28/11/09

Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Του ΤΕΝΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ

Μάλλον ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο… μεγάλος «χαμένος» των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και όχι ο Κώστας Καραμανλής! Τώρα μπορεί να δοθεί μια λογική εξήγηση, γιατί δηλαδή ο Κωστάκης παρέδωσε σχεδόν αμαχητί στον Γιωργάκη την κυβέρνηση.

Τώρα αρχίζει να αισθάνεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το πόσο καυτή ήταν η πατάτα που παρέλαβε από την προηγούμενη της Ν.Δ.… Άρα δεν ήταν συμπτωματικές, οι ειλικρινείς κατά τ’ άλλα τοποθετήσεις Καραμανλή λίγο πριν τις εκλογές, για σκληρά μέτρα που έπρεπε να παρθούν στη συνέχεια, σε αντιδιαστολή με τα πολλά ταξίμια του Γιωργάκη… Ταξίμια που τώρα γυρνάνε μπούμερανγκ εναντίον του και τον εκθέτουν στην κοινή γνώμη ως αναξιόπιστο.
Από την μία λοιπόν έχουμε τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του, αντιμέτωπους με ένα τσουνάμι προβλημάτων, προσπαθώντας να επιπλεύσουν σε φουρτουνιασμένο ωκεανό. Από την άλλη, τους υποψήφιους διαδόχους αρχηγούς της Ν.Δ. να αλληλοσφάζονται και να ματώνουν την ιστορική παράταξη και τέλος τον Κωστάκη, να παρακολουθεί μακρόθεν και ενίοτε από την… κερκίδα του Παναθηναϊκού με την οικογένειά του «ατσαλάκωτος» και ωραίος! Ενδεχομένως να τον καμαρώσουμε σε λίγα χρόνια και… Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Γι’ αυτό σας λέω, μήπως τελικά αποδεικνύεται ο Κώστας Καραμανλής πιο «πολιτικός» από όλους τους υπόλοιπους;
Την ίδια στιγμή όμως που εμείς ασχολούμαστε με «τρίχες», σημαντικά θέματα μπαίνουν σε διεθνή τραπέζια διαβούλευσης, διαλόγου και αποφάσεων… Στο πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου, πρόκειται να συνέλθει η υπουργική σύνοδος του ΝΑΤΟ, το συμβούλιο γενικών υποθέσεων της Ε.Ε., καθώς επίσης και το ευρωπαϊκό συμβούλιο. Η γειτονική Τουρκία ευελπιστεί πως θα πάρει το εισιτήριο για την ενταξιακή της πορεία στην Ε.Ε. ως πλήρες μέλος!
Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη, αν και κατά πόσο θα αναθεωρήσει την στάση της, απαιτώντας το πάγωμα αυτής της διαδικασίας, αφού σε τίποτα δεν «συμμορφώθηκε» η γειτονική χώρα… Όπως καταλαβαίνετε η «καυτή πατάτα» δεν περιορίζεται μόνο στα εσωτερικά θέματα, αλλά και (ιδιαίτερα) στα εξωτερικά! Θα μπορέσει να την ξεφλουδίσει με επιτυχία ο Παπανδρέου ή θα οδηγηθούμε σε νέες ήττες και θα σκύψουμε ακόμη περισσότερο το κεφάλι; Απ’ όπου να το πιάσεις λοιπόν το πράγμα… ζεματάει!
Στο εσωτερικό της χώρας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα και σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς διογκώνονται, με έντονη την οσμή του τέλματος στις περισσότερες εκφάνσεις της κοινονικο-οικονομικής ζωής.
Με μια κυβέρνηση να πελαγοδρομεί, σε μια περίοδο που χρειάζεται ενισχυμένη και παραγωγική αντιπολίτευση… δεν υπάρχει αντιπολίτευση! Η Ν.Δ. αναλώνει το 100% των δυνάμεών της στη δική της προεκλογική περίοδο με τους κοινοβουλευτικούς της να τρέχουν ανά την επικράτεια, για τη στήριξη του ενός ή της άλλης υποψηφίου αρχηγού…
Αν καταλάβατε καλά, η χώρα μας διέρχεται ίσως την πιο μεγάλη ΚΡΙΣΗ της μεταπολιτευτικής περιόδου, μέσα σε ένα ιδιαίτερα ρευστό περιβάλλον. Τα πράγματα είναι σοβαρά και το μόνο που μπορώ να πω (και στην παρούσα φάση)… Ο Θεός να βάλει το χέρι του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: