5/12/09

Το Κερασάκι στην Τούρτα

Μάλλον δικαιώνεται ο… Αντώνης Σαμαράς, στο θέμα συμμετοχής μουσουλμάνων υποψηφίων σε συνδυασμούς. Ο πιο «μετριοπαθής» γίνεται ο πλέον… σκληροπυρηνικός άμα τη εκλογή του! Πρόσφατο παράδειγμα ο Αχμέτ Ιλχάν της Ροδόπης, ο οποίος ήταν εκφραστής της… μετριοπάθειας, αλλά προέκυψε υποκινητής μιας κατάστασης και μόνο εκ του γεγονότος ότι δεν εκλέχθηκε η Ντόρα στην αρχηγεία της Ν.Δ.! Όσον αφορά για τα «τρυπάκια» του νέου εκλογικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση, θα πρέπει να… κλείσουν εγκαίρως! Γιατί αν επιτραπεί και η κοινοβουλευτική- εθνοτική εκπροσώπηση μιας ανύπαρκτης (εθνικά) μειονότητας, τότε θα μπορεί ελεύθερα ο Παπανδρέου να… χορέψει ακόμη μία ζεμπεκιά στην καμπούρα του ελληνικού λαού προς χάρην των μικροπολιτικών του συμφερόντων!

Σε κάποια συνέντευξή του, ο Σωκράτης Ξυνίδης, φαίνεται να είπε πως «δεν θα πρέπει τα ΜΜΕ να βασίζονται στην κρατική διαφήμιση»! Θα περίμενα από τον συμπολίτη μου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, να ενδιαφερθεί, ώστε να λάβει τέλος η ΔΙΑΠΛΟΚΗ της εκάστοτε κυβέρνησης με τα μεγάλα «τραστ» των Αθηνών… Να ενδιαφερθεί ώστε να πάρει ο περιφερειακός τύπος αυτό που ΝΟΜΙΜΑ το δικαιούται και που ΠΑΡΑΝΟΜΑ, όλοι μηδενός εξαιρουμένου του το στερούν. Το 30% της κρατικής διαφήμισης… Ακόμη και από του φτωχού το αρνί δικαιολογούν σε Λαμπράκηδες, Μπόμπολες και Τεγόπουλους, τα ψιχία δηλαδή που παίρνει ο περιφερειακός τύπος, να δίνονται σ’ αυτούς και τα υπόλοιπα και πάλι στους ενδιάμεσους της Αθήνας! Με λίγα λόγια φίλε Σωκράτη, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι από την κρατική διαφήμιση, ο περιφερειακός τύπος παίρνει στην ουσία μόνο το… 2-3%! Αν θέλεις λοιπόν εσύ και οι σημερινοί κυβερνώντες να μας το κόψετε και αυτό, δική σας η απόφαση. Να ξέρετε όμως ότι προσεχώς θα πρέπει να πληρώνετε και την τελευταία ανακοίνωση που εκδίδετε ως κόμματα και ως κομματικά στελέχη! Με ένα τέτοιο ενδεχόμενο κρατήστε την κρατική διαφήμιση για τους Λαμπράκηδες!

Έγιναν εκ νέου συζητήσεις… Έγιναν εκ νέου συσκέψεις… Εκδόθηκαν εκ νέου ψηφίσματα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα! Ο λόγος για το περιβόητο 12% που τείνει να γίνει η θηλιά, για τον οριστικό απαγχονισμό των μικρομεσαίων μεταποιητών της Θράκης… Κλείνει και το τέταρτο εξάμηνο καθυστέρησης και μαζί με αυτό κλείνουν και δεκάδες επιχειρήσεις που δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση… Και δε μιλάμε για «αγαθοεργία», αλλά για ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ. Για να μην ξεχνιόμαστε…

Διάβασα με προσοχή την συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εμπρός» η ειδική γραμματέας του υπουργείου παιδείας (χωρίς «εθνικής») Θάλεια Δραγώνα. Σε κανένα σημείο της συνέντευξης η κα Δραγώνα δεν απαντάει στο ερώτημα, τι θα πρέπει να διδαχτούν τα παιδιά των Ελλήνων ΠΟΜΑΚΩΝ ως μητρική τους γλώσσα… Με αοριστολογίες επί του συγκεκριμένου αριθμού των πομάκων της Θράκης και με επιχειρήματα που κανέναν δεν πείθουν, η κα Δραγώνα απέδειξε, πως δικαίως επικρίνεται το έργο της από τη πλειοψηφία (και όχι την «ακραία μειοψηφία») των ΜΜΕ. Θεωρεί δηλαδή ατομική ελευθερία, να διδάσκεται ένα πομακόπουλο, την τουρκική γλώσσα ως μητρική; Δεν άκουσε τους εκατοντάδες γονείς από την ορεινή περιοχή, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς να εγγράψουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία(;) Και όσον αφορά το διδακτικό υλικό, γιατί δεν αναθέτει (με βάση τα υπάρχοντα πονήματα και εκδόσεις) σε ειδική ομάδα επιστημόνων, την συγγραφή βιβλίων με την πομακική διάλεκτο- γραμματική; Και το πιο «καυτό» ερώτημα: Αν αποτολμούσε κάτι τέτοιο θα άντεχε στους κραδασμούς της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου(;)

Και όσον αφορά για τις δηλώσεις του φίλου μου Αχιλλέα Τσαρτσάρα πως: «Αν κάποιοι νομίζουν ότι η ελληνικότητα και ο πατριωτισμός του κάθε Έλληνα έγκειται στην ονομασία (υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης) είναι βαθιά νυχτωμένοι», τον ενημερώνω πως μάλλον βαθιά νυχτωμένος… είναι αυτός ο ίδιος και οι σύντροφοί του, που μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη προς τα πού οδεύουμε… Προφανώς εκτιμούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πιο ευέλικτος πολιτικά και πιο… πατριώτης από τον Ανδρέα που έδωσε αυτές τις ονομασίες στα υπουργεία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: