3/12/09

Ενημέρωση για το AIDS από νεολαία και νομαρχιακή επιτροπή του ΠαΣοΚ


Α. ΤΣΑΡΤΣΑΡΑΣ: «ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ»


Σε ενημερωτική δράση για τον ιό του AIDS, με αφορμή την προχθεσινή παγκόσμια ημέρα κατά μιας εκ των νόσων μαστίγων των τελευταίων δεκαετιών, προχώρησαν τα στελέχη του ΠαΣοΚ στην πόλη μας.

Ο τομέας εθελοντισμού κι αλληλεγγύης του κόμματος σε συνεργασία με τη νεολαία και τη νομαρχιακή επιτροπή, διένειμαν προχθές το απόγευμα (18.00-20.30) ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά στους συμπολίτες μας. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις «Act Up» και «Praksis», με τη νεολαία στην πλατεία Ελευθερίας και τα μέλη του τομέα εθελοντισμού και αλληλεγγύης στη γωνία των οδών Δαγκλή και Τσιμισκή.
Για λογαριασμό της πρώτης, ο γραμματέας της Παναγιώτης Δαβιτίδης δήλωσε: «Η νεολαία ΠαΣοΚ Ξάνθης μοιράζει ένα υλικό, περισσότερο για ενημέρωση κατά του ιού του AIDS, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά της νόσου. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, πολλοί άνθρωποι και στη χώρα μας πάσχουν από αυτό τον ιό και προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους νέους όσο μπορούμε περισσότερο, γιατί η νόσος αφορά περισσότερο στους νέους. Είναι μια πρωτοβουλία που πήραμε από κοινού με τον τομέα εθελοντισμού του ΠαΣοΚ. Φυσικά η νεολαία δεν μπορούσε να μείνει έξω από κάτι τέτοιο, αφού αφορά επί το πλείστον νέους ανθρώπους».
«Γιατί όχι;…» λέει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του ΠαΣοΚ κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας και εξηγεί: «Είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS και το ΠαΣοΚ με πρωτοβουλία του τομέα εθελοντισμού και αλληλεγγύης, διανέμει σήμερα υλικό και δίνει πληροφορίες για το ζήτημα του AIDS. Το ΠαΣοΚ ήταν πρωτοπόρο σε πολλά τέτοια και δεν διστάζει καθόλου να είναι και σ’ αυτό το ζήτημα». Αναφορικά με την ανάληψη αντίστοιχης δράσης και στο Δροσερό, ο γραμματέας τονίζει: «Τώρα είναι η αρχή κι αυτό τα λέει όλα. Σε λίγες μέρες θα πληροφορηθείτε και για άλλες πρωτοβουλίες που θα πάρει το ΠαΣοΚ -και ειδικότερα ο τομέας εθελοντισμού και αλληλεγγύης- σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία μας».

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο τομέας εθελοντισμού και αλληλεγγύης ΠΑΣΟΚ Ξάνθης για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Η 1η Δεκεμβρίου έχει κηρυχθεί παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Περισσότερο όμως, αποτελεί ημέρα υπενθύμισης των ολέθριων συνεπειών του ιού για την ανθρωπότητα, ημέρα μνήμης των υποσχέσεων που κατά καιρούς δόθηκαν για την καταπολέμησή του από εγχώριους και διεθνείς αρμοδίους, κυβερνητικούς και παγκόσμιους οργανισμούς και που δεν τηρήθηκαν, αλλά και ημέρα υπόσχεσης ότι σε ότι μας αφορά θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τα προγράμματα πρόληψης των αρμοδίων οργανώσεων. Το AIDS, αποτελεί, ίσως, την σημαντικότερη σύγχρονη μεταδιδόμενη ασθένεια, όχι μόνο λόγω του ρυθμού εξάπλωσης και της μεγέθυνσης του αριθμού θυμάτων, αλλά επιπρόσθετα λόγω του κοινωνικού στίγματος που συνοδεύει τους ασθενείς στην πορεία της άνισης μάχης τους, με τον ιό HIV. Οι ασθενείς και οι φορείς του ιού αντιμετωπίζονται ως σύγχρονοι “λεπροί”. Η παγκόσμια ανθρώπινη ιστορία έχει διδάξει, όπου η γνώση, η ενημέρωση κι η σοβαρή προσέγγιση αντιμετώπισης των προβλημάτων “ασθενούν”, το τέρας του κοινωνικού ρατσισμού βρίσκει πρόσφορο έδαφος επικράτησης. Σήμερα, περίπου 25 χρόνια μετά τον εντοπισμό του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας ή HIV, οι μεγαλόστομες εξαγγελίες των ανά τον κόσμο αρμοδίων, προσώπων και φορέων, στοιχειώνουν τις ελπίδες των εκατομμυρίων ασθενών για λύτρωση».
Τέλος, θυμίζουμε ότι αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη και άλλη μία κοινωνική δράση του κόμματος στην Ξάνθη: Ο τομέας εθελοντισμού και αλληλεγγύης του ΠαΣοΚ σε συνεργασία με τους αιμοδότες της πόλης μας, πραγματοποιούν αιμοδοσία που ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει ως και τις 15 Δεκεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης (τμήμα αιμοδοσίας). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δώσουν αίμα καθημερινά τις ώρες 08:30-14,30 και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 12:30.
Θοδωρής Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: