακραία εθνικιστικά παιχνίδια, αυτό άσε να το κρίνουν οι αναγνώστες μας. Όπως και να το κάνουμε υπάρχει μια διαφορά αντιλήψεων, βασικό συστατικό της δημοκρατίας. Εσύ λοιπόν είσαι ελεύθερος να συμφωνείς και να υπερθεματίζεις την τακτική της κας Δραγώνα, όπως είσαι ελεύθερος να δέχεσαι στο γραφείο σου και να φωτογραφίζεσαι αναμνηστικά με τον Τούρκο πρόξενο. Εμάς θα μας επιτρέψεις να τους θεωρούμε και τους δύο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ για τις ισορροπίες της περιοχής για τους λόγους που εξηγήσαμε… Που το πρόβλημα λοιπόν; Και κάτι ακόμα… Εύχομαι να είναι σωστές οι δικές σου αντιλήψεις και η δική σου θεώρηση των πραγμάτων, παρά η δική μου γιατί τότε τα πράγματα θα είναι άσχημα και για τους δυο μας…

Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα! Στείλαμε τον Τρεμόπουλο των Οικολόγων Πράσινων και τον… Σκυλακάκη της Ν.Δ. και συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη στην ευρωβουλή, για να υπερασπιστούν τα εθνικά μας θέματα! Την περασμένη Πέμπτη και οι δύο υπερψήφισαν τροπολογία, η οποία εξισώνει την Τουρκία και την Κύπρο σε ότι αφορά τις ευθύνες για την επίλυση του «Κυπριακού»! Δεδομένου ότι ολόκληρο το ψήφισμα που καταψηφίσθηκε από τους Έλληνες ευρωβουλευτές κρίθηκε απόλυτα αρνητικό για τα Ελλαδικά και τα Κυπριακά συμφέροντα, καθώς αθώωνε την Τουρκία για τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών της απέναντι στην Ε.Ε. και της Κύπρου. Ενώ στο θέμα των Σκοπίων ουσιαστικά συνιστούσε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ακόμη και χωρίς επίλυση της διαφοράς της ονομασίας! Και άντε, λίγο- πολύ από τον Τρεμόπουλο ήταν αναμενόμενη αυτή η στάση, από τον Σκυλακάκη της Ν.Δ. και της Ντόρας όμως; Φαντάζεστε ότι αυτοί οι άνθρωποι επί σειρά ετών διαχειρίζονταν τα εξωτερικά μας πράγματα, ως θεματοφύλακες των εθνικών μας συμφερόντων; Τρομάρα τους! Ή μάλλον καλύτερα… τρομάρα μας!!!

Για ακόμη μια φορά έλαμψαν δια της… απουσίας τους οι καταστηματάρχες της κεντρικής μας αγοράς, από ένα θέμα που τους αφορούσε άμεσα! Μόνο ένας παραβρέθηκε (ο Νίκος Τσάβας) και αυτός όχι ως εκπρόσωπος φορέα. Τι πιστεύουν δηλαδή οι υπόλοιποι; Ότι θα τρέχουμε όλοι εμείς για να προασπίσουμε τα συμφέροντά τους (πολλές φορές σε βάρος και των δικών μας) και αυτοί θα παραμένουν στον καναπέ τους σφυρίζοντας αδιάφορα; Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες… Ή μάλλον καλύτερα ο καθένας έχει ότι του αξίζει! Σάκη Κριτσίνη, μάλλον τζάμπα αγωνίζεσαι! Όταν οι υπόλοιποι αποφασίζουν να… «αυτοκτονήσουν» τι να σου κάνει ένας άνθρωπος στο φινάλε;

Προσπαθώ να καταλάβω, τι «γιόρτασαν» τα στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ προχθές με το γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος στους «εκλεκτούς» της κομματικής παράταξης… Τη νίκη του Σαμαρά; Μα είναι γνωστό σε όλους, ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΝΟΔΕ Ξάνθης, ήταν… Μπακογιαννική! Εκτός, κι αν τους δούμε όλους πρωτοκλασάτους του Σαμαρά! Όλα είναι πιθανά σ’ «αυτήν» την Νέα Δημοκρατία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: