9/12/09

Ημέρα χαράς και ανταλλαγής παιδικών παιχνιδιών η 23η Δεκεμβρίου

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΫΒΑΝΙΔΗ ΜΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΤΗ «Θ»


Μια ιδέα με επίκεντρο τα παιδιά στο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό που είχε ο συμπολίτης μας τραγουδοποιός Δημήτρης Κεϋβανίδης, βρήκε πρόσφορο έδαφος στη «Θ» και υλοποιείται με τη συνδιοργάνωσή της.
Έτσι, η φετινή 23η Δεκεμβρίου ονομάζεται πλέον «Μέρα χαράς – μέρα “Φεγγαροφωτιάς”», παίρνοντας τον τίτλο της από το νέο δίσκο του τραγουδοποιού τον οποίο παρουσιάσαμε πριν λίγο καιρό κατ’ αποκλειστικότητα από τις σελίδες μας. Εκείνη την Τετάρτη και προπαραμονή Χριστουγέννων, καλούνται τα παιδιά της περιοχής μας που έχουν παιχνίδια που δεν τα παίζουν πια, να τα φέρουν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Τα παιχνίδια θα συγκεντρωθούν από τους διοργανωτές και -παρουσία τους και με τη βοήθεια φορέων και στοιχείων συμπολιτών μας- θα διανεμηθούν σε παιδιά που δεν έχουν παιχνίδια.
Την εκδήλωση -που θα γίνει τις ώρες 18.00-21.00, θα είναι ανοικτή στο κοινό και καλεί όλα τα παιδιά- θα πλαισιώσουν ομιλίες, ζωγραφιές που θα γίνουν από τα παιδιά στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου και τραγούδια στο πνεύμα των ημερών αλλά και τη εκδήλωσης. Σημειώνεται ότι ο δίσκος «Φεγγαροφωτιά» του Δημήτρη Κεϋβανίδη, είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος στα «παιδιά ενός κατώτερου Θεού» και τον καιρό αυτό ανιχνεύει και αναζητά την ευαισθησία φορέων για να κυκλοφορήσει.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, στο οποίο ενδεχομένως θα υπεισέλθουν νέα στοιχεία και εκπλήξεις με επίκεντρο πάντα τα παιδιά, βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατάρτισης. Την εκδήλωση στηρίζει και το τμήμα Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ χορηγός θα είναι τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών της κας Μάγδας Πετμεζά.
Θοδωρής Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: