26/11/09

Αγανακτισμένος ο Ξανθιώτης που επενδύει πλέον… στη Ροδόπη


Θ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ: «ΠΟΝΑΩ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ “ΑΡΧΟΝΤΕΣ” ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ…»



Αγανακτισμένος και μιλώντας έξω από τα δόντια ο επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος Ανδρόνικος, καταφέρεται εναντίον όσων απαξιώνουν την ανάπτυξη στο νομό μας, την ίδια ώρα που μιλούν γι’ αυτή…
Πληγωμένος από το γεγονός ότι η Ξάνθη του αρνήθηκε μια μεγαλεπήβολη επένδυση στην περιοχή της ΣΕΒΑΘ, ο κ. Ανδρόνικος στράφηκε στον Ίασμο και τώρα πια δηλώνει: «Στο νομό Ροδόπης βρήκα ανταπόκριση που δυστυχώς δεν υπήρξε στην Ξάνθη. Την οποία πονάω, μου έχει δώσει ψωμί, αλλά με διώχνει. Πρέπει να γίνει κάτι καλύτερο στο νομό μας, δεν αξίζει τέτοια απαξίωση…».

Το ζήτημα αυτό που δεν είναι νέο (υπάρχει δημοσίευμα της εφημερίδας μας πριν δυόμισι χρόνια) ξεκινά με την αγορά μισού οικοπέδου από τον συνομιλητή μας (σσ. το άλλο μισό είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Για το οικόπεδο, που βρίσκεται κοντά στη ΣΕΒΑΘ και στην παλιά εθνική οδό, λέει ο κ. Ανδρόνικος: «Τότε είχε αντιρρήσεις ο δήμος Βιστωνίδας αλλά και… ορισμένοι άλλοι. Ωστόσο, δεν ήταν υποχρεωτικό να πάρω γνωμοδότηση του δήμου. Πάλευα τρία χρόνια και με σταμάτησαν –ενώπιον μαρτύρων- τοπικοί παράγοντες! Απευθύνθηκα πολλές φορές στο υπουργείο, τη μια μου έλεγαν ότι… δεν υφίσταται κλείσιμο της ΣΕΒΑΘ! Τους πήγα χαρτιά και κατόπιν μου έλεγαν ότι δεν έχει γίνει απογραφή. Ξαναπήγα χαρτιά και μου έλεγαν ότι δεν έχει γίνει πτώχευση. Στο τέλος επικαλέστηκαν το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα να ξανανοίξει το εργοστάσιο!... Σημειώνω δε ότι μπορώ να κάνω και αγωγή, γιατί το οικόπεδο εκχωρήθηκε για άλλη επένδυση, αντίστοιχη με τη δική μου!».
Ο κ. Ανδρόνικος δεν φείδεται χαρακτηρισμών αλλά και ονομάτων και… διευθύνσεων στα όσα καταμαρτυρεί, κάνοντας λόγο για τυχάρπαστους που δεν δίνουν δεκάρα για το παρόν και το μέλλον του τόπου…

«ΔΙΩΧΤΗΚΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Ο συνομιλητής μας τονίζει ότι επρόκειτο να κάνει «μια επένδυση που θα απασχολούσε εξήντα άτομα σε καθημερινή βάση, καθ’ όλο το 24ωρο και καθ’ όλο το έτος» και η οποία θα περιελάμβανε εστιατόριο, motel, market, parking και πρατήριο καυσίμων: «Δυστυχώς, οι τοπικοί παράγοντες μάλλον δεν θέλουν επενδύσεις. Πουλάνε φούμαρα, στην ουσία δεν υπάρχουν τοπικοί άρχοντες παρά μόνο επαγγελματίες που νοιάζονται για την προβολή τους και για τη σύνταξή τους. Από κει και πέρα δεν κάνουν τίποτε, πέρα από το να ταΐζουν παχιά λόγια τον κόσμο και να τρέχουν για άλλα… Παίρνουν τα χρήματα των φορολογούμενων και αδιαφορούν, έχω στοιχεία για όλα αυτά. Ας μας πουν ποιος βοήθησε για τη μεταφορά… άλλων πρατηρίων, ποιος έδωσε άδειες, ας πουν για τους ελέγχους και τις δράσεις τους. Υπάρχουν ντοκουμέντα για πλείστες όσες υποθέσεις».
«Μπαίνω μπροστά εγώ αν είναι να δει κάτι καλύτερο αυτός ο τόπος», συνεχίζει με έκδηλη πίκρα αλλά και αγανάκτηση ο κ. Ανδρόνικος και προσθέτει: «Είχα ανοίξει μέτωπο για τους αυτόματους πωλητές βενζίνης και δικαιώθηκα. Έκανα προσφυγή με τη νομαρχία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχω τετρακόσιες μηνύσεις και δεν έκλεισα ούτε λεπτό. Κάτι πρέπει να γίνει, δεν αξίζει αυτή την τύχη ο τόπος μας».
Ο κ. Ανδρόνικος επισημαίνει ότι αναγκάστηκε να στραφεί στον κόμβο του Ιάσμου «με αποτέλεσμα –μέχρι στιγμής- η Ξάνθη να έχει χάσει μια επένδυση 350.000 ευρώ και είκοσι θέσεις εργασίας», καταλήγοντας: «Τι φταίει; Ίσως το γεγονός ότι δεν ρίχνω φακελάκια και δεν πλαισιώνω κάποιους…».
Θοδωρής Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: