24/11/09

Διάρρηξη στην υπηρεσία προσωπικού του Δήμου Ξάνθης


ΠΑΡΑΒΙΑΣΜΕΝΗ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΕΞΩΠΟΡΤΑ – ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Τα γραφεία του γραφείου προσωπικού του Δήμου Ξάνθης «άνοιξαν» κάποιοι επιτήδειοι οι οποίοι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έψαχναν μάλλον για χρήματα στα γραφεία του πρώτου ορόφου, χωρίς πάντως να έχουν αφαιρέσει οτιδήποτε ή να προκαλέσουν καταστροφές στον εξοπλισμό της υπηρεσίας. Πάντως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε οι δράστες παραβίασαν την ξύλινη εξώπορτα του κτηρίου, δεδομένου ότι από την περασμένη Παρασκευή οπότε και έφυγαν οι καθαρίστριες του κτηρίου, μέχρι το πρωί της Δευτέρας που έγινε αντιληπτή η παραβίαση από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Παπασταματίου, δεν υπήρχε παρουσία κάποιου δημοτικού υπαλλήλου στο κτήριο. Μετά την εξώπορτα κατευθύνθηκαν κατευθείαν σε γραφείο του πρώτου ορόφου, προφανώς ψάχνοντας κάτι συγκεκριμένο, το οποίο παραβίασαν χωρίς ν’ αφαιρέσουν κάτι όπως διαβεβαιώνουν και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας.

Γ. ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ: «ΜΑΛΛΟΝ ΕΨΑΧΝΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ»
Ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Γιώργος Παπασταματίου ήταν ο πρώτος, το πρωί της Δευτέρας, που παρατήρησε προσερχόμενος στο Δημαρχείο, ότι η εξώπορτα της υπηρεσίας ήταν παραβιασμένη και ανοιχτή. Όπως δήλωσε αποκλειστικά στην «Θ» ο κ. Παπασταματίου, «η πόρτα φάνηκε να έχει παραβιαστεί με λοστό όμως στο εσωτερικό και τα γραφεία δεν φαινόταν να έχουν γίνει ζημιές ούτε υπήρχε αναστάτωση. Από την πλευρά μας, χωρίς κανείς να πειράξει τίποτε από τον χώρο, καλέσαμε αμέσως το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, άνδρες της οποίας έσπευσαν ταχύτατα και ερεύνησαν τον χώρο για ίχνη των δραστών. Στη συνέχεια μετέβην στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης όπου και υπέβαλλα μήνυση κατ’ αγνώστων για το περιστατικό».

Μ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΤΙ – ΤΥΧΑΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ»
Το γραφείο προσωπικού επισκέφθηκε το μεσημέρι και ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης, ο οποίος ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή για το συμβάν, και ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας για τις ζημιές και τις τυχόν απώλειες από την διάρρηξη. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Θ» ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «παραβιάστηκε η πόρτα του γραφείου προσωπικού του Δήμου και δεν έχει παρατηρηθεί από την παραβίαση αυτή κανένα πρόβλημα στην λειτουργία της υπηρεσίας. Άλλωστε θα πρέπει να τονίσω ότι δεν υπήρχαν χρήματα στην υπηρεσία, όπως δεν υπάρχουν σε καμιά υπηρεσία του Δήμου, ούτε καν στο ταμείο του Δήμου, στο Δημαρχιακό Κατάστημα. Όλες οι πληρωμές του Δήμου γίνονται με επιταγές, ενώ όλες οι εισπράξεις του γίνονται με καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, οπότε αν οι διαρρήκτες υπολόγισαν να βρουν χρήματα εδώ μάλλον έκαναν λάθος». Σε ερώτησή μας για το αν αφαιρέθηκαν τυχόν έγγραφα ο κ. Στυλιανίδης ήταν αρνητικός δηλώνοντας ότι «δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο», ενώ όταν τον ρωτήσαμε αν πιστεύει ότι η διάρρηξη μπορεί να έχει σχέση με την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις 68 θέσεις ορισμένου χρόνου στον Δήμο, για τις οποίες κατέθεσαν στο γραφείο προσωπικού τις αιτήσεις τους περισσότεροι από 1.100 συμπολίτες μας, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «δε νομίζω να έχει κάποια σχέση. Μάλλον πρόκειται για τυχαίο περιστατικό. Από την πλευρά του Δήμου και συγκεκριμένα από τον κ. Παπασταματίου, έχει ενημερωθεί η αστυνομία όμως πέρα από την παραβίαση δεν υπήρξε κανέναν άλλο θέμα».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: